free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Benkő (feleséget) pénzt keres

Szirmai Hedvig         Címkék: benkődániel, kritika, műsor, tévé, valóságshow 21 hozzászólás

Nincs könnyű dolgunk az RTL Klub legújabb valóságshow-szerű műsorának vizsgálatakor. Szeretjük a kihívásokat, de ez most felpofozta kritikai érzékünket.

Az első komolyan felvethető probléma, hogy vajh' kinek juthatott eszébe az, hogy húsz napon keresztül tizenhat nő versengjen egy hatvankét éves, egykor szebb napokat is megélt gitár- és lantművész kegyeiért? Egy klasszikus bordélyt, nyaralót idéző villában járulnak a prostituált szereplők a nagy művész elé, aki már a szürreális bevezetőben színes festékeket magára öntve elárulja nekünk, hogy "az életet élvezni kell". Ezzel persze nyilván könnyen egyet lehet érteni, csak az nem világos teljesen, hogy az élet élvezése vajon minden nőnek a prostitúciót, valóságsózást jelenti-e? Ezt eddig egészen máshogy gondoltuk.

A történet egyébként korántsem új. Mindenkinek dereng még "A Nagy Ő" című örökbecsű, amelyben Noszály Sándor, egykori teniszcsillag körül verődött össze hasonló hölgykoszorú, akik minden adás végén a bennmaradást jelentő vörös rózsát próbálták Sándortól begyűjteni. (Ennek később volt egy női változata is bizonyos VV Anikóval, de ezt most inkább hagyjuk.) A sztori alapja hasonló volt a mostanihoz. Ott is feleségkeresésnek volt az egész beharangozva, ott is erősen válogatott szereplőgárdával dolgoztak, és ott is műanyagból volt minden. Az esküvő természetesen elmaradt a végén, és nem árulunk el nagy titkot, ha már most kijelentjük, hogy itt is el fog, tudniillik egy giga nagy kamu ez az egész műsor, úgy ahogy van.

http://rtlklub.sajtoklub.tv

Értjük mi, hogy ez hivatalosan egy szórakoztató műsor. Az is világos, hogy egy ilyen műsornak alapvetően az a célja, hogy minél több nézőt és ezzel párhuzamosan minél több reklámozót csalogasson a csatornához. Amit nem igazán értünk, az az, hogy vajon feltétlenül meg kell ehhez alázni több mint egy tucat nőt, és totális hülyét kell csinálni egy lantművészből? Persze azt is tudjuk, hogy mindannyian pénzért, önként és szigorúan művészileg vállalták a részvételt, így aztán elméletileg az ő dolguk, ha szerepet vállalnak ebben a klassz műsorban. A dolog azonban korántsem ennyire egyszerű.

Benkő külön történet, de ezeket a nőket nagyon csúnyán megvezetik. Ez ugyanis nem olyan, mint egy pornóforgatás, ahol mindenki tudja, hogy majd felkerül a netre, és maximum annyit kockáztat a szereplő, hogy egyszer majd olyasvalaki is megláthatja, akinek nem kéne. Esetünkben viszont egy totális médiahekkel állnak szemben a lányok, és teljesen ki vannak szolgáltatva a mindent átható bulvárnak. Egy ilyen típusú műsor ugyanis kizárólag bivalyerős bulvártámogatással lehet csak sikeres. Pillanatokon belül tele lesz a Mucimagazin és a Sztárhírek újság, hogy ezek a lányok bizony prostituáltak, szexmunkások a nyóckerből, és hát tulajdonképpen nem biztos, hogy kizárólag az igaz szerelem motiválja a televíziós szereplésüket. (Egyikükről nyomban az első adást követően ki is derült mindez.) Ez még talán nem is lenne baj, csakhogy ezek a "kiderülések" nem a véletlen művei ám. Ne higgye azt senki, hogy derék bulvárügyi szakíróink most a netet bújják a lányok vetkőzős fényképeit keresgélve! Ugyan már! Már rég megkapták a pontos listát a fotókkal és az "életrajzokkal" együtt mindenkiről. Nem volt túl nehéz összeállítani, hiszen direkt prostituáltakat, életművészeket kerestek a műsorba. Lehet, hogy őket most még nem zavarja az egész, de amikor a családjukat, szomszédjukat, gyereküket éri majd zaklatás, ők lesznek a legjobban felháborodva, hogy erre bizony nem bólintottak rá. Nyilván nem, csak ez bizony nem érdekli a kutyát sem. A néző meg a hirdető érkezzen hosszú tömött sorokban, a többi nem számít.

http://rtlklub.sajtoklub.tv

Márpedig előre megjósolható, hogy a néző érkezni fog. Őszintén szólva, nem tudjuk megmondani az okát, de valahogy mindenkit érdekelni fog, hogy Benkő Dániel hogyan akar gyermeket nemzeni élő adásban. Eme igyekezetében pedig miként lesz segítségére Erika, Tünde, Judit, Szonja, Viki, Anikó, Edit, Andrea, Éva, Katalin, Csilla, Piroska, Andi, Ivett és Kata, a sok kedves, aranyos, csinos feleségjelölt.

Sok meglepő és mulatságos dolog derült már ki eddig is a lányokról. Van köztük, aki a "férfierőt" keresi (na, ja a férfierő legyen veled!). Akad, akiről megtudtuk azt az elengedhetetlen információt, hogy tizennyolc éves kora óta csak nála idősebb barátai voltak, (ez mondjuk, a nők kilencven százalékára igaz, de nem lényeg) sőt, olyan is volt, aki tisztán szerelemből lyukas bugyit ajándékozott a művészúrnak. Andi szerint "a kisugárzás fontos, meg hogy ki mennyire nőies". Na igen, az tényleg nagyon fontos, főleg egy hivatásos elhivatott szereplőnél. Ehhez maximum annyit tudunk hozzátenni, amit az egyik prostituált játékos hölgy frappánsan hozzátett: "Ez olyan háremes". Hát az!

Sokat gondolkodtunk a műsorban feltünedező Falusi Mariann szerepén is, de töredelmesen bevalljuk, nem sokra jutottunk. Elképzelhető, hogy annyira megkedvelték egymást a tavalyi dzsungeltúrán, hogy már nem szerepelnek tévéműsorban egymás nélkül. Az mindenesetre megállapítható, Hogy Falusi Mariann semmit nem tesz hozzá a műsorhoz, igaz az is tény, hogy nem is vesz el belőle semmit, amit mondd, azt őszintén mondja.

http://rtlklub.sajtoklub.tv

Az egész történetben mégis Benkő Dániel szerepe a legfurcsább. Ez az ember tényleg egy elismert, nemzetközi hírű lantművész, és nem teljesen tiszta, hogy tizenkilenc és harminckét éves lányai mellé vajon miért akar mindenáron még egy gyereket. Vajon miért tört rá hirtelen hatvankét éves korában a nyilvános gyermeknemzés iránti olthatatlan vágy? Benkő vendégszerepelt már (lanttal és gitárral) Európa valamennyi országa mellett az USA-ban, Mexikóban, Indiában! Több mint negyven(!) szólólemeze jelent meg, és kilencven(!) zenei publikációja vált ismertté. Hogy jön ide ez az egész celebesdi? Mi ez a hülyeség? Már az sem volt világos, amikor néhány évvel ezelőtt egy szál gitárba öltözve adott koncerteket, aztán következett egy évvel ezelőtt a dzsungelkaland, mikor is jó Dánielünk kamaszoknak tartott gyakorlati bemutatóval felturbózott előadást az önkielégítésről. Ekkortájt azt nyilatkozta, hogy végre felszabadult, végre lerúgta magáról a világhírű lantművész zubbonyát. Hát, ez kétségkívül sikerült, és ha ő örül ennek, akkor örüljünk vele együtt.

Azt azért nagyon halkan megjegyeznénk, hogy a világhírű lantművész szerepét sok évtized alatt, sok nehézségen és gyakorláson keresztül öltheti csak magára valaki, és ha azt egyszer lerúgja, akkor csak ugyanilyen nehezen építheti újjá. Ha persze neki jobban megéri piros nyakláncokat osztogatni az internetről összegyűjtött válogatott prostituáltaknak játékosoknak, akkor biztos tudja, mit csinál, és még az sem lehetetlen, hogy nem is olyan jó dolog világhírű lantművésznek lenni.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés