free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A férfiaknak is vannak erényei

HT2         Címkék: férfiak, hímtag, kapcsolat, kommunikáció, nők 11 hozzászólás

Ahogy meg lett ígérve a múlt héten: a nők előtti kalapemelés után Hímtag kettő a férfiak előtt is lerója tiszteletét. Nevezhetjük öntömjénezésnek is.

"Hátra van még a feketeleves", ahogy az a történelemkönyvben olvasható, szóval akkor legyen végre szó a férfifölényről. Na nem ám aztán komolyan venni: ahogyan semmi irigylésre méltó nincs szerintem abban sem, hogy a nők jobbak pár dologban, úgy nem tölt el különösebb büszkeséggel az sem, hogy van, amiben meg a férfiak erősebbek. Nem álszerénykedek, szerintem tények vannak az egyik és a másik oldalon is – más kérdés, hogy én állapítom meg őket, úgyhogy lehet ízlés szerint vitatkozni velük vagy akár nagy ívben tenni is rájuk, de persze nem haragszom, ha valaki egyetért, és kifejezetten örülök, ha ráadásul még nő is bír lenni.

Múlt héten, amikor elgondolkoztam rajta, hogy miben kell elismernem a női fennhatóságot, valahogy mindig ugyanoda lyukadtam ki. Mondhatni az, hogy ténylegesen miben jobbak a csajok, inkább csak tünetnek tűnt, az ok valahogyan, valamilyen formában, ha csak kimondatlanul is, de szerintem mindig az volt mögötte, hogy a nő érzelmileg – nos ha nem is fejlettebb, de mindenképpen érettebben viselkedik, vagy talán még jobb szó az, hogy őszintébb próbál lenni önmagával és másokkal szemben is. Ezután nekem logikusan adja magát, hogy a férfi előnyei meg abból adódnak, hogy jobban képes uralkodni az érzelmein, vagy alkalmasint nem is kell uralkodnia rajtuk, mert nincsenek is ott, vagy legalábbis nincs tudatában annak, hogy ott vannak. Ez most persze kicsit hülyén jön ki, mert olyan, mintha a férfinak az volna az előnye, hogy eccerű, mint a faék, de azért szerintem ennyire nem vészes a helyzet.Sokszor lenne jó persze kivágni a hisztit, sokszor ki is vágjuk, ahogyan arról a múlt héten volt is szó, de van, amikor valahogy nem megy, jelesül pánikhelyzetekben. Nem a süllyedő hajóra gondolok persze, de amint azt a múltkor mondtam, amikor a nő már elveszti a fejét, a férfi még javában tud higgadt döntéseket hozni. Meggyőződésem amúgy, hogy ebbe a rákényszerített szerep is nagyban belejátszik: egyszerűen kattan az ember agya ilyenkor, hogy – jaj de szánalmasan hangzik ez – tessék férfi lenni, és ráerősít erre az is, hogy a nő meg ilyen helyzetekben nagyon nő, de ez persze nyilván így van fordított szituációkban is. Ritkán születik egyébként ilyenkor 100 százalékos pontosságú döntés, de a férfi megbízhatóan hozza a 60-70 százalékos precizitást és az egyenletesen köré rakódó hibahatárt. Nincs amúgy a fülem mögött ceruza, se a fejemen védősisak, amikor ezt írom, és szakinak sem hívatom magam.

Ennek fényében az már csak egy adalék, hogy a férfiak helyzetfelismerésben is erősebbek, ráadásul erről a múlt héten is volt már szó: míg a nő – egyébként nem is feltétlenül hasztalanul – gyakran elvész a részletek közt, a férfi inkább egy durva összképet keres (az a bizonyos 60-70 százalék, ugye) és talál is, amivel aztán jól lehet dolgozni. Egy ideig legalábbis mindenképpen. Még mielőtt elmennék túl absztraktba: az autóvezetés erre egy kitűnő példa. Nem mondom, hogy a nők rosszabbul vezetnek, de az szerintem biztos, hogy hajlamosabbak elkezdeni azon gondolkozni, hogy ha most én behúzom a kocsit oda a másik elé, akkor ő majd mit gondol, és hogy lesz, ésésés, abból meg ugye töszögés lesz, dudálás, ordibáló bunkó férfiak satöbbi. Egyszóval nem vagyok benne biztos, hogy egy kizárólag nőkkel teli városban kevésbé lenne zökkenőmentes a közlekedés, mint egy férfitelepülésen, de azt hiszem, lassabb lenne, csendesebb, ennek az egésznek meg ugye nem a nyugalom a célja, hanem a hatékonyság.Az ilyen hallgatólagos és idézőjeles együttműködésekben, mint amilyen például az, hogy ha be tudod fúrni magad elém a dugóban, akkor tied a hely (hogy dögölnél meg), szerintem egyébként minden területen jobbak a férfiak. Kevés beszédnek kevesebb az alja is, szóval hatékonyság szempontjából többnyire mi vagyunk a nyerők, és úgy általában is van annak előnye, hogy kizárunk mindenből egy csomó, egyébként vitathatatlanul jelen lévő tényezőt. Egy férfiközösség szerintem sokkal veszélytelenebb, mint egy női, egész egyszerűen azért, mert a súrlódási lehetőségek korlátozottabbak, és egyszerűbben is rendeződnek – beleértve ebbe azt is, hogy ha örök haragról van szó, akkor az tényleg az, nincsen "figyelj, beszéljük meg még egyszer". A kevesebb néha több elve itt az én megfigyeléseim szerint elég hatékonyan működik, és ez nem feltétlenül szegénységi bizonyítvány, mert az egyszerűbb dolgok néha jobbak is.

Ez az egyszerűség egyébként még egy kétemberes kapcsolatban is jól veheti ki magát – nem a klasszikus görög értelemben vett férfibarátságról beszélek, az egy másik tészta, csak a "simáról". Arra még véletlenül sem ragadtatnám magamat, hogy kijelentsem: értékesebb egy férfibarátság, abban a kérdésben már ingatagabb az álláspontom, hogy vajon tartósabb-e, szilárdabb lábakon áll-e, de azt hiszem, még eddig sem kell elmennem, elég annyit mondanom, hogy két férfi barátsága könnyebb, gördülékenyebb, mint két nőé. És ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy kevésbé mély, hanem inkább azt, hogy véletlenül, ok nélkül nem tud elmélyülni. Ebben szerintem kimondottan sokat tudunk felmutatni, de ezzel persze korántsem azt akarom sugalmazni, hogy jól meglennénk csak úgy magunk között is.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés