free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Sminktetoválás jobbról is, balról is

Borsa         Címkék: divat, kozmetika, smink, szépség, tetoválás 23 hozzászólás

Megpróbáljuk pozitív oldalról is megfogni az újdonságnak egyáltalán nem számító, ám annál divatosabb sminktetoválást. Csak józan ésszel, és ne várjunk csodákat.

Divat azt hangoztatni, hogy a természetesség az igazán szép, de azért mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy egy jó smink csodákra lehet képes. Ennek elkészítése van, akinek csupán perceket vesz igénybe, de az sem ritka, mikor órákkal az indulás időpontja előtt kezdünk el festőket megszégyenítő módon kontúrokat pingálni magunkra. Ma már nem kell ilyen mutatványokba bocsátkoznunk, hiszen megoldást jelenthet a permanent make up, vagyis a sminktetoválás.

Elsőre igen csak ijesztően hangzik, hogy valaki körbe szurkálja az arcunkat annak érdekében, hogy minél feltűnőbb legyen a szemöldökünk, vagy éppen vastagabbnak tűnjön a szánk, éppen ezért utánajártunk, hogy milyen lehetőségeket rejt ez a dolog. No, nem úgy kell ezt már elképzelni, mint az ősidőkben, amikor legyantázták a szemöldököt, majd egy olyan "mű" került a helyére, mintha vastag fekete alkoholos filccel, vonalzó segítségével húztak volna vonalat a homlokra. Sokkal finomabb eljárások léteznek, arról nem is beszélve, hogy a színek sem olyan erőteljesek, ha nem akarjuk, és még attól sem kell tartanunk, hogy örökre megpecsételtek minket.

www.topfit.cz, www.ocregister.com, http://the.honoluluadvertiser.com,

Nagyon korszerű, orvosi fémből készült tűkkel dolgoznak a speciálisan kiképzett kozmetikusok, akik gép segítségével apró pontokban juttatják be a festékanyagot a bőrünk alá. Itt rögtön el kell oszlatnunk egy tévhitet: nem ugyanazt a technikát alkalmazzák egy átlag tetoválásnál, mint a sminktetoválásnál. Előbbi elkészítésénél egészen a bőr aljáig jut el a pigment, míg utóbbinál csakis a hámréteg legalsó részéig. Ebből kifolyólag a sminktetoválás nem egy életre szól, csupán négy-öt évre – de ez valóban változhat, van, akinél már tíz éve rendületlenül ott figyel a szemhéján a finom, fekete csík. Ha valóban eltűnik 4-5 év alatt, nem kell majd öregségünkre a furcsa kontúrokkal foglalkozni, de ezt ugye ki tudja, ahogy említettük: benne van a pakliban, hogy tartósabb lesz a kelleténél. Természetesen ilyen kifinomult módszerek mellett arra is fordítottak figyelmet a fejlesztők, hogy ne csupán egy színben lehessen mindenkit tetoválni, függetlenül attól, hogy az illető éppen szőke-e vagy fekete, így aztán igen széles skála áll rendelkezésre a szín szempontjából.

A menete

Sokaknak már akkor elmegy a kedve az egész procedúrától, amikor arra gondolnak, hogy a szemük környékét vagy éppen az ajkait bökdösik kis tűkkel. Mindenekelőtt a kezelt felületet megtisztítja a kozmetikus, és ezek után kerül rá ceruzával a tervezett "forma". Gél vagy folyékony állagú fájdalomcsillapítót ken a tetoválni kívánt felületre, amely 10-15 perc alatt felszívódik a bőrünkben, hűsíti azt, kissé elzsibbasztja. Nem állíthatjuk, hogy teljesen fájdalommentes eljárásról van szó, de túlélhető, inkább kellemetlennek mondanánk. A művelet bármikor megszakítható, akár azért is, hogy újabb fájdalomcsillapítót kenjenek rá. Maga a tetoválás elég sokáig tart, akár másfél órát is igénybe vehet, attól függően, hogy milyen testrészen történik, illetve, hogy mennyire gyakorlott a kozmetikus. Ha készen van, nem kell frászt kapni, jóval vastagabbnak és élénkebbnek fog tűnni elsőre, mint amilyen a végleges lesz. Néhány nap, és a keletkezett varr is leesik róla, a duzzadás is, amit viszont tilos vakarászni, máskülönben sebes lehet. Az ár általában tartalmaz valamilyen kenőcsöt, amit közvetlenül a tetovált felületre kel kenni, ettől hamarabb hegesedik, de ez azért egyénenként változik. Azt lehet mondani, hogy egy hétnél tovább nem igen tart senkinél a seb gyógyulása. Nagyon fontos, hogy a tetoválást követő egy hétben ne érje víz, és a szaunát, a napozást, valamint a szoláriumot mindenképp ildomos kerülni.

http://webmd.com

Ha ez megvan, még nem vagyunk túl egészen a megpróbáltatásokon, ugyanis kb. 1 hónapon belül szükség van arra, hogy még egyszer átüssék. Ekkor lehet korrigálni az esetleges apróbb eltéréseket, vagy éppen vastagítani egy-egy vonalat.

Milyen területeken lehet használni?

A már emlegetett szemöldök természetesen még mindig a főirány, de már nem csak egyszerűen egy csíkot jelent, hanem akár azzal is ívet lehet adni neki, hogy szőrszálanként rajzolják meg, ezzel sűrűbbé varázsolva ott ahol kicsit hézagos. Természetesen létezik még szem- és szájkontúr is, valamint nem ritka az ajaksatírozás sem. Itt sem úgy kell elképzelni, hogy egy merőben más színt kap a száj, csupán néhány árnyalatot érdemes változtatni, amitől azonban dúsabbnak hatnak az ajkak.  

És ami ellene…

Először is nem kétfilléres projektről van szó: jobb helyeken 15 ezer forinttól egészen 100 ezerig is terjedhet egy-egy felület kitetoválása. A támogatói azt mondják, hogy ez rövid időn belül megtérül, hiszen nincs szükséged évekig szemhéjtusra, vagy éppen rúzsra. Nos, ez nem igaz! Akármilyen professzionális festékanyagot is használnak, amint leesik a varr a kezelt felületről, máris halványodik, egy idő után teljesen beleolvad az arcodba, ezért ha sminkben szeretnél valahol megjelenni, meg kell erősíteni szemceruzával, vagy éppen fel kell dobni egy kis szájfénnyel. Sajnos az sem feltétlenül állja meg a helyét, hogy egy alapot biztosít az éppen aktuális trendhez. Mert mi van olyankor, mint például most, amikor a füstös szem dívik, neked pedig van egy erős fekete kontúrod a szemhéjadon? Bármilyen jó a festékanyag, amivel dolgoznak,  előfordulhat, hogy elszíneződik, és az eredetitől eltérő vonalaid lesznek, ami főleg szájkontúr esetében mutathat igen csak mókásan. Ha pedig világos hajú vagy, akkor nagy valószínűséggel a szempilláid sem ében feketék, így aztán hiába sikerül a tövükbe elkészíteni a tetoválást, ha nincsenek pilláid kifestve, akkor folyton olyan hatása lehet az állandó sminkednek, mintha centikkel feljebb került volna, mint ahová való. Mindezek tudatában jó, ha átgondolod, hogy biztosan szükséged van-e erre, mert azért az öt év sem kevés, ha olyan fizimiskával kell eltöltened, ami nem tetszik.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés