free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

David Bowie nevét viseli egy új pókfaj

Borsa         Címkék: állat, davidbowie, kutatás, pók, természet 0 hozzászólás

Egy német kutató az általa nemrég felfedezett új pókfajt David Bowie-ról nevezte el. Így könnyebb felhívni a nyilvánosság figyelmét a kihalóban lévő állatfajokra.

David Bowie-ról neveztek el egy újonnan felfedezett pókfajt. A teljes tudományos nevén Heteropoda davidbowie-nak keresztelt állat nagy méretű, sárga és nagyon ritka, hiszen csupán Malajzia bizonyos részein él. A pókot felfedező kutató, Peter Jäger azért egy híresség után nevezte el az ízeltlábút, mivel ily módon könnyebben fel lehet hívni a nyilvánosság figyelmét a kipusztulással fenyegetett állatfajokra. "Az idő ellenünk dolgozik. Gyorsan elveszítjük azokat a genetikai forrásokat, melyek több, mint 300 millió év alatt fejlődtek ki" - emelte ki a tudós az Observernek tett nyilatkozatában. A környezetvédelmi hatóságok hagyományosan vonakodnak attól, hogy a pókfajokat felvegyék a veszélyeztetett állatok listájára, Jäger azonban azzal érvel, hogy a pókfajok hanyatlása aláássa a természet genetikai sokszínűségét.

www.telegraph.co.uk

A kutatónak egyébként a névadáskor azért éppen David Bowie-ra esett a választása a rengeteg híresség közül, mert a zenész 1972-ben The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars címmel adott ki konceptalbumot.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés