free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Újból ledől a berlini fal

Borsa         Címkék: berlin, évforduló 0 hozzászólás

Leomlásának huszadik évfordulójára hatalmas dominókból építik újjá a berlini fal egy részét. A jubileumi ünnepségek záróakkordjaként aztán ledöntik majd a dominófalat.

November 9-re, a berlini fal megnyitásának huszadik évfordulójára újjáépítik a várost kettéválasztó falat, méghozzá hatalmas, színes dominókból. Az iskolás gyerekek által festett, 1000 darab, egyenként 20 kilós és 2,5 méter magas dominók két napon keresztül, 1,5 kilométer hosszan szelik majd ketté Berlin városát, méghozzá pontosan egy olyan szakaszon, ahol egykor az eredeti Fal is állt. A jubileumi ünnepségek záróakkordjaként aztán ledöntik majd a dominófalat. "Nem gondoltam volna, hogy valaha bárki is előáll az ötlettel, hogy építsük újra a falat Kelet-Berlin és Nyugat-Berlin között. Elsőre túl sokan tartották nevetségesnek az elképzelést. Most azonban úgy látjuk, hogy ez csodálatos módon szimbolizálja majd a Fal leomlását" - nyilatkozta a Reutersnak Klaus Wowereit, a város polgármestere. Az ünnepségekre a tervek szerint ellátogat majd Dmitrij Medvegyev orosz és  Nicolas Sarkozy francia elnök, Gordon Brown, az Egyesült Királyság miniszterelnöke valamint Hillary Clinton amerikai külügyminiszter is.

www.reuters.com

Az idei évben egyébként a városban már több olyan esemény is zajlott, melyekkel a berlini fal leomlásáról emlékeztek meg. Wowereit polgármester szerint az ezen események iránti élénk érdeklődés azt bizonyítja, hogy az emberekben megvan az igény, hogy feltárják a történelmet és életben tartsák a múltat. A polgármester szerint elképzelhető, hogy annak idején jobb lett volna valamivel nagyobb darabot meghagyni a teljes hosszában 160 kilométeres Falból, mintegy a múlt örök mementójaként, ugyanakkor belátja, hogy a korabeli közhangulat ezt nem tette lehetővé.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés