free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Divat a lábszárvédő, de csak ésszel

Borsa         Címkék: divat, kiegészítő, lábszármelegítő, lábszárvédő, trend 24 hozzászólás

A Flashdance korszakát idéző lábszármelegítők újra megjelentek a divat világában. Most megmutatjuk, hogy mihez és hogyan viseld ezt a praktikus kiegészítőt.

A fiatalok ha a Flashdancre nem is emlékezhetnek, de Geri Halliwell It's raining men című videoklipjére biztosan, ahol Geri egy bizottságot próbál meggyőzni tánctudásáról. Nos, ha a dal felejthető is, stílusával visszahozta a '80-as években oly divatos lábszármelegítőt, amit ő egy kicsiny aerobik ruhához a sportcipőjére húzott. Hála istennek, mára nem kell egyből magára kapnia az embernek a tornaszerkóját, ha egy lábszármelegítőt szeretne felvenni, mindegy, hogy sportosan vagy elegánsan öltözködünk, illeni fog ruhánkhoz. Ezt pedig a lábszárvédők sokfélesége garantálja, hiszen különböző anyagú, hosszúságú és mintázatú darabokat lehet találni.

Hogy mégis kinek ajánlott? A formás lábúaknak, evidens; de emellett mindenki használhatja, a vastag vádlijúak azonban vékonyabb anyagút válasszanak, és ne ráncolják nagyon össze. A vékony lábúak vehetnek vastagabbat is, de ők is figyeljenek, a ráncolásra, nehogy úgy nézzenek ki, mintha törött lábú őzikék lennének. Az is fontos, hogy mihez viseljük, legjobban a szoknyákhoz passzol, de a farmerokhoz is remekül mutat. Azt azonban mindig tartsuk szem előtt, hogy csak egyenes szárú, vagy tapadós nadrágra vegyük fel, a trapéz nadrágot mindenféleképpen felejtsük el! Mindezeken túl, hogy úgy álljon rajtad, ahogyan kell, nem árt néhány egyszerű tanácsot megfogadni tőlünk, hogy ne nézz ki furcsán a lábszármelegítődben.

Először is, a lábszármelegítő elsősorban sportcipőkhöz passzol a legjobban, de nem mindegy, hogy milyen cipőhöz veszed fel. Ha ugyanis túl sportos az a lábbeli, akkor még jobban kihangsúlyozza jellegét, ezért érdemes semlegesebb cipőhöz felvenni, már ha nem akarsz úgy kinézni, mint aki éppen a Margitszigetre indul futni.

Világoskék farmer: Replay
lila lábszármelegítő: Calzedonia
szürke cipő: SalamanderEzt a tornatermi hatást erősíti az is, ha túlságosan összeráncoljuk az anyagot, és legyűrjük a bokánkra, ami ráadásul olyan mintha egy nagy fásli lenne a bokánkra tekerve. Meg kell találni az arany középutat, hogy ne húzzuk szét lejesen a lábszármelegítőt a vádlinkon, de ne is tűrjük le teljesen.

Akármilyen cipőhöz is vesszük fel, azt sose felejtsük el, hogy mindig húzzuk rá egy kicsit a cipőnkre, hogy takarja a tetejét, ezzel ugyanis egybeolvadnak, nem tűnik annyira idegennek a lábszárvédő. Itt is tartsunk mértéket, látni olyanokat, akiknek rongyosra rojtozódott a lábszárvédő szegélye, vagy azon mennek, mert olyannyira leért a földre. Fontosak a színek is, bár ezen a téren nincs olyan nagy választék, mint például a harisnyák között, de itt is van választási lehetőség.

Farmerszoknya: Springfield
barna pamut harisnya: Calzedonia
vajszínű lábszármelegítő: Calzedonia
barna cipő: SalamanderLegjobb, ha a cipődhöz vagy a nadrágod színéhez választod ki a megfelelőt, ezáltal harmonikus lesz az összkép. Sokféle fazon is van, pompom végű a vagányabbaknak, szívecskés-gombos a romantikusabbaknak, vastag a sportosabbaknak – a lényeg, hogy az aktuális stílusodhoz illeszkedjen.
 
Természetesen nem csak sportcipőkhöz, hanem például csizmákhoz is használhatjuk a lábszármelegítőket, talán itt érvényesül legjobban a melegítés funkciója, ugyanis kitűnő megoldás, ha a vékony csizmánk alá veszünk fel egyet, egyből nem fogunk benne fázni.

Sötétkék farmer: Replay
fekete lábszármelegítő: Calzedonia
fekete csizma: SpringfieldPersze ez függ vádlink és a lábszármelegítőnk vastagságától is, de a vékony vádlijú lányokat egy nagy problémától szabadítja meg: az elálló szárak gondjától, ugyanis szépen rásimul a lábukra a lötyögő csizmaszár, ha alávesznek egy lábszármelegítőt. Arra mindkét esetben figyeljünk, hogy egy kicsit lógjon ki a csizmaszáron felül a szegélye, és díszíti is a lábunkat, ha egy színes, esetleg szalaggal megköthető darabot választunk.

Az alkalmi cipőkhöz választott lábszármelegítők igénylik a legnagyobb körültekintést, ugyanis nem mindegy, hogy milyen anyagút veszünk fel hozzá. A nagyon vastag bután néz ki egy kecses, elegáns cipőhöz és egy lenge szoknyához, ezért mindenképp valamilyen könnyű textíliájút válasszunk.

Pliszírozott szoknya: Jackpot
bordó harisnya: Calzedonia
fekete lyukacsos lábszárvédő: Calzedonia
fekete tűsarkú: BuffaloFontos a harisnya vastagsága is, bár ez minden esetben igaz, nem csak az elegáns viseletnél: csak vastag, legalább 20 denes harisnyákhoz vegyünk fel lábszármelegítőt, a vékony üvegszálasoknál felejtsük el, végtére is a vékony harisnyához, amit nyáron is hordunk, nem illik egy vastag, horgolt anyag. Az alkalmi cipő esetében is kicsit húzzuk rájuk a lábszárvédőket, az extravaganciát kedvelők pedig szinte teljesen ráhúzhatják a tűsarokra.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés