free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A téli félgőz áldásos hatásairól

-PészM-         Címkék: kapcsolat, lélek, pihenés, tél, test 16 hozzászólás

Nem akkora tragédia, hogy ez idő tájt visszaveszünk az elánból. Aludni, lustálkodni és zabálni szeretünk, ezekre nyáron úgysincs lehetőség. Lássuk, mi a jó a hidegben.

Az elfolyó nyári emlékek már meglehetős messziségbe kerültek, szokás ilyentájt téli depresszióról, karácsonyi pánikról meg a hideg és a nonstop sötétség kiváltotta begubózás negatívumairól cikkezni, és egyre csak kárhoztatni a nyamvadt telet. Hogy bálnaként faljuk a forró pörköltet otthon, és ahelyett, hogy valami kerthelyiségben csacsognánk esténként vagy fesztiválon ismerkednénk külhoni jóképűekkel, csak hízunk a fotelben, és megint rákapunk az esti sorozatokra, hogy a plafon permanens bámulását meg se említsük. Tény, hogy van ebben valami nyilvánvalóan tragikus – mit tagadjuk –, de valami nyilvánvalóan kényelmes is. Talán nem árt néha erről is számot adni. A test is pihenni akar egy kicsit, a pszichére is ráfér némi megnyugvás (odabent elrendezni ezt-azt), és rendben, hogy a zimankó, a többkilónyi ruházat, a falanszteri tájkép meg az ezekkel járó kínkeserv hamar lelomboz, de van ebben a téli, fűtött magányban valami igazán jóleső is.Vagy csak magunkat is hülyítjük ezzel a kamugyanús hurráoptimizmussal, de szerintünk felemelő is lehet, hogy a koncertricsajt meg a pogót ideig-óráig "büntetlenül" lehet könyvre cserélni, hogy az úszógumit eltakarja a nagykabát, és a baráti vacsorameghívások is jócskán megszaporodnak ilyentájt. A forralt bort szeretjük, és oké, hogy korcsolyázni és síelni se szándékozunk megtanulni az idén (se), viszont imádunk dögleni már este hétkor a kanapén, bepótolni az összes filmet, ami év közben kimaradt, teleengedni a kádat habos forró vízzel, és valami kevésbé mélyenszántó női magazint lapozgatni. A tavasz messze, ráérünk nyelvet tanulni, KRESZ-re beiratkozni, és a szokásos egy-két szavas e-maileknél hosszasabban is eldiskurálni a mieinkkel.

De mintha mindenáron azt az érzést kéne "beemelnünk", hogy ilyentájt feltétlenül elmulasztunk valamit, és félévnyi kényszerű parkolópályán kell vesztegelni ahelyett, hogy élnénk a nagybetűs életet. Mintha a nyári, ezres fordulatszámon pörgő önmagunk lenne az origó, és csak ragyogó napsütésben lenne élet az élet. Holott azzal a kicsit méla, csöndeskébb arcmással se akkora kihívás barátságot kötni, aki halottak napján koszorúz, ünnepekkor kilószám pusztítja a bejglit vagy többet időz könyvtárak és tanfolyamok neonjai alatt, mint a zamárdi strandon. Az öröm intenzitása persze jóval haloványabb, de kell ennyi pauza a regenerálódásnak.Mi itt a Borsán amondók: nem kell bedőlni mindenféle bűntudat-hizlaló szalagcímnek, ahol a tunyaság, tespedés, súlygyarapodás vagy depresszió szavakkal operálva riogatják az embert, hogy az őszi–téli szezonban a partikon és hüttéken kívül szar az élet. Mi – mellesleg – kifejezetten bírjuk a nyári magamutogató riszálás utáni téli tunyaságot, nem átallunk olykor egész szombatokat ágyban párnák közt tölteni valami kortárs író sosem olvasott regénye és némi csilis forró csoki társaságában, de magunk közt szólva ismerünk olyat is, akinek a téli túrázás a gyöngéje, és minden hétvégéjét valamelyik környező hegységben tölti, és a kulcsos házakban lefetyeli a forralt bort. Sőt: megkockáztatjuk, hogy a saját párkapcsolatunk is szorosabbra fonódik ilyentájt, a jéghideg talpainkat meg seggünket mennyei öröm a csávónk forró öléhez vagy térdéhez dugni melegítésképp. Többet is dumálunk ilyenkor vele, ő kevesebbet alkoholizál, és sűrűbben jár velünk moziba. Hát ez lenne a világvége?

Igaz, hogy bánatból is több jut a téli hónapokban, de ha az ember nem arról a tipikus startkőről indítja a ránk váró szezont, hogy már előre valamelyik pszichiátriával kacérkodik, hanem pihenésről, lustálkodásról, zabálásról fantáziál, sőt áldoz is az imént említett bűnök oltárán, röpülni fog az idő. Addig művelődünk, végre kialusszuk magunkat, elköltünk karácsonykor egy valag pénzt hülyeségre, jól meghízunk, hogy aztán lefogyhassunk, idén is végigunatkozzuk a szilvesztert, aktívabbak kirándulni-sízni mennek, tunyák a dunna alatt hódolnak az örömöknek… szerintünk ez csupa nagyszerűség. És nektek is csak ezt bírjuk csak javasolni: legyetek restek, falánkak, paráznák stb. Télen bocsánatos.           LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés