free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A felsőtesttől függ, hogy jól áll-e a bőrkabát

Borsa         Címkék: ajánló, bőrkabát, divat, műbőr, test 14 hozzászólás

Minden üzletben találkozunk csípőig érő bőrkabátokkal, amelyek azonban nem mindenkinek állnak jól. Most elmondjuk, milyen felsőtesthez milyen kabát ajánlott.

Hazánkban viszonylag későn, a XIX. század végén alakult ki a bőrdíszműves szakma, de termékei luxuscikknek számítottak egészen az I. világháború végéig. Ezután indult ugyanis rohamos fejlődésnek a hazai bőripar. Az valódi bőrkabát azonban a mai napig értéknek számít, nem sok jön velünk szembe az utcán – reméljük, hogy ez cikkünk hatására kicsit változni fog.


Nézd meg a bőrkabátokat!

Abban mindenki egyetért, hogy a mostanság menő, csípőig érő fazonok nem mindenkinek állnak jól. Ez függ természetesen általánosan az alkattól is, de főleg a felsőtest határozza meg, hogy nagy, vagy kicsi a melled, pocakos vagy, vagy éppen nem, széles a csípőd, vagy keskeny. Ezeknek a szempontoknak a figyelembe vételével elemezzük a következő darabokat, hogy megkönnyítsük a dolgodat a próbafülkében.

Kis mell, lapos has, keskeny csípő

Aki kicsi mellekkel rendelkezik, az mindenképpen törekedjen arra, hogy olyan darabokat válasszon, amiknek a mellrészénél sok vízszintes vagy ferde zseb található, ezek ugyanis nagyítják a problémás területet.Ha olyan szerencsés vagy, hogy lapos hasad van, akkor elhagyhatod a szűkítő varrásos kabátokat, és nyugodtan vehetsz kenguruzsebes vagy cipzáras fazonúakat is. Az alul húzott kabátok csak akkor állnak jól, ha keskeny a csípőd, választhatsz akár az ujjánál és a derékrésznél gumírozott vagy anyagbetoldott kabátokat.
Mi ajánljuk: zöld műbőr dzseki - New Yorker

Kis mell, kis pocak, széles csípő

Aki ilyen problémás alkattal rendelkezik, az se essen kétségbe, van megoldás! A kis melleknél már említettük, hogy a mellrésznél elhelyezett vízszintes zsebek nagyítják azt a területet. Ha nem kockahassal rendelkezel, akkor mindenféleképpen olyan kabátot vegyél, amin sok a szűkítő varrás, ezek a vonalak ugyanis optikailag karcsúsítanak.Ha széles a csípőd olyan fazont válassz, aminek nincs az alján húzás, ugyanis a széles csípő miatt felugrik a kabát alja, és úgy nézel ki bennük, mint egy felfújt tollú madár.
Mi ajánljuk: piros műbőr dzseki - Bershka

Nagy mell, lapos has, keskeny csípő

A nagy mellű lányoknak kerülniük kell a kabát felső részén található feltűnő zsebeket és egyéb díszítéseket, minél egyszerűbb, annál inkább elrejti a nagy méreteket. A lapos hasnál pont az ellentéte igaz, hangsúlyozd azt a területet zsebekkel, így egyensúlyba hozzák a felsőtestedet.A keskeny csípőknél már szóba hoztuk, hogy mehet bátran a húzott alsórész, ami eltereli a figyelmet a melleidről.
Mi ajánljuk: kékes műbőr dzseki - New Yorker, fekete bőrkabát - Heaven Store

Nagy mell, kis pocak, széles csípő

Ha ilyen alkattal rendelkezel, akkor sem kell lemondanod a rövid fazonú bőrdzsekikről. Nagy körültekintést igényel a kiválasztása, de ne add fel, biztos találsz magadnak megfelelő darabot! A zsebeknél figyelni kell - akár a mellrésznél, akár alul vannak -, hogy függőlegesen helyezkedjenek el, ezáltal is nyújtanak.Válassz sok íves vagy a cipzár mellett elhelyezett szűkítő vonalas kabátot, hidd el, segítenek! A széles csípőnél az egyenes - nem húzott - aljú dzsekiket vedd meg, kicsit takarnak és nyújtanak a felsőtesteden.
Mi ajánljuk: barna kosztümszerű bőrdzseki - Bershka

Néhány gyakorlati tanács

Mi is kipróbáltunk pár változatot, és találtunk néhány dolgot, amire figyelni kell a vásárlásnál. Mindenféleképpen próbáld fel, a méretezések nagyon csalókák tudnak lenni! Ha akarsz alá vastagabb pulcsit venni, akkor feltétlenül nagyobb méretet válassz! Ha a gombnál vagy a cipzárnál húz az anyag, akkor eggyel nagyobbat vegyél! Gondold át, hogy sportosabb vagy elegánsabb fazonút szeretnél vásárolni! A cipzárak, zsebek, patentok a sportosabb vonalat erősítik, míg a letisztultabb, szűkítő vonalas darabok elegánsabbak.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés