free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

David Bowie nevét viseli egy új pókfaj

Borsa         Címkék: állat, davidbowie, kutatás, pók, természet 0 hozzászólás

Egy német kutató az általa nemrég felfedezett új pókfajt David Bowie-ról nevezte el. Így könnyebb felhívni a nyilvánosság figyelmét a kihalóban lévő állatfajokra.

David Bowie-ról neveztek el egy újonnan felfedezett pókfajt. A teljes tudományos nevén Heteropoda davidbowie-nak keresztelt állat nagy méretű, sárga és nagyon ritka, hiszen csupán Malajzia bizonyos részein él. A pókot felfedező kutató, Peter Jäger azért egy híresség után nevezte el az ízeltlábút, mivel ily módon könnyebben fel lehet hívni a nyilvánosság figyelmét a kipusztulással fenyegetett állatfajokra. "Az idő ellenünk dolgozik. Gyorsan elveszítjük azokat a genetikai forrásokat, melyek több, mint 300 millió év alatt fejlődtek ki" - emelte ki a tudós az Observernek tett nyilatkozatában. A környezetvédelmi hatóságok hagyományosan vonakodnak attól, hogy a pókfajokat felvegyék a veszélyeztetett állatok listájára, Jäger azonban azzal érvel, hogy a pókfajok hanyatlása aláássa a természet genetikai sokszínűségét.

www.telegraph.co.uk

A kutatónak egyébként a névadáskor azért éppen David Bowie-ra esett a választása a rengeteg híresség közül, mert a zenész 1972-ben The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars címmel adott ki konceptalbumot.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés