free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 kedvencünk a Magyar Formatervezési Díj kiállításról

Borsa         Címkék: díj, dizájn, kiállítás, lista, tárgy 4 hozzászólás

A Magyar Formatervezési Díjhoz kapcsolódó tárlaton kiválasztottunk azt az öt tárgyat, amelyeknek mi a legszívesebben adnánk díjat. Íme.

A Magyar Formatervezési Díjhoz kapcsolódó kiállításon járva olyan erős felhozatallal találkoztunk még a nem díjazott pályamunkák között is, hogy nem tudtuk megállni, és képzeletben mi is kiosztottunk néhány díjat a számunkra legszimpatikusabb alkotásoknak. "Díjátadónk" következik, egy ötös lista formájában.


Hűtőretikül

A hűtőtáska sikkes, nagyvárosi változata, amely a gyaloglás közbeni lóbálásból nyeri a hűtéshez szükséges energiát. A fogantyú ugyanis egy dinamóhoz csatlakozik, amely mozgás közben egy akkumulátort tölt. A táska három liter űrtartalmú, étel és ital tárolására egyaránt alkalmas. Püspöki Apor, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatója a tervet eredetileg az Eletrolux Design Lab pályázatra készítette, ahol tavaly a döntőbe jutott vele.


Fénylények

A Budai Zsolt János által tervezett figurális hangulatlámpákat elnézve olyan érzésünk támadt, mintha csak a retró fényreklámok megunták volna hogy elfeledve porosodnak a pesti házfalakon, ezért inkább leugrottak onnan és fénylényekké tekeredve besétáltak az Iparművészeti Múzeum földszintjén rendezett MFD-kiállításra. A tervező szándéka egyébként egy több célra használható, világító plasztika megteremtése volt, amely hangulatvilágításként szórakozóhelyeken vagy akár lakásban is ideális.


http://designterminal.huMegfontolt csészék

Porceláncsészék és a hozzájuk illő csomagolás alkotják Ágotai György formatervező Calla Projektjét. A tervező a csészékkel a rohanásnak üzen hadat, ugyanis azok két különálló, egymáshoz nem rögzített darabból állnak - egy belső kehelyből és egy külső gyűrűből -, emiatt a tárgyat nem lehet gyorsan használni. Aki inni szeretne belőlük, lassabb, megfontoltabb mozdulatsorra kényszerül. A papírcsomagolás a kála tölcsérformába tekeredő virágkelyhét imitálja stilizált formában.


www.fitlamp.comFitlamp

A Fitlamp izzó alakjában, méretében a 100 wattos gömbizzókra emlékeztet, azokkal megegyező fényt ad, miközben azonban energiatakarékos. Miközben a hosszúkás energiatakarékos izzók sokszor nem illenek egy-egy klasszikusabb csillárhoz, esetleg be sem férnek a lámpabura alá, addig a Fitlamp izzó bárhová illeszkedik, ahová a hagyományos 100 wattos izzó. Tehát minden szempontból alkalmas arra, hogy felváltsa azt, így ez már nem lehet kifogás az ellen, hogy energiatakarékos izzóra váltsunk. A tervezők: László Márton Endre, Rádai Mikós és Szentgyörgyi Szandra.


Világító szőnyeg

Brinkus Kata textiltervező művész világító formaszőnyegei a gyerekszobák gondtalan báját csempészik be a felnőtt (dizájn)lakásokba. Ezek a szőnyegek ugyanis felnőtteknek készülnek. Illetve örökgyerekeknek. A tervező szőnyegeit - nem csupán a világítókat, hanem a hologramos vagy épp Swarovski kristályokkal díszített darabokat is - a Designhét alkalmából, a Hungária Malomudvar földszintjén nyílt önálló kiállításán is meg lehet tekinteni, idén december 30-ig.
LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés