free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A hajvasalásról úgy általában

Borsa         Címkék: divat, fodrász, hajápolás, hajvasalás, szépség 34 hozzászólás

Bár ebben az évben a hullámos és göndör haj a menő, a hajvasalás nem ment ki a divatból. Hogy ne égessük szét a fejünkön a rőzsét, szakembert is megkérdeztünk.

Nem áll módunkban reprezentatív kutatási eredményekkel előrukkolni, de tapasztalataink azt mutatják, hogy a férfiak szemében sokkal szexibb egy hullámos, vagy göndör hajú nő. Ennek ellenére az utóbbi években egyre nagyobb számmal fogynak a hajsimító berendezések, hajtípusra való tekintet nélkül.A kezdet kezdetén a hullámos, nehezen kezelhető hajjal csodákat tett egy hajvasaló, nagy valószínűséggel pont erre találták ki. Ma azonban már mindenki ész nélkül lapogatja ezekkel a csodamasinákkal a rőzséjét, sőt, ismerünk olyan pasit, aki suttyomban ezzel teszi rendbe elaludt haját. Pedig távol áll az egészséges hajápolástól. Persze, mi is tudjuk, hogy amikor reggel, a hajunk helyén egy szénaboglyát találunk, és negyed órán belül kellene elkészülnünk, akkor nem azon rágódunk, hogy vajon mennyire károsítja a hajszerkezetünket a hajvasaló, de azért nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, hogyan használhatjuk a leghatékonyabban, és mivel előzhetjük meg a töredezést.

Mit mond a profi?

A fodrász elmondása szerint manapság ők maguk is minden típusú hajra használják a hajvasalót, mindegy, hogy az szög egyenes vagy éppen rövid. Ettől ugyanis nem lesz szállós a haj, és sokkal puhább a tapintása is. Sajnos azonban a hajra belülről károsan hat, még ha egy darabig gyönyörűnek is látszik tőle. Ezért a fodrász mindig azzal indít, hogy a nedves hajra hajvédő szérumot, hajsimító krémet tesz. Ez valamelyest védi a hajszálakat a hőtől. Emellett azonban nagyon fontos az is, hogy hány fokosra állítjuk a vasalót. A haj 160 foktól már vasalható, a jó fodrász igyekszik ezen a szinten megállni, nem pedig kapkodni, és felnyomni 220-ra.

Mire figyelj otthon?

Egy sima hajért nem kell azon nyomban fodrászhoz rohanni, elég beszerezni egy jó minőségű hajvasalót. A jelenlegi piacon már alig-alig találni egyszerű fémlapokkal ellátott darabot, annál több a kerámialapos, és az ionizált. Természetesen arra törekszenek a gyártók, hogy kevésbé roncsolja a hajat, ezért találnak ki különböző megoldásokat, de azért senkinek ne legyenek olyan téveszméi, hogy ha a fél fizetését ott hagyja a legújabbnak kikiáltott darabért, akkor az ő haja bizony még gyógyul is a hajvasalástól. Nincs lényeges különbség köztük. A kerámialapostól kevésbé száll a hajunk, az ionizált pedig be van vonva egy olyan réteggel, ami valamelyest táplálja azt.Ha már megvan a csodaszerszám, akkor nem árt kinyitni a pénztárcánkat a drogériákban vagy fodrász kellékesnél: itt ugyanis ezer féle spray-t, krémet, kondicionálót lehet kapni, amiknek egy részét még a vasalás előtt kell a hajra tenni, de van köztük olyan is, amit utána, és ettől még fényesebb is lesz a hajunk. A hab és a hajlakk használata a művelet előtt azonban tilos! Ezeket ugyanis a nagy hő beleégeti a hajunkba, és még meg is keményedik tőle. Hiába rohansz, ne melegítsd fel 220 fokra a hajvasalót, és ne tartsd egy tincsen huzamosabb ideig, máskülönben szó szerint elégetheted a hajad.

Így vasalj!

A hajvasalás technikája nem egy nagy ördöngösség, hamar bele lehet jönni. Lényeg, hogy a jól megszárított hajon alkalmazd, amit akár úgyis elérhetsz, hogy hagyod a levegőn megszáradni, vagy ha frizurát készítesz, akkor lehetőleg kerámia belsejű körkefével formázd. Ezek után tűzd fel egy részét, és így állj neki a műveletnek. Mindig a tövétől haladj kifele, kis tincsenként. Ahogy egy sor kész, fentről lebontasz egy következő adagot, és azzal folytatod. Nincs különösebben technikája, esetleg az okozhat gondot, hogy hátul se maradjon hullám, de ha kis adagokkal dolgozol, akkor ez is könnyen elkerülhető.Fontos, hogy ne használjuk túl sűrűn, még a nedves, párás őszi időszakban sem, amikor már attól begöndörödik a hajunk, hogy kilépünk a levegőre. Maximum hetente kétszer. És mit tehetsz, ha olthatatlan vágyat érzel minden reggel a vasalásra, de a hajad már felmondta a szolgálatot? Nem sokat. Sajnos ilyenkor irány a fodrászat, és ott egy jól megcélzott nyisszantással levágják a hajad töredezett részeit. Nos tehát nem kell máglyára küldeni minden egyes hajvasalót, de jó ha ésszel használod, és tartsd azt is szem előtt, hogy most kimondottan divatosak a hullámok.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés