free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Cucckereső: krémes szemhéjszínezők

Borsa         Címkék: cucckereső, krém, smink, szemhéjszínező, szépség 3 hozzászólás

Sorozatunkban egy konkrét cuccot célzunk be, és addig járjuk a boltokat, míg rá nem találunk a legjobbra. Ezúttal krémes szemhéjszínezőket kerestünk.

Amikor szemhéjfestésre kerül a sor, az ember lánya leggyakrabban szemhéjpúderekhez, szemhéjporokhoz nyúl, mert az tűnik egyértelműnek… Pedig nem feltétlenül az, hiszen a por állagú szemhéjfestékek alternatívájaként léteznek krémes szemhéjszínezők is, melyek az előbbiekhez képest több előnnyel is rendelkeznek. Így például azzal, hogy sokkal jobban tapadnak a bőrre, mint a porok, ezáltal tartósabbak, ugyanakkor könnyedebb viseletnek érezzük őket. Használhatók magukban, de akár a por állagú szemhéjfestékek alá, alap rétegként is. Állaguknál fogva egyszerű őket felkenni, lágyan eldolgozhatók, keverhetők egymással, ráadásul nem potyognak a szem alá. Persze ha krémről beszélünk, akkor érthető az az aggály, hogy könnyen elkenődik, összecsomósodik. Nos, a megfelelő minőségű termékek ilyet jó eséllyel nem tesznek, de ha tutira akarunk menni, akkor transparent púderrel (nagyon finoman őrölt, áttetsző porpúder) fixálhatjuk is a szemhéjunkra kent krémszínezőt. Akinek most meghoztuk a kedvét a krémes szemhéjfestékek kipróbálásához, azok olvassanak tovább, mutatjuk melyek közül érdemes választani.

A drogáriákban megtalálható márkák kínálatában vagy egyáltalán nem, vagy nem elég jó minőségű szemhéjszínező krémeket találunk. Ez alól gyakorlatilag egyetlen kivétel van, a Maybelline Dreame Mousse szemhéjszínezője. A habos krém állagú festéket felkenhetjük akár az ujjunkkal is, de szebben és pontosabban dolgozhatunk, ha inkább ecsetet használunk. A krém a szemhéjon hamar megszárad és onnantól hasonlóan viselkedik, mint egy por állagú szemhéjpúder, ezért hasonlóan is kell bánni vele. Ilyen szempontból tehát ez a termék átmenet a por és a krémszínező között, így a bizonytalankodóknak is megfelelő választás.

www.maybelline.hu, www.makeupartistcenter.hu, www.naimies.com,

A Paris Berlin L'Ombre Glacée szemhéjszínezője profi termék. Az anyag felkenéskor nagyon alkalmazkodó, egyenletesen, vékonyan terül el a bőrön. Selyemfényű, méghozzá nem csak frissen feltéve, hanem órákkal később is. A rózsaszínes, barnás árnyalatok nem csupán szemhéjszínezőként, de akár pirosítóként, esetleg szájra, vagy az alapozóba keverve is használhatók.

Aki kapásból egy krémes szemhéjszínező palettára ruházna be, annak a Ben Nye Fireworks palettáját ajánljuk. Hat különböző színt tartalmaz, melyek magukban is megállják a helyüket, de egymással is klasszul keverhetők, méghozzá igen szép színárnyalatokat adva. Az előzőhöz hasonlóan szintén multifunkciós termék: mehet a szemhéjon kívül arcra, szájra is.   
Árak, lelőhelyek:
Maybelline Dream Mousse: 2355 forint, DM
Paris Berlin L'Ombre Glacée: 3333 forint, MakeupMarket
Ben Nye Fireworks Wheel: 5200 forint, Sminkbolt

A krémes szemhéjszínezők nem csak tégelyes, hanem ceruzás, illetve tubusos kiszerelésben is kaphatóak, amelyekben "beépített" applikátor is található, ami a kevésbé ügyes kezűek számára nagyban megkönnyíti a felvitelt. Ezek a termékek szemhéjfestékként és szemceruzaként is funkcionálnak, akár ugyanazon sminken belül is. A Beyu Mineral Eye Powder egy krémes alapú, de apró, ásványi szemcséket is tartalmazó festék. Ennek köszönhetően felkenve olyan, mintha krémes alapra kentünk volna diszkréten csillámló szemhéjport.

http://beyu.asia, www.artdeco.dem, www.maybelline.hu

Az Art Deco Eye Designer terméke satírozós szemsminkek készítéséhez a legideálisabb. A ceruza formájú termék mindkét végén egy-egy applikátort találunk: az egyiken egy hegyesebb, a másikon egy tompább végűt. Az apró tubusokban kapható festékeket ezekre lehet csatlakoztatni. A hegyes applikátorra célszerű egy fekete vagy valamilyen sötét árnyalatú, míg a tompára egy színben harmonizáló, világosabb festéket választani. A sötét festéket tartalmazó véget aztán használhatjuk szemceruza helyett - csak ez jobb, hiszen finomabban eldolgozható vonalakat lehet vele húzni -, a világos festékkel átitatott applikátor pedig alkalmas a satírozásra.

A legvégére hagytuk a MAC Shadestick-et, amely a szerintünk a hazánkban kapható  legmeggyőzőbb minőségű krémes szemhéjszínező. Kétségkívül nem olcsó, pláne, ha úgy számolunk, hogy egy tisztességes szemsmink elkészítéséhez legalább kettő - egy sötétebb és egy világosabb színű - kell belőle. Viszont megéri, mert a színei nagyon szépek, a textúrája remekül eltalált - nem túl krémes, de nem is túl száraz -, a beépített applikátorral kifejezetten könnyű felkenni, illetve elsatírozni, az eredmény pedig strapabíró.
Árak, lelőhelyek:
Beyu Mineral Eye Powder: 2990 forint, Douglas
Art Deco Eye Designer: 2990 forint, Douglas
MAC Shadestick: 4800 forint, MAC üzletekLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés