free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Egy bizonyos kor után a dekoltázsunkkal is foglalkozni kell

Borsa         Címkék: bőrápolás, dekoltázs, kozmetika, szépség, tanács 0 hozzászólás

A mellünk és dekoltázsunk ápolása legalább annyi törődést igényel, mint arcunk bőre. Ezért most adunk néhány tippet, amivel a megőrizhetjük üdeségét.

Legalább annyi törődést és ápolást igényel a mellünk és dekoltázsunk bőre, mint az arcunké, csak éppen ezt hajlamosak vagyunk elfelejteni. Alapjáraton elegendő lehet, ha ugyanazzal a pakolással és krémmel kényeztetjük, mint arcunkat, de azért vannak speciálisan a dekoltázs ápolására szolgáló ötleteink. És ne ess abba a hibába, hogy nem foglalkozol vele, mert még fiatal vagy, ugyanis a leghamarabb ráncosodó testrészeink közé tartozik a nyak és a mellkas.

Mellek

Bizony ahhoz, hogy a dekoltázsunk és nyakunk bőre szép legyen, először a melleinkre kell odafigyelni. A tartószövetek meggyengülése ugyanis itt indul, magyarán szólva: ha lógni kezdenek a melleink, akkor hiába a push-up melltartó, ráncosodni fog a mellkasunk bőre. Ezt megelőzendő nem árt néhány mellizom erősítő gyakorlat, akár otthon két fél literes palack segítségével, akár kisebb súlyzókkal ki-be nyitogatni a karunkat mellkasunk előtt. Nem csak esztétikai szempontból, hanem egészségünk miatt is fontos a jó melltartó kiválasztása, vagyis, hogy kellőképpen tartson, és ne szorítsa úgy össze a mellkasunkat, hogy levegőt se kapjunk benne. Apróságnak tűnhet, de még a jó testtartás is befolyásolhatja, hogy milyen a dekoltázsunk. Tehát mellet ki, hasat be, vállat hátra!Na, de mi van akkor, ha éppen nem vonulunk vagy üldögélünk, hanem mély álomba merülünk? Jó, mi is tudjuk, hogy alvás közben az ember nem éppen arra koncentrál, hogy minden redője megfelelően legyen elrendezve, de akkor bizony azzal is számolni kell, hogy a kényelmes oldalfekvésnek az lehet a következménye, hogy a mellkasunk, hát mit szépítsük: összegyűrődik. Persze egy éjszaka után még nem kell azon parázni, hogy úgy is maradunk, de ha van ugye egy ilyen szokásunk, hogy mi bizony sem háton, sem hason, csakis kizárólag oldalt tudunk nagyokat aludni, akkor számíthatunk rá, hogy ez nyomot hagy dekoltázsunkon. Ha mégis képes vagy más testhelyzetben is húzni a lóbőrt, akkor próbálj erre is odafigyelni mellkasod "védelmében"! Ha nem? Hát akkor jöhetnek a kencék.

Dekoltázsápolás házilag

A szokásos hideg-meleg vizes zuhany kihagyhatatlan része a felsorolásnak, de természetesen ettől még nem lesz feszes a bőrünk. Amikor arcodat tisztítod, akkor ne hagyd ki nyakadat és mellkasodat se, nem árt időnként még testradírral is átfutni ezen a területen.Ha azt szeretnéd, hogy hidratált és sima is legyen, akkor be kell szerezned 30g aloe vera port, 50 ml rózsavizet, 40 ml avokádóolajat, 20 ml sárgarépaolajat, 100g arckrémet (ha lehet ne illatosat). A port a rózsavízben kell elkeverni, ezt pedig felmelegíteni (vízfürdőn, nem közvetlen a tűz felett). Öntsd hozzá az olajokat, és az egész kulimászt keverd bele a krémbe! Ezt akár minden este felkenheted a dekoltázsodra.

Mit tesz a kozmetikus?

Ha úgy döntesz, hogy inkább profira bízod a dekoltázsod újjávarázsolását, akkor kérd a kozmetikustól az arcmasszázst, amihez jobb helyeken hozzátartozik a nyak és mellkas nyomkodása is. Csak úgy, mint a fejeden itt is végezhet peelinget, vagyis mélytisztítást, legtöbb esetben gyümölcssavas készítményekkel.

www.kolfuschgerhof.com

Sokan azzal zárják ezt a folyamatot, hogy jól átdörzsölik egy lágyabb kefével vagy szivaccsal a dekoltázst, amitől az piros lesz, felpezsdül a keringésed, és könnyebben magába szívja a pakolásokat. Ezek tartalmazhatnak aloe-t, ginkgot, de még algát is, csak úgy, mint azok, amiket házilag kotyvasztunk. Zárásképpen pedig hidratáló krém kerül éppúgy ide is, mint az arcra.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés