free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A világ legbetegebb plüssfigurái

Megyeri Nikolett         Címkék: dizájn, felnőtt, játék, plüssfigura, tárgy 5 hozzászólás

A most következő plüssfigurák többségét nem szívesen látnánk kisgyerekek kezében. Persze nem is számukra készültek. Játéknak látszó tárgyak, felnőtteknek.

Az az állítás, ami szerint kifordítva mindenki rózsaszín, plüssfiguráéknál nem állja meg a helyét. Ezt a tényt Kent Rogowski bizonyította be nekünk, a dizájner ugyanis abban leli gyönyörűségét, hogy a birtokába kerülő plüssmacikat szétvágja, kibelezi, kifordítja, majd pedig ebben az állapotban újból kitömi, és összevarrja őket (kép 1). A mackók ennek a folyamatnak köszönhetően elveszítik uniformizált cukiságukat, cserébe viszont egyéniséget kapnak, és egészen zavarba ejtő módon válnak szerethetővé.

http://visualstreak.com

Joshua Ben Longo amerikai dizájnművész Longoland plüss-szörnyei (kép 2) bármikor megállnák a helyüket egy horror-bábfilm negatív szereplőiként. Ha már itt tartunk, ugyanebben a filmben a pozitív hősöket a kifordított mackók alakíthatnák… Szóljon valaki egy önjelölt Tim Burton-utódnak, hogy csinálja meg! Kultfilmgyanús…

www.giantmicrobes.com

A Giant Microbes különféle súlyos betegségek - mikroszkóp alatt látható - kórokozóinak milliószoros nagyítású, plüssből készült változatait (kép 3) árusítja. Termékskálájukon megtalálható többek között a helyes, gombszemű anthrax-bacilus, a kígyótestű szifilisz, az ölelni való kis zöld malária, de a vérhas kialakulásáért felelős, szöszi Shigella baktérium is. A cég persze reagál az aktualitásokra, ezért nemrégiben piacra dobták az édi, malacrózsaszín sertésinfluenza plüssfigurát.

http://z.about.com

A vigyorgó, rózsaszín plüssméhet (kép 4) az I Heart Guts nevű vállalat kisgyerekek számára dobta piacra, oktató célzattal. Utólag azonban visszahívták a terméket, mert kiderült, hogy az mégsem való a kicsiknek. No nem azért, mintha megbotránkoztató lenne, csupán csak gyakorlati okokból: a petefészkek ugyanis könnyen lejártak róla, s ha a gyereknek éppenséggel nem a kezében, hanem a szájában marad a petefészek, az bizony már fulladásveszélyes. Ritka morbid lenne, ha bárki is egy plüss petefészektől fulladna meg…

www.trendhunter.com, www.etsy.com

Az aBitaBite művésznéven alkotó Elli G. Scott viszont egyáltalán nem gyerekeknek szánja ezt a kézzel varrt méhet (kép 5). Ez ugyanis konkrétan egy permenstruációs tünetek levezetésére szolgáló voodoo-baba, mellyel - a tervező szavaival élve - "megmutathatjuk a méhünknek, hogy valójában ki a főnök". A méhet az elszántabbak akár zombi változatban (kép 6) is megvásárolhatják. A művész megcsalt és/vagy elhagyott nők számára voodoo-hímvesszőket (kép 7) is készít. A mágia iránt kevésbé fogékonyak a termékeket tűpárnaként használhatják.

www.roadkilltoys.com

A RoadkillToys nevű amerikai cég elütött plüssállatok gyártásával foglalkozik. Lógó belső szervek, kidülledt szemek és keréknyom a bundán… Az elintézett süni (kép 8),  mosómedve (kép 9) és nyulacska (kép 10) azért még így is bájos. A maga módján.

www.gizmodo.com

Nagyságrendekkel kevesebb báj fedezhető fel viszont a Gory Macabre elmehagyottan horrorisztikus jeleneteket ábrázoló figuráiban. A szarvára felöklelt, vérző macit tartó rózsaszín unikornis (kép 11), az ollóval leszúrt baba (kép 12) vagy épp a répával átszúrt nyuszi (kép 13) kortárs dizájnművészeti alkotások. Ez sok mindent megmagyaráz… Persze legalább ugyanennyit bíz a fantáziánkra.

www.hanttula.com

Aki pedig idáig velünk tartott a cikk olvasásában, az mindenképpen kiérdemelte, hogy felhívjuk figyelmét 'A kibelezett plüssállatok cirkusza' című online kiállításra, melyen jobb napokat látott plüssfigurák tragédiáiról szóló fotókat (kép 14) lehet nézegetni.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés