free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A smoky smink idén is hódít

Borsa         Címkék: divat, füstösszem, smink, smoky, szépség 15 hozzászólás

A füstös szem már jó pár éve nem akar kimenni a divatból. Aki már eddig is használta, az idén is satírozhat ezerrel. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

Azt mondhatjuk, hogy a füstös szemek továbbra is fénykorukat élik, azzal az apró változtatással, hogy ma már nem kötelező a fekete használata. Ha éppen az oly divatos szürke és lila árnyalatok bűvöletében élsz, akkor ezeket nyugodtan használhatod a szemhéjadon is, de egy csokibarnával vagy bármely középszínnel is trendi lehetsz. Mivel egy igen feltűnő sminkről van szó, ami határozottan a szemre hívja fel a figyelmet, sokan azt gondolják, hogy csak éjszakai portyázásra lehet ilyet viselni. Pedig még az eredeti fekete-szürke kombinációt is használhatod nappalra, ha nem túl erősen készíted el.


Nézd meg hogyan készül a smoky smink!

Ha pedig a lágyabb színek mellett döntesz, akkor a fekete ceruzát semmiképpen ne hagyd ki, és ennek segítségével biztosan igazi smoky hatást fogsz elérni. Az őszi kollekciók közt megjelennek olyan fekete szemhéjfestékek, amikben arany, ezüst, lila, kék csillámok vannak, ezek különösen megbolondítják az esti sminket. Azért nem árt azt is figyelembe venni, hogy milyenek a szemeid, mert attól is függ, hogy a különböző árnyalatokat hova kell felvinned. Felesleges drámázni, ha például túl kicsinek tartod a szemeid, mert pont arra való a smink, hogy optikailag kicsit csaljunk.

Így készül

Több lehetőség is van arra, hogy füstös tekintet varázsolj magadnak, de egy dologban mindegyik megegyezik: satírozni kell, még pedig úgy, hogy azért ne tűnjön el teljesen a szemfesték. Először is nem árt egy kis alapozót, korrektort felvinned a szemhéjadra, ettől tartósabb lesz a sminked. A púder itt felejtő! Az első vonalak megrajzolásához használhatsz szemhéjpúdert, az se baj, ha krém alapú, és az ujjaddal viszed fel vagy éppen puha szemceruzát is bevethetsz. Ez esetben könnyebben tudsz dolgozni szilikont tartalmazó termékkel. Először is a felső szemhéjadat húzd ki egy erős, vastag vonallal, szorosan a szempillák tövében természetesen. Az alsó szempilla sorhoz vékonyabb, de csakugyan határozott vonalat kanyarints.Ezek után kezdd a határozott vonalakat satírozni, az a cél, hogy már ne legyen éles határuk. Ha nincs profi ecsetkészleted, akkor egy egyszerű fültisztítóval ess neki, úgy hogy a szemhéjadat befedje a végeredmény. Óvatosan, mert könnyen megeshet, hogy mindent letörölsz. Ezek után erre a felületre tegyél sötét szemhéjpúdert, ami nem kell, hogy fekete legyen. Az a titka, ennek a lépésnek, hogy nem elkenni kell rajta a festéket, hanem az ecsettel inkább rányomkodni. Ezt megspékelheted azzal, hogy körbe világos színű, esetleg matt fehér púdert is felviszel, és ezzel satírozod össze a sötét púdert. De azt is megteheted, hogy egy kicsit világosabb színt viszel középre, és a szélét sötéttel bolondítod meg. A lényeg, hogy ezek közt ne legyen átmenet, tehát ezt is satírozzuk. Ha mindenáron ragaszkodsz a kontúrhoz, akkor utána tussal ezt még megejtheted.

Mindenkinek jól áll, de…

Csupán odafigyelés kérdése, hogy valóban jól fogsz-e kinézni az elsatírozott szemeiddel, vagy inkább azt a hatást kelted, mint aki éjszakákon át dorbézolt. Attól függően füstösíts, hogy milyen formájú a szemed. Kis szemek esetében, valamint ha túlságosan közel ülnek egymáshoz, arra kell ügyelni, hogy ne kössük össze az alapot adó vonalat belül a szem sarkában, hanem minél nyitottabbá tegyük. Ezt még azzal is elérhetjük, ha nem túl sötét színt viszünk fel a belső szemzugra, vagy a szemöldökcsontra világos árnyalatot teszünkA füstös smink a kiugró, nagy kerek szeműeknek tökéletes megoldás, ugyanis a sötét mindig befelé tolja a szemet, míg a világos kiemeli, vagyis térben így lehet játszani vele. A nagy szem esetében tehát minél sötétebb, annál tökéletesebben mutat a smink. Akinek nem feltétlenül ajánljuk ezt a megoldást, azok, akiknek lelógó szemhéjuk van. Náluk ugyanis az a cél, hogy minél világosabb legyen ez a rész, és maximum kifele sötétítsük, de azt se vigyük túlzásba. És persze ugyanez vonatkozik a már említett nagyon pirinyó szemekre, de ott sincs minden veszve.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés