free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Lagerfeld a csontsovány modelleket védi

Borsa         Címkék: csontsovány, divat, karllagerfeld, magazin, modell 24 hozzászólás

Egy német női magazinban januártól csakis valószerű testalkattal rendelkező nőket szerepeltetnek. Lagerfeld szerint ezt a döntést "elhízott múmiák" hozták.

Németország egyik legjelentősebb női magazinja, a Brigitte szerkesztői nemrégiben egy közleményt adtak ki, amely szerint az újságban ezentúl csakis egészséges, valószerű testalkattal rendelkező nőket fognak szerepeltetni a csontsovány modellek helyett. Karl Lagerfeld ezt nyilvánosan kritizálta, mondván, hogy egy abszurd döntés, melyet olyan elhízott nők hoztak, akiket a sovány modellek látványa a súlyproblémáikra emlékeztet. "Ezek az elhízott múmiák chipseszacskóval a kézben ülnek a tévé előtt, és azt mondják soványak a modellek. A divat álmokról és illúziókról szól, és senki nem akar telt nőket nézegetni" - nyilvánította ki meglehetősen sommás és a legkevésbé sem szimpatikus véleményét a divatguru.

Egy másik divattervező, John Ribbe szerint túlzás a modellek súlyát érintő hisztérikus vita. "Klisé, hogy minden modell drogozik, iszik és szexorgiákon vesz részt. A 90 százalékuk normális, arányos lány, akikben több az izom, mint a zsír, és pizzát meg hamburgert is esznek" - mondta.

www.thevine.com.au

A német magazin szerkesztőit azonban mindez nem befolyásolja, ők - nagyon helyesen - tartják magukat a döntésükhöz. Az első lapszám, melyben nem profi modelleket, hanem valós nőket alkalmaznak, januárban jelenik meg. Addig is várják szerepelni vágyó olvasóik jelentkezését. "A nők saját identitását mutatjuk majd be. A 18 éves egyetemistát, a vállalatvezetőt, a zenészt, a futballistát" - magyarázta Andreas Lebert, a magazin egyik főszerkesztője.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés