free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A világ legbetegebb plüssfigurái

Megyeri Nikolett         Címkék: dizájn, felnőtt, játék, plüssfigura, tárgy 5 hozzászólás

A most következő plüssfigurák többségét nem szívesen látnánk kisgyerekek kezében. Persze nem is számukra készültek. Játéknak látszó tárgyak, felnőtteknek.

Az az állítás, ami szerint kifordítva mindenki rózsaszín, plüssfiguráéknál nem állja meg a helyét. Ezt a tényt Kent Rogowski bizonyította be nekünk, a dizájner ugyanis abban leli gyönyörűségét, hogy a birtokába kerülő plüssmacikat szétvágja, kibelezi, kifordítja, majd pedig ebben az állapotban újból kitömi, és összevarrja őket (kép 1). A mackók ennek a folyamatnak köszönhetően elveszítik uniformizált cukiságukat, cserébe viszont egyéniséget kapnak, és egészen zavarba ejtő módon válnak szerethetővé.

http://visualstreak.com

Joshua Ben Longo amerikai dizájnművész Longoland plüss-szörnyei (kép 2) bármikor megállnák a helyüket egy horror-bábfilm negatív szereplőiként. Ha már itt tartunk, ugyanebben a filmben a pozitív hősöket a kifordított mackók alakíthatnák… Szóljon valaki egy önjelölt Tim Burton-utódnak, hogy csinálja meg! Kultfilmgyanús…

www.giantmicrobes.com

A Giant Microbes különféle súlyos betegségek - mikroszkóp alatt látható - kórokozóinak milliószoros nagyítású, plüssből készült változatait (kép 3) árusítja. Termékskálájukon megtalálható többek között a helyes, gombszemű anthrax-bacilus, a kígyótestű szifilisz, az ölelni való kis zöld malária, de a vérhas kialakulásáért felelős, szöszi Shigella baktérium is. A cég persze reagál az aktualitásokra, ezért nemrégiben piacra dobták az édi, malacrózsaszín sertésinfluenza plüssfigurát.

http://z.about.com

A vigyorgó, rózsaszín plüssméhet (kép 4) az I Heart Guts nevű vállalat kisgyerekek számára dobta piacra, oktató célzattal. Utólag azonban visszahívták a terméket, mert kiderült, hogy az mégsem való a kicsiknek. No nem azért, mintha megbotránkoztató lenne, csupán csak gyakorlati okokból: a petefészkek ugyanis könnyen lejártak róla, s ha a gyereknek éppenséggel nem a kezében, hanem a szájában marad a petefészek, az bizony már fulladásveszélyes. Ritka morbid lenne, ha bárki is egy plüss petefészektől fulladna meg…

www.trendhunter.com, www.etsy.com

Az aBitaBite művésznéven alkotó Elli G. Scott viszont egyáltalán nem gyerekeknek szánja ezt a kézzel varrt méhet (kép 5). Ez ugyanis konkrétan egy permenstruációs tünetek levezetésére szolgáló voodoo-baba, mellyel - a tervező szavaival élve - "megmutathatjuk a méhünknek, hogy valójában ki a főnök". A méhet az elszántabbak akár zombi változatban (kép 6) is megvásárolhatják. A művész megcsalt és/vagy elhagyott nők számára voodoo-hímvesszőket (kép 7) is készít. A mágia iránt kevésbé fogékonyak a termékeket tűpárnaként használhatják.

www.roadkilltoys.com

A RoadkillToys nevű amerikai cég elütött plüssállatok gyártásával foglalkozik. Lógó belső szervek, kidülledt szemek és keréknyom a bundán… Az elintézett süni (kép 8),  mosómedve (kép 9) és nyulacska (kép 10) azért még így is bájos. A maga módján.

www.gizmodo.com

Nagyságrendekkel kevesebb báj fedezhető fel viszont a Gory Macabre elmehagyottan horrorisztikus jeleneteket ábrázoló figuráiban. A szarvára felöklelt, vérző macit tartó rózsaszín unikornis (kép 11), az ollóval leszúrt baba (kép 12) vagy épp a répával átszúrt nyuszi (kép 13) kortárs dizájnművészeti alkotások. Ez sok mindent megmagyaráz… Persze legalább ugyanennyit bíz a fantáziánkra.

www.hanttula.com

Aki pedig idáig velünk tartott a cikk olvasásában, az mindenképpen kiérdemelte, hogy felhívjuk figyelmét 'A kibelezett plüssállatok cirkusza' című online kiállításra, melyen jobb napokat látott plüssfigurák tragédiáiról szóló fotókat (kép 14) lehet nézegetni.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés