free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Sült paprika tekercsek juhsajttal

Ízbolygó         Címkék: grill, juhsajt, kaja, paprika, recept 0 hozzászólás

A világ egyik legegyszerűbb receptje, alig kell hozzávaló, mégis zseniális. Ráadásul kezdők is elkészíthetik, mert nem igényel magas szintű konyhai felkészültséget.

Alapanyagok közül még mindig sajt és zöldség. Volt már spenót-feta, körte-kéksajt, most pedig a paprika és a juhsajt került terítékre. A juhsajt természetesen juhtejből készül és általában erőteljes, markáns, telt ízű, jellegzetes illatú sajt. Rengeteg fajtája létezik. Legismertebb az olasz Pecorino vagy a spanyol Manchego, de létezik juhtejből készült ricotta is. A fogás előállítása igazából nem igényel magas szintű konyhai felkészültséget, azonban amolyan "villantós" kaja lesz belőle.

Hozzávalók

4 kápia paprika
15 dkg juhsajt (nem kell túl markáns!)
nagy csokor petrezselyem
olívaolaj

A paprikákat, ha gáztűzhelyünk van, akkor a gázrózsa felett körbegrillezzük. Ennek hiányában a sütőben grillezzük meg a paprikákat. Ehhez alufóliát terítek a sütőlemezre, ráfektetem a megmosott paprikákat, majd körbesütögetem. Ha készen vannak, egy kerámiatálba teszem őket, és lefolpackozom a tál tetejét. A gőzben a paprika sült héja felpuhul, egészben le lehet húzni róla. A szárukat kiszedem, illetve kimagozom őket. A kész paprikahúst hosszában négybe vágom.Itt két lehetőség áll előttem: 1. egy tál aljába fektetem a paprikákat, és erre morzsolom a juhsajtot, meglocsolom olívaolajjal, és megszórom apróra vágott petrezselyemzölddel, 2. a paprikákat szintén negyedelem, majd egy-egy darab juhsajtot teszek bele, amit előtte összemorzsolok/keverek az apróra vágott petrezselyem zöldjével, és feltekerem. Fogpiszkálóval megtűzöm. Kevés olívaolajjal meglocsolom.

Friss bagettel tunkolni kötelező!Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés