free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A volt pasi nyomorán csámcsogunk

-PészM-         Címkék: bizonyítás, ex, kapcsolat, lélek, pasi 14 hozzászólás

Az exünk sokáig feketelistás, aztán a szánakozás periódusát a felejtés veszi át. Ő azonban nem nyugszik, mindenképp be akarja bizonyítani, hogy remekül van.

A múlt héten az exről mint potenciális riválisról értekeztünk, most azonban másképp is szembenézünk az "ördöggel". Azt a – talán tipikus – szituációt vesézzük ki, mikor a régi szerelmet már sikerült új, egyelőre tartósabbnak ígérkező kapcsolatra cserélni, az ex azonban fel-felbukkan néha a horizonton, és szappanoperákat megszégyenítő színjáték veszi kezdetét – jelesül: na, vajon melyikőnk a boldogabb? A kinek jutott "zsírosabb cupák" a másik helyett szemét kis tragikomédia, és látszólag tényleg csak arról szól, hogy tort üljünk a másik nyomorán, azért mi megpróbálnánk kicsit árnyalni a képet. A lényeg ettől nagyon nem változik, maximum magunkat próbáljuk kicsit jobb színben feltüntetni a részletekkel.

Esetünkben ez úgy néz ki, hogy anno mi húztuk a rövidebbet. Kipenderítettek, mint macskát szarni, lecseréltek nagy titokban valami rongyra, és azokban a hónapokban sokért nem adtuk volna, ha méltó bosszút tudunk állni. Hosszú éjszakák teltek tervezgetéssel, fejben a legvadabb dialógok íródtak és álltak össze, és szépen hízott bennünk a dúvad. Persze két dühkitörés közben azért néhány, százas papírzsepi is megtelt a bánatunkkal, mi voltunk a teremtés vesztesei, anyámasszonykatonák, "trendi" szalmaszálak, blogokra kívánkozott volna a lúzerségünk, de sebaj, gondoltuk, csak eljön a mi időnk (ez akkor persze egyetlen pillanatig sem festett így, de így utólag beleírja az ember a saját sztorijába az optimizmust – könnyebb így emlékezni, na). Szóval néztük messziről a csávónk új, bimbódzó kapcsolatát, és megesküdtünk az égre, hogy visszakapja ezt egyszer a rohadék, addig nincs nyugodalom.De mit ad Isten, elapadt lassan a harag. Némi szánakozás maradt belőle, meg a hála, hogy végül is így alakult. Lett reményteljesebb szerelem, a sebnyalogatás ideje lejárt, a dolgok meg az emlékek is átrendeződtek. Az exről érkeznek innen-onnan infók, hogy a rongy végül kidobta, csúnyán kirakta a szűrét, lett másik balek, az is, most meg egy harmadikkal gyakorlatoz, és a renoméja romokban. Véletlenül sem próbáljuk eltagadni a bizsergető kárörömet, hiszen érezhetően dolgozik odabent, de meglepő, hogy mennyire halványan pislákol. Anno tűzijátékot rittyentettünk volna hasonló hírek hallatán, most meg öt percig átfut valami langymeleg a keblünkön, nyugtázzuk, hogy idővel helyrebillent a világrend, fölkacsintunk a Teremtőre, és annyi. Van egy vállalható kapcsolatunk, és van egy vállalhatatlan régi. Fátylat a múltra, carpe diem – azaz nem egészen.

Mert az ex társaságban odasomfordál, és zavarodottan monitoroz. Megkörnyékez. És nem először. Érdekli, kiegyensúlyozottak vagyunk-e, mi van velünk – persze merő jó fejségből, mert ő amúgy remekül, sőt istenien van, ezer dolgot csinál, halom munkát visz a vállán, kipihent, és az új "kedvesével" (már ettől a szótól rosszul vagyunk) is annyit jönnek-mennek, hogy perc szabadidejük nincs. Szóval nagyon, de igazán nagyon jól van, esküszik. Bámulunk rá, ahogy dől belőle a szó, holott a fene nem kíváncsi arra, mi újság az új nőjével, őszintén szólva se a bánata, se az öröme nem érdekel, de levegővétel nélkül ömlik belőle, mennyire tökéletes minden, mennyire a helyén is van ő. És mikor már egészen nyilvánvaló, hogy csórikám épp az ellenkezőjével küzd, akkor nem, azért sem rúgjuk be a büntetőt. És nem az önuralom fogja be a szánkat, nem nagyvonalúságból vizsgáztatjuk magunkat, hanem mert a napnál világosabb, hogy nekünk – ellentétben vele – a pofánkra van írva, hogy rendben vagyunk. (A boldogság szótól ódzkodunk, pedig ez lenne az ide kívánkozó.)Illetve még valami. Sokkal megalázóbb és megsemmisítőbb néma mosollyal, meggyőzően nyugtázni, hogy a kapcsolatunk után ennyi idővel ő romokban hever, és képtelen kikecmeregni az örök hódító gúnyájából (amibe mi is besétáltunk anno – szegénységi bizonyítvány), mintha mi magunk is rákontráznánk. És még annyira pofátlanok is vagyunk, hogy adjuk alá a lovat, gratulálunk az új donnához, dicsérjük a példás helytállását, hüledezünk, hogy ennyi mindent egyszerre… és még valami irigységfélét is az arcukra varázsolunk csak a vicc kedvéért, mert aztán emelt fővel sikerül odébb állni. Nekünk, szerencsére, nem nagyon kellett itt nagymonológba rendezni a részleteket, mert az tényleg a vesztes reszortja.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés