free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Felesleges cuccok a háztartásban

Borsa         Címkék: felmérés, háztartás, lista, tárgy, tévé 0 hozzászólás

Egy háromezer nő részvételével készült felmérésen arra voltak kíváncsiak, melyek a leghasználhatatlanabb háztartási eszközök. A vízálló rádió toronymagasan nyert.

Több nőismerősömmel is előfordult, hogy megvásároltak egy korábban fantasztikusnak és forradalminak gondolt háztartási eszközt, aminek remek helyet találtak a konyhaszekrény egyik felső polcán, hogy aztán örök időkre ott porosodjon. Vannak olyan használati tárgyak, amelyek elsőre praktikusnak tűnnek, aztán kiderül, hogy használhatatlanok, vagy éppen nem éri meg a fáradtságot elővenni ezeket.

Mert mi értelme egy zuhanyzóba szerelt rádiónak, amit a vízcsobogástól nem is hallunk? Vagy miért lenne praktikus üdítőgyártásba kezdeni, magunknak dúsítani a vizet, kupakból önteni bele a szörpöt? Az a háromezer nő, akiket a Sheilas' Wheels biztosító megkérdezett, pontosan így vélekedett. Listát állítottak össze segítségükkel a leghaszontalanabb konyhai és háztartási eszközökről.

Első helyen a vízálló zuhanyrádió szerepel, aminek legfeljebb gyermekkorunkat felidéző gumikacsaformája hozhat lázba, a hangját egyáltalán nem hallani zuhanyzás közben. Az elemes gyertya lett a második, míg az elektromos körömreszelő a harmadik helyen zárt. Tényleg, ki akarhatja még a körömreszeléshez szükséges minimális mozgást is megspórolni?

www.brookstone.com, www.enailsupply.com, www.melissamann.com, www.makingthemodernworld.org.uk

A '80-as években kapható SodasStream nevű termék, amivel szódát lehet gyártani (nem azonos a nálunk elterjedt szifonnal), majd gyümölcsízűre varázsolni egy szappanadagolóra hasonlító szerkezettel, a negyedik lett. A méretes teaforraló, ami egyben lámpa is, időzíthető, így akár reggel a forró víz hangjára is ébredhetünk (és retteghetünk, hogy az arcunkba fröccsen). A listán jól szerepelt még a digitális képkeret, a popcorn-készítő és az elektromos konzervnyitó is.

A brit hölgyek persze arról is nyilatkoztak, szerintük mi a legnagyobb találmány, ami a mindennapok során használnak. Ezen a listán az első helyen a televízió végzett. A megkérdezett nők 80 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nem tudna a tévéje nélkül élni. Második helyen a mikró, majd a porszívó, a hajszárító és a teáskanna szerepelt a hasznos tárgyak között. A mobiltelefon fontossági sorrendben csak a hajkiegyenesítő után kapott helyet, a számítógép pedig kiszorult a 15. helyre, még az elektromos fogkefe is megelőzte.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés