free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Fellendült a dizájnercucc-kölcsönzés

Borsa         Címkék: divat, dizájnercucc, kölcsönzés, ruha, válság 0 hozzászólás

Ausztráliában a dizájnercuccokat kölcsönző cégek örülnek a gazdasági krízisnek. Az ő üzletüknek ugyanis éppen, hogy jót tett.

A gazdasági világválság fellendítette a méregdrága dizájnerholmikat kölcsönző cégek üzletét, legalábbis Ausztráliában. Sok ausztrál nő ugyanis fizetése csökkenése ellenére úgy igyekszik megőrizni a jólét látszatát, hogy a neves tervezők kreációit az erre szakosodott honlapokról kölcsönzi ki. "Az elmúlt három hónapban tapasztaltunk számottevő növekedést. A válság csodát tett az üzlettel" - nyilatkozta Simonne Santana, az egyik legnagyobb divatkölcsönző honlap, a 'Love Me And Leave Me' alapítója a Reutersnak. A szolgáltatásnak közel ötezer regisztrált felhasználója van, akik az oldalon keresztül nem csupán kölcsönözhetnek, de vásárolhatnak is használt vagy új, de diszkont árú dizájner holmikat.

Egy 1900 dolláros Prada ruhát például 149.95 dollárért lehet kibérelni egy hétre, míg egy hónapra ugyanez 249.95 dollárba kerül. "Azt gondolom, hogy ezekben a kemény gazdasági időkben mindenkinek újra át kell gondolnia, hogy mire költ, és okosabban kell bánnia a pénzével" - jegyezte meg Simone Marshall cipőbolti alkalmazott, aki elsősorban bulikra kölcsönöz ruhát, hiszen a legtöbb nőhöz hasonlóan nem szívesen megy többször ugyanabban az öltözékben szórakozni. "Igencsak ínyemre vannak a dizájner holmik és szeretem a szép ruhákat. Így négyet is megkapok egy áráért" - magyarázta. Adele Juniper vállalati alkalmazott munkahelyi és társadalmi eseményekre bérel ruhát, évente körülbelül kilenc alkalommal. "Szeretem a dizájnercuccokat, de túl sokba kerülnek, hogy megvásároljam őket. A kölcsönzés lehetővé teszi, hogy havonta vagy a különleges munkahelyi események alkalmából variáljam a ruhatáram."

http://jessicaconsignment.com

Egy másik - elsősorban felsőkategóriás ausztrál tervezők kollekcióit kínáló - kölcsönző, az Indian Giver üzlete szintén felfutott az idén. Stevie Dellamarta, a cég tulajdonosa szerint azonban a kölcsönzés még nem számít mindennapi dolognak. "Azt hiszem a kölcsönzés forradalma még ezután jön el."LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés