free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szexbeszéd, a félreértések melegágya

HT2         Címkék: kapcsolat, kommunikáció, nők, pasi, szex 2 hozzászólás

Ha egy nő sokat beszél a szexről egy férfivel, biztos nem akar tőle semmit, mondja HT2. Kisülhetnek ebből jó duettek, de hatalmas félreértések és pofára esések is.

A közmondásoknak ugye mindig igaza van, az egyik legismertebb pedig azt mondja, hogy amelyik kutya ugat, az nem harap. Általános férfibölcsesség, hogy ez igaz rátok is: ha egy nő gyanúsan sokat beszél a szexről egy férfival, akkor az aztán hétszentség, hogy nem akar tőle semmit. A férfiúi léttel járó végtelen intelligencia, tudás, türelem és helyes életszemlélet ellenére azonban ezt azért szokni kell. Bizonyos szempontból egy életen át. Annyira egyébként nem is eveztünk messzire a múlt heti témától, mert tulajdonképpen ez is arról szól, hogy menyire férfi a férfi egy nő szemében – csak épp itt ugye még az is bejön a képbe, hogy a szóban forgó nő mennyire nő a férfi szemében. Az ugyanis nem mindegy.

Ideális esetben persze pont annyira nő a nő ilyenkor, mint amennyire férfi a férfi: ha jól van belőve az összhang, akkor akár világraszóló duettek is létrejöhetnek, amelyek nem csak mindkét fél, hanem a környezetük számára is életre szóló élményt jelentenek. Parádés eszmecserék, élvezetes viták, durrogó humor – tényleg príma együttállás az ilyen, van neki persze egyfajta "pengeélen lejtett tánc"-jellege, de hát pont ettől jó, és igenis működhet (van barátság férfi meg nő között, még ha némely esetekben igényel is némi önuralmat a fenntartása, úgy a nőtől, mint a férfitől). Jó felállás aztán az is, ha ennyire nem veszi komolyan a dolgot egyik oldal sem, netán a nő ugyan löki a szöveget, de a férfi úgy szarja le az egészet, ahogy van. És persze van a rossz felállás, mert ugye a közmondásoknak mindig igaza van, egy másik szerint pedig addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik. Szóval van az, amikor a férfiak bedőlnek ennek a viselkedésnek.Vagyis hát: bedőlnek? Jó kérdés, hogy ki a hülyébb egy ilyen szituációban. Látszólag az a helyzet, hogy a férfi a tetejét nem látja a kölcsönös bizalomnak, a nő meg az alját annak, ami még annál is följebb van. Vagy nincs följebb, netán pont lejjebb van, az eredmény szempontjából ez most végül is édes mindegy. Hogy a férfi hülyesége miben áll, az szerintem mindenesetre elég egyszerűen tisztázható, mert se több, se kevesebb, mint amennyi fentebb le lett írva: tényleg nem veszi észre ilyenkor a kölcsönös bizalom végét. Nyilván legyezgeti az egóját is, hogy valakihez közel került, de ettől függetlenül is lelkesedik – mi mást is csinálhatna? Nem lehet viszont ezt ugyanígy, "költőileg" kérdezni a másik féltől.

Eddig a pontig igazából nem is érdekes annyira, hogy miért szeretnek a nők pont azokkal a férfiakkal megosztani sok mindent, akikkel nem akarnak barátságnál közelebbi kapcsolatot, mert a lényeg pont az, hogy barátkoznak – megéri kibeszélni az ilyesmit férfiakkal is, ahogyan a férfiaknak is megéri a nőkkel, ez tiszta sor. Viszont amikor már egyértelmű, hogy az ürge nem veszi a lapot, vagyis inkább az egész paklira rámarkolt, és még mindig megy tovább a műsor, az már sok. Az első hibát persze a pasi követi el ilyenkor, szó se róla, de a nagyobbat a nő, amikor nem hagyja abba. Pedig – az O. Nagy Gábor nevével fémjelzett vonaltól a frázisok felé kanyarodva – sosem lenne késő.

Na jó, ebben persze én sem hiszek, mert amikor a csávó rózsaszín tangában és Surda-kalapban sztriptízel a csajnak, aki szórja neki a pénzt, aztán két hét múlva lefekszik a legjobb barátjával, akkor már késő van. Megtörtént esetről beszélünk, lehet nyerítve röhögni a sztorin, azt teszi ma már a főszereplője is (bár nem hiszem, hogy erre jár két háromikszes weboldal felkeresése közben, de ezúton is üdvözlöm), viszont akkoriban azért messze nem volt ilyen jó a kedélye. A példa persze szélsőséges, el is lehet kanyarodni felőle abba az irányba, hogy meddig érdemes a férfinek elmenni, ha akar valamit – talán majd egyszer el is kanyarodunk. Az alapfelállás azonban itt is ugyanaz, mint a hétköznapibb szituációkban, csak jobban kidomborodik: egészen biztosan nem akart a csaj hülyét csinálni a mi drága jó emberünkből, mégis sikerült neki. (Meg persze a mi drága jó emberünknek is magából, de ez már az eset különlegességéből adódik, habár nem egyedi jelenség.)Hogy mégis mi történik ilyenkor? Az egész férfinemet nyugtató válasz nyilván az, hogy valójában igenis izgatja valamennyire a szóban forgó faszi az illető nőt, csak aztán közbejön valami, vagy a franc tudja, és mégse lesz semmi a dologból, de hát ez az önámító verzió. A valóság inkább az, hogy ha a férfiben átkattan ilyenkor valami, akkor egy idő után a nőben is, csak épp nem ugyanaz. Ugyanúgy legyeződik az egója, élvezi, hogy begerjesztett valakit, de másról nincs szó, még – fájdalom – arról sem, hogy esetleg észbe kapna: hopp, ezt azért már nem kéne. Inkább élvezkedik tovább. Egyedül. Tipikus női naivitás, de ez már nem az a vonzó fajta. Sőt tulajdonképpen nem is naivitás. És hogy mitől tipikusan női?

Hát képzeljük el a fenti sztriptízelős szituációt a szerepek felcserélésével. Maximum az lehetne a sztori vége, hogy két héttel az eset után a csaj barátnőjével is lefeküdt az illető, ami persze megint csak tulokság, de más lapra tartozik (vagy ugye még lehetne szó arról, hogy valami szándékos pofára ejtésről van szó, de ez is egy másik történet, és egyébként ilyesmiben is a nők az erősebbek). Lehet erre persze most azt mondani, hogy a férfiaknak könnyű, mert mindent meg akarnak dugni, ami mozog, de ha még el is fogadjuk ezt az egyébként nyilván torz állítást, akkor is azt kell mondani, hogy mi legalább nem árulunk zsákbamacskát, ami a szánkon, az a… szívünkön, höhö. Ezzel együtt persze nemünktől függetlenül nyilván mindenkinek kijut mindkét szerepből: pofára is ejtünk, meg pofára is esünk, csak épp nagyon nem egyformán. Mondhatni, kiegyenlítő típusú a rendszer, de afelől én még mindig nem vagyok biztos, hogy igazságos is.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés