free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A női butaság vonzereje

HT2         Címkék: butaság, férfi, kapcsolat, lélek, 29 hozzászólás

Van abban valami báj, hogyha gyagya a lány. Ne legyen persze sík hülye, de néha megengedheti magának, hogy egyszerűnek tűnjön. Vagy kiderüljön róla, hogy az.

Okos nő + okos férfi = szerelem. Okos nő + buta férfi = házasság. Buta nő + okos férfi = viszony. Buta nő + buta férfi = terhesség. Szakálla még nincs, de elég régi vicc, és szerintem viszonylag magvas is. Ennek ellenére én azt egy egyszerű igennel vagy nemmel nem tudnám megválaszolni, hogy jó-e az, ha butább a nő, mint a férfi – azt viszont ki merem jelenteni, hogy nem feltétlenül baj. Mondhatni, sokkal kisebb gond, mint amikor a férfi a hülyébb. Van ugyanis a butaságnak egy olyan foka, valahol a naivitás meg a kajlaság közt félúton, ami egy nőnek még jól áll, egy férfinek viszont nem. Kicsit talán még irigylésre is méltó.

Egyértelmű igent viszont azért nem mondanék a fentebbi kérdésre, mert égtem már be úgy barátnőm oldalán az ő butasága miatt, hogy nála is jobban elvörösödtem, és hozzászólni sem volt kedvem aznap este többet. A konkrét sztorit inkább nem írom ide, mert a gondolatától is elsüllyedek. Legyen elég annyi, hogy nyilván megvan mindenkinek az a tíz-tizenkét eset az életében, amikor annyira lebőgött kisebb-nagyobb közönség előtt, hogy még felidézni is kínos, hát én ezek közül az egyiket nem magamnak köszönhetem, pedig amúgy elég aktívan termelem az ilyen sztorikat (egyszer majd, ha lesz apropó, elmesélem, hogyan zakóztam mozgó mikrobuszról több száz ember előtt a Sziget fesztiválon. Nagyon… izé, tanulságos).Az extrém ostobaságot tehát menten kizárnám a kérdéskörből, ahogy a konstans együgyűséget is, mert ezeknek egy nő esetében is legfeljebb rövidtávú hasznai vannak a külvilág számára (abban mondjuk már kételkedek, hogy a saját butaságnak nem éppen felszabadító ereje van 2009-ben a Föld nevű bolygón, de ez egy mellékszál). Inkább alkalmi megnyilvánulásokról van szó – egyrészt a nagy, általános naivitás olyan kiütközéseiről, mint a "nem baj, minden megoldódik" és az összes hasonló leegyszerűsítő problémakezelő megoldás, másrészt meg a tárgyi tudás egyes fedetlen foltjairól. Előbbin nincs mit magyarázni, néha jó elhinni ezeket a csacskaságokat, utóbbin talán van, de a lényeg annyi, hogy némi csip-csup tudatlanság, egy-egy blőd megjegyzés, aztán egy vörösödő arc kifejezetten vonzó tud lenni. Nyilván sértő a dolog, de akkor is imponáló, ez van. Természetesen egészen biztosan szerepet játszik ebben az is, hogy szeret az ember az okos, minden helyzetet kezében tartó, mindig helyesen reagáló férfi szerepében tetszelegni, de nem kizárólag erről szól a dolog.

Valószínűleg nem is arról, hogy maga a hülyeség áll jól a nőknek, hanem az, ahogy előadják, meg ahogy reagálnak rá utána. Egyszerűen egy csomó nő jól csinálja: megy a szöveg, blablabla, elhangzik a hülyeség, megy a szöveg tovább, a közönség már kezd motyogni meg rötyögni, aztán hirtelen jön az elhallgatás, és már olvasható a tanácstalan tekintetből, hogy hopp, itt valami történt. Végül aztán, amikor kiderül, hogy mi a gáz, elvörösödés kettő perc alatt, debil kacagás, kéz a száj előtt, esetleg néhány sápító hang – szerintem mindenkinek ismerős a szituáció, és nem tudom, van-e valaki, aki kívülállóként ilyenkor arra gondol, hogy istenem, de hülye picsa ez. Az, de hát milyen jól csinálja. És akkor még nem is beszéltünk azokról a nőkről, akik sportszerűen űzik a hülyeséget, és teljesen nyíltan vállalják, hogy ők ehhez meg ahhoz nem értenek – na, ez az öntudatosság (ha nem egyenesen büszkeség) egyenesen letaglózó, sőt még némi arisztokratikus jellege is van. És hogy miért női sajátosság ez? Hát jelentkezzen már, aki látott ilyet férfitől, vagy akár csak el tudja képzelni, és be is jön neki.Most így menet közben azon töprengtem el, hogy vajon a nők közül mindenkire igaz-e a dolog, és eleinte még voltak kétségeim, mondván: van, aki túl komoly ehhez, és egy idősebb nőhöz eleve nem passzol az alkalmi butaság sem, de ha jobban végiggondolom, szerintem nincs így. Csak van, aki látványosabban és szórakoztatóbban csinálja, és van, aki kevésbé. Ettől még egyébként egy nő nyugodtan lehet partner, nem arról van szó, hogy jön apu meg a hülyegyerek. Megkockáztatom, lehet ezzel együtt még okosabb is a nő a férfinél, de ha már ide jutottunk, akkor zárásul megjegyezném, hogy az egy nagyon gáz felállás, és a csajra nézve is az, sőt: főleg rá nézve az. Merthogy amíg egy hülye nőt tartó férfiről mindenki tudja, mit akar, egy hülye faszit tartó nőről elég nehéz kitalálni. Persze lelke rajta, aki meg hagyja magát átverni, az megérdemli. Illetve hülye, és nyilván nem is tudja, hogy átverik. Brrr, ebbe még belegondolni is rossz. Na, azt hiszem ezt nem is kell tovább magyaráznom.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés