free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ön dönt: iszik vagy nő marad

HT2         Címkék: alkohol, ital, kapcsolat, lerészegedés, nők 7 hozzászólás

A férfiak állítólag nem bírják a részeg nőket. Az elkövetkezendőkből az derül ki, hogy ha néhány kitétellel bővíthető is a megállapítás, alapvetően teljesen igaz.

A sztereotípia az, hogy a férfiak szeretnek lerészegedni, aztán másnap és életük hátralévő részében büszkén sztoriznak erről és a hárommillió másik, ugyanilyen esetükről, viszont sikítófrászt kapnak, vagy legalábbis csúnyán fancsali pofát vágnak, ha tisztességesen benyomott nőt látnak. A valóság is ez. Én legalábbis nem tudom cáfolni, legfeljebb árnyalni. Ezt meg is teszem, de jelzem: nem szeretnék megingatni vele senkit abban a hitben, hogy a férfi alapvetően konzervatív álláspontot vall ebben a kérdésben. Egyszerűen így van berendezve férfiszemszögből a világ. Samantha Ewing sosem nyerhet.

http://tampaduiattorney.files.wordpress.com

Nem jelent ez persze általános szesztilalmat. "Vannak szintek", ahogyan egy cimborám mondta egy – mit ad isten – erősen "szintes" éjszakán, amikor tizenkettedszer is felborította egy vidéki kocsma rexasztalán a gombát. Más szóval a fogyasztó nő társadalmunk teljes jogú tagja, elvégre mire is lenne kitalálva az a rengeteg gejl koktél, ha nem arra, hogy valaki megigya. A viccet félretéve, az ilyesmi például tök jól is áll, és ez még csak azt sem jelenti, hogy például a száraz fehér vagy a Bloody Mary élvezetére nem lenne jogosult valaki pusztán azért, mert nőnek született. Továbbmegyek: a fogyasztó nő kifejezetten szórakoztató jelenség, többnyire szórakoztatóbb is, mint a fogyasztó férfi.

Valószínűleg azért van ez így, mert egy nőnek inkább van mit levetkőznie egy férfi előtt (jelen esetben természetesen lelki értelemben), mint egy másik férfinak – és tényleg, egészen új dimenziói nyílhatnak meg a személyiségnek néhány pohár után. A macsóiskola olvasatában ez persze rögtön azt is jelenti, hogy "ennek még szex lesz a vége", de nem kell feltétlenül ilyen messzire menni: simán annyiról van szó, hogy ilyenkor nőiességében kerül egy kicsit közelebb a férfivilághoz a nő. Elengedi magát, jobban veszi a lapot, gyakrabban adja a labdát, közben viszont megmarad nőnek, mert nem egyszerűen átveszi a férfistílust. Ettől pedig van egyfajta laza, pozitív feszültség a helyzetben.

http://img.dailymail.co.uk

Kell azért persze ehhez az is, hogy a férfi is fogyasszon, mert az adóhoz megfelelő vevő is dukál. Ilyen esetben egyébként a határ a csillagos ég, mivel – mint azt mindannyian tudjuk – betintázva a többiek mindig józanabbnak tűnnek a valós állapotuknál. Ezen az alapon nyugodtan le lehet aljasodni a végletekig is, egymást támogatva húzódhatunk félre egy kapualjba stöcizni, énekelhetjük a körúton, hogy száz forintnak ötven a fele, el is eshetünk, és paprikajancsi-terpeszben ülve röhöghetünk egymáson, miközben a józan járókelők furcsán bámulnak, hogy kik ezek a barmok. Partnerek vagyunk az alkoholban.

Más a helyzet viszont, ha én vagyok az a józan járókelő. Kettős mérce, tudom, de akkor is. A takonyrészeg nő nem vonzó jelenség. Persze a takonyrészeg férfi sem az, de tőle nem is várom el, hogy vonzó legyen. Egy nőtől viszont igen, még akkor is, ha nem akarok tőle semmit. Másképpen fogalmazva: ez már méltóság kérdése, annyira meg azért – mondhat bárki bármit, születhetnek életre szóló barátságok ellenkező nemű emberek között, és így tovább – sosem fogunk egy követ fújni mi férfiak meg ti nők, hogy ne kelljen egymás előtt valamiféle látszatot fenntartani.

http://msp39.photobucket.com

Még csak azt sem tudom mondani, hogy egy évek óta tartó párkapcsolatban érvényét veszti ez, mert ahogyan lehet egy idő után egymás előtt fingani meg böfögni, de mindig lesz valamiféle kellemetlen érzés utána az emberben (nem a szagra gondolok), úgy nem jó végignézni azt sem, hogy a másik egy utcasarkon okádik, vagy egyszerűen csak lealjasodik. Vannak persze kivételes esetek, mindenki szétcsúszik néha, és egyszer-egyszer túl is teszi magát az ember rajta, de attól ezt még férfiként nem egyszerű tolerálni. Rossz nézni, ennyi az egész.

Természetesen elítélhető a hozzáállás, de ha nézőpontot váltunk, szerintem nem arról van szó, hogy az asszonynak a konyhában a helye, az alkoholhoz meg annyi a köze, hogy beviszi a hűtőből a sört az urának, ha elkezdődött a meccs. Hanem inkább arról, hogy valamiféle tisztelet inog meg, mítosz rombolódik le az emberben, ha dülöngélni meg dadogni lát egy nőt – és ezt is érdemes számításba venni. Másfelől meg nyugodtan lehet osztani a tajtrészeg faszikat is, nyilván van mit mondani a témában női fejjel, de az már nem az én tisztem. Proszit.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés