free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Így használd a szemhéjceruzát szemhéjpúder gyanánt

Borsa         Címkék: dekorkozmetikum, púder, smink, szemhéjceruza, szépség 7 hozzászólás

Biztosan belefutottál már a szemceruza vastagabb formájába, és elgondolkodtál, mi a funkciója a növekedésnek. Mi utánajártunk, hogy mire való és hogyan működik.

Biztosan te is futottál már bele olyan szemceruzának hitt csodába, ami jóval vastagabb volt az átlagosnál, és mindenféle színben pompázott. Na, ha nem vagy profi sminkes, és elképzelésed sem volt, hogy ezzel hogy fogsz vékony csíkot kanyarítani a szempillád tövébe, akkor eláruljuk: ez nem is arra való, ugyanis ez nem a klasszikus szemceruza bumfordi kiadása, hanem szemhéjceruza.

Ha beszabadulsz egy dekorkozmetikumokat kínáló boltba, abban biztos lehetsz, hogy ma már nem csak egyszerű púderek, pirosítók, és szempillaspirálok közt válogathatsz, hanem mindenféle fura újdonság is helyet kap, amikről időnként azt sem tudod, hogy mire jók. Ilyen lehet például a szemhéjceruza is, ami tulajdonképpen a szemhéjpúder egyik modern változata. Egyszerű feladatnak tűnt, hogy felkutassuk ennek szakszerű használatát, hiszen mi kell hozzá?Egy sminkes, maga a ceruza, és kész. A végeredmény azonban az lett, hogy négy sminkest fogyasztottunk el, mire fény derült a szerszám fortélyaira. Természetesen Murphy itt is felbukkant, és az utolsó szakember, Dia volt az, aki mindenre kiterjedő ismeretekkel rendelkezett a szemhéjceruzát illetően. A statisztikánk viszont elkeserítő: négyből négy sminkes jegyezte meg a beszélgetés végén mosolyogva: ő ugyan nem használja. Ha te mégis olthatatlan vágyat érzel iránta, hogy kipróbáld, akkor íme néhány tudnivaló!

Mi ez?

Egy olyan termékről van szó, ami textúrájában különbözik a hagyományos porfestéktől, ugyanis olajosabb kötőanyagot tartalmaz. Hasonlít a krémes állagú szemhéjfestékekre, amik ecsettel és ujjal is felkenhetők. Több fajtája létezik: van, ami száradás után úgy néz ki, mintha port vittünk volna fel, és létezik az, aminek kimondottan az a lényege, hogy vizes hatást keltsen, mintha nem száradt volna meg.  

Egyszínű smink

Lévén, hogy nem sokban különbözik a hagyományos szemfestéktől, használata is hasonló. Ez alá azonban teljesen felesleges korrektort tenni, mivel az is krémes állagú, és csak összekeveredne a kettő. Természetesen a szem alá továbbra sem árt felkenni, amennyiben oda nem akarunk egy színes pacát rajzolni a ceruzával.Az első lépés, hogy húzzunk egy vonalat a szemhéjra, és azt egy ecsettel kenjük szét. Minél többet húzol, annál intenzívebb hatást fogsz elérni. Nyilván ez egy puhább ceruza, de gyakorlatlan kézzel még ez is felsértheti a szemhéjadat, ezért a kezdeti próbálkozásoknál ne közvetlenül a ceruzával vidd fel a színt, hanem a hegyéről szedj le egy keveset ecsettel, és azt kend el a szemhéjadon.

Több színben is pompázhatsz

Amennyiben a hagyományos kétárnyalatú szemet szeretnéd magadra varázsolni, akkor szokás szerint kívülre tedd a sötétebb színt, belülre pedig világosat. Természetesen itt sem szabad éles határvonalat hagyni a kettő közt, ezért egy ecsettel, vagy fültisztító pálcával satírozd egymásba a két színt. Fontos megnézni, hogy milyen száradási ideje van a ceruzának, mert csak ezen az időn belül tudod elkenni. Ezek a krémes állagú festékek intenzívebb, mélyebb színeket eredményezhetnek, ezért különösen fontos odafigyelni, hogy milyen típusú és színű a szemed. Azt is tudd, hogy azok a típusú szemhéjceruzák a tartósabbak, amik porszerűvé száradnak, a vízállók, vizes hatásúak kevésbé. Az utóbbiaknál különösen oda kell figyelned a sminkedre, mert hajlamos összegyűlni az apró ráncaidban. Így aztán ha ilyet használsz, akkor nem árt, ha magadnál tartasz egy ecsetet, meg magát a ceruzát. Még ha most úgy is tűnik, nem olyan bonyolult a ceruza használata, minden esetre ez is némi gyakorlást igényel.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés