free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A lakásbiztosítás manapság életbiztosítás is (x)

Borsa         Címkék: internet, károk, lakásbiztosítás, ügynök 0 hozzászólás

Kevés olyan dologra áldozunk annyit a szabadidőnkből és az anyagi erőnkből, mint az otthonunk. Megéri tehát minél jobban biztonságban tudni - ebben ma már virtuális biztosítási ügynökök is segítségünkre lehetnek, használjuk ki őket.

Egy élet munkája veszhet oda - riogat a lakásbiztosítási ügynök, de bármennyire is falra másznánk a rámenőssége elől, valóban nem árt odafigyelnünk rá és ingatlanunk, ingóságunk megfelelő biztosítására. Valljuk be, igaza van: a lakásbiztosítás számunkra már-már életbiztosítás is, a legtöbben szinte belenőttünk otthonunkba, megóvása létérdekünk. A mai világban meg különösen, amikor a statisztikákban és a rendőrségi hírekben egymást érik a lakásbetörésekről szóló hírek - szerencsés esetben csak ott találkozunk vele, de az ördög nem alszik, mi viszont biztosan könnyebben alszunk el azzal a tudattal, hogy valamelyest (nem is kismértékben) kompenzáltuk a nem várt károkat, legalábbis anyagi tekintetben.Bízzunk benne, hogy azért mégsem kell ennyire túldramatizálni a dolgot ahhoz, hogy meggyőzhetők legyünk. Elég, ha a józan eszünkre és emlékezetünkre hallgatunk: amikor a felettünk lakó beáztatott, vagy az ablakunkban esett törés a szomszéd barátságos mérkőzés jóvoltából - jól jött (volna) a biztosítás, és mi is jól jöttünk (volna) ki a legtöbb esetben. Nézzünk tehát utána, milyen biztonsági intézkedésekkel éltünk eddig, és vessük össze a legújabb ajánlatokkal.

Sőt, ma már nem is kell megkávéztatni ügynökünket és hosszasan elcsevegni vele a különféle konstrukciókról: virtuális valójában kényelmesen és a nap bármely órájában "tárgyalhatunk" és szerződhetünk vele. Ennek is köszönhető, hogy egyre népszerűbbé válnak az online szerződéskötések, de leginkább olyan további, pénztárcakönnyítő előnyüknél fogva, hogy egyrészt könnyen elérhető és áttekinthető a világhálón a díjkalkuláció, így annak lehetősége, hogy a számunkra legkedvezőbb csomagot válasszuk, másrészt akár 35 százaléknyi internetes kedvezményt is kaphatunk. A tetejébe még sokkal rugalmasabb és gyorsabb megoldást kínál: megfigyelhető például, hogy azokon a napokon, amikor a meteorológusok vihart jeleznek előre, többszörösére nő a lakásbiztosítást kötők száma.A virtuális biztosítóügynök népszerűségének köszönhető, hogy a lakásbiztosítási díjak az elmúlt évben nem emelkedtek jelentősen, a felelősségérzetünk viszont ezzel arányban nőtt. "Az emberek ráébredtek arra, hogy a sokszor egy élet munkájával megszerzett fő vagyontárgyaikról viszonylag alacsony díj mellett tudnak gondoskodni"- említi meg Marcsa László, a CLB Független Biztosítási Alkusz lakossági üzletágvezetője. "Korábban ugyan sokan - havi néhány száz forint megtakarításának reményében - a valóságosnál kisebb értékre kötötték meg a lakásbiztosítást. Mára ez a tendencia kevésbé jellemző, mert, hála az áttekinthető konstrukcióknak, világossá vált, hogy az alulbiztosításnál számos jobb eszköz is lehet" - folytatja a szakértő. Ezekből a variációkból az interneten kedvünk és lehetőségünk szerint böngészhetünk üres óráinkban - bár valójában nem tart órákig kiokoskodni, mi a leginkább bukszakímélő ötlet. Például: "Ha havi helyett negyedéves vagy akár éves díjfizetést vállalunk, és csekk helyett az átutalás lehetőségét választjuk. Egy társasház esetében jó megoldás a közös épületbiztosítás is: egy lakásra jóval kisebb költség jut, amit csak néhány száz forintos kiegészítő ingóságbiztosítással kell kiegészíteni. Emellett érdemes a lakásbiztosítás évfordulójakor lefuttatni egy online kalkulációt, ahol jó eséllyel találhatunk a jelenleginél kedvezőbb feltételeket is" - sorolja a tanácsokat Marcsa László. Fogadjuk meg, ahogy a most következő aranyszabályt is.

Lám itt is érvényes, ami az élet más területén is: nem csak a méret számít - ahogy nem csak az ár. A biztosítók nem csupán árban, hanem a szolgáltatások körében is igyekeznek kedvünkben járni, egyúttal persze saját érdekükben is eljárni a versenyképes kínálattal, de ennek fejében sokszor érdemes megfontolnunk a kicsit drágább díj megfizetését. Egyre gyakoribbak az olyan csomagok, amelyekben az alapvető elemi károk mellett épp a példáinkban szereplő kiegészítő szolgáltatásokat is kínálják, mint a csőtörés-, üvegkár- vagy rablásbiztosítás. Sőt, akár baleset- vagy életbiztosítással is kombinálható az ingatlanok biztosítása. Ma már szinte minden biztosító 24 órás szervizszolgáltatást is nyújt. Sőt, olyan izgalmas kiegészítő biztosításokat is köthetünk, mint az ebtartói felelősségbiztosítás, vagy a családi jogvédelem biztosítás.Vigyázzunk, az egyes biztosítók feltételek is lehetnek eltérőek. "Az egyik biztosító térít akkor is, ha a lakásba lopott kulccsal jutottak be, a másik viszont nem. Nem kellemes az ilyen apróságnak tűnő eltérésekről az értékek eltűnését követően tájékozódni" - említ egy jellemző példát Marcsa László. Tehát ne csak a kirívóbb esetek után reklamáljunk (például hiába volt lakásbiztosításunk, amikor az esőzéstől beáztunk, mégsem fizetett a biztosító), alaposan nézzük át a számtalan lakásbiztosítási módozatot, hogy a nüansznyibb kockázatokat is minimalizáljuk, ha pedig így sem tudjuk, hogy az egyre bővülő kínálatból pontosan melyikbe fektessünk, mégis forduljunk az ügynökünkhöz.

Tudjon meg többet, hogy legfontosabb értéke biztonságban legyen
LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés