free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Cucckereső: vastag kardigán

Borsa         Címkék: árak, cucckereső, divat, kardigán, márkák 5 hozzászólás

Sorozatunkban hétről-hétre egy konkrét cuccot célzunk be, és addig járjuk a boltokat, míg rá nem találunk a legjobbra. Ezúttal vastag kardigánt kerestünk.

A hideg idő beálltával reggelente előszeretettel halmozunk magunkra minél több rétegnyi ruhát. Nap közben aztán ezt vagy megbánjuk vagy nem, függően attól, hogy épp milyen hőmérsékleti viszonyok között kell hosszabb-rövidebb időt eltöltenünk. Ilyenkor válik igazán aktuális ruhadarabbá - és egészen tavaszig az is marad - egy megbízható, puha, vastag kardigán. Egy jól megválasztott darab rengeteg különféle stílusú szettünkhöz passzol, akár úgy, mint "főszereplő" ruhadarab, de akár úgy is, mint plusz egy réteg, amit - hőmérséklettől függően - fel-le vehetünk magunkról. Körülnéztünk, hogy milyen jelenleg a felhozatal a boltokban vastag kardigánokból.

Akiknek elsősorban az a kifogásuk a vastag kardigánok ellen, hogy azok rendszerint túl hosszúak, ormótlanok és slampossá teszik a megjelenést, azoknak ajánlhatjuk a rövidebb fazonú, mégis vastag kötésű kardigánokat. A bal oldali képen egy basic kategóriás változat, amely lényegében az egyszerű, V-kivágású kardigánok vastagabb, moher fonalból készült verziója. Hordható toppal, blúzzal vagy akár egy vékonyabb garbóval is, szoknyához és nadrághoz egyaránt. A képen látható lilán kívül kapható fekete, mokkabarna, petróleumzöld, ametiszt és halvány barack színekben is.Másik választottunk ez a boleró jellegű modell, melynek mutatósságát és egyben vastagságát is a különleges, puffos kötés adja. Ahol fed, ott rendesen melegít is, ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy még alacsonyabb csajokon is épp, hogy derékig leér. Gombja ugyan nincs, de aki szeretné magán összefogni az egy vagány brossal stílusosan megteheti. Feketében és szürkében árulják.
Márkák, árak:
V-kivágású: Mango, 7895 forint
Fekete: H&M, 8995 forint

A vastag kardigánok klasszikus és egyben legpraktikusabb változatai a hosszú ujjú, nagyjából csípőig, combközépig, esetleg - a kizárólag magas csajoknak való - térdig érő modellek. Ezeknek - nagyon leegyszerűsítve - kétféle fő típusuk van: az összefogható (gombos vagy megkötős) és a nyitott. Innentől kezdve persze még rengeteg variációra adnak lehetőséget a kötésminták, kivágások, szabásvonalak, zsebek, a gombok, övek, szalagok elhelyezései és persze a színek, de a lényeg végül is ugyanaz: a cucc minél jobban melegítsen és legyen finom, kényelmes…Általánosan elmondható, hogy ezeket a kardigánokat szűk vagy egyenes szárú nadrággal érdemes viselni, hogy ne látszódjon  testünk alsó része is vaskosabbnak a valóságosnál - hiszen felül a kardigán elkerülhetetlenül erősít. Topokhoz, illetve vékony garbóhoz egyaránt jól mutat az összefogható és a nyitott verzió, viszont blúzokhoz, ingekhez inkább az összefogható változatot ajánljuk. Idén különösen menők a dupla soros gombolású modellek. A boltok kínálata egyébként ilyenfajta - mind összefogható, mint nyitott - kardigánokból kifejezetten bőséges. A leggyakoribbak a szürke különféle árnyalataiban, illetve feketében kapható modellek. Emellett ki lehet fogni drappot, barnát és sötétkéket, sötétzöldet is. Az élénkebb színek viszont leginkább hiányoznak.
Márkák, árak:
Szürke, gombos: Promod, 12 990 forint
Sötétkék, gomb nélküli: Zara, 13 995 forint

Akik jellemzően sportosabban öltözködnek és/vagy elkötelezett hívei a kapucnis felsőrészeknek, azoknak ajánlhatjuk a képen látható, illetve az ehhez hasonló kötött kardigánokat, melyek fazonjukat tekintve megegyeznek egy kapucnis melegítőfelsővel. Az ilyen kardigánok leginkább farmerral vagy egyszerű vászonnadrággal mutatnak jól. Felülre elsősorban sima - színben harmonizáló - topot vagy garbót érdemes hozzájuk felvenni. Blúzhoz, inghez viszont ne viseljünk ilyet, mert ahhoz nem passzolnak.Azoknak akik - úgymond a másik véglet - a látványosabb, elegánsabb öltözködési stílus hívei, idén nem maradhat ki a gardróbjukból egy háromnegyedes ujjú, vastag kardigán. Ez a fajta kardigán akkor mutat a legjobban, ha a többi ruhadarab, amit viselünk alatta, kifejezetten szűk és lehetőleg kontrasztos színű. Így például a képen látható világosszürke modellt testre simuló, fekete pamutgarbóval és skinny nadrággal - esetleg farmer leggingsszel - érdemes kombinálni. A szürkén kívül sötét zöldeskékben is kapható.
Márkák, árak:
Kapucnis: Zara, 13 995 forint
Háromnegyedes ujjú: Mango, 11 995 forintLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés