free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A gyorsdivat megújulásra készteti a tervezőket

Borsa         Címkék: divat, fastfashion, munka, tervező, trend 1 hozzászólás

A fast fashion márkák térnyerése a felsőkategóriás divatházak működését is befolyásolja. A tervezőknek gyakrabban kell új ötletekkel előállniuk, ami nem baj.

A múltban a vadonatúj divatirányzatokhoz tartozó holmik először a luxusmárkák boltjaiban kerültek kereskedelmi forgalomba, és a közép- illetve alsókategóriás másolatok csak hónapokkal később jelentek meg a tömegek által is megfizethető cuccokat kínáló üzletekben. Mára azonban ez lényegében megfordult, hiszen amint egy-egy új dizájn megjelenik a kifutókon, a fast fashion divatházak - például a H&M vagy a Topshop - szinte azonnal lemásolják, legyártatják, és gyors iramban a boltokba küldik az adott modelleket, az árukészlet pedig hétről hétre frissül. A londoni divattervezők azonban úgy vélik, ez a jelenség az ő üzletüket nem ássa alá. "Ez nem verseny, hanem kiegészítés" - mondta David Cohen, a brit Betty Jackson dizájnermárka ügyvezető igazgatója, aki elismerte ugyanakkor, hogy frusztráló látni, amikor a fast fashion áruházláncok Jackson ötleteit lopkodják.

http://lh3.ggpht.com

Korábban a tervezők hagyományosan egy tavaszi-nyári, illetve egy őszi-téli kollekciót készítettek, azonban a gyorsdivatmárkák megjelenése szükségessé tette, hogy a felsőbb kategóriás divatházak is gyakrabban frissítsék kínálatukat. "Folyton meg kell újulnod. A tervezők arra kényszerülnek hogy minél hamarabb és hamarabb hozzák ki az új kollekciókat" - magyarázta  Nicole Farhi, a Niki Scordi divatház ügyvezető igazgatója azt, hogy miért kell már novemberben elkezdeni árusítani a következő évi, tavaszi-nyári kollekciókat.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés