free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Új kozmetikai eljárás: saját vérrel fiatalítanak

Borsa         Címkék: bőrterápia, kozmetika, s3, szépség, vitamin 1 hozzászólás

A Drakula-terápiaként emlegetett fiatalító eljárás bizarr, fájdalmas és drága is. Viszont állítólag hatásos és természetesebb, mint például a lézeres hámlasztás.

Drakula-terápiának nevezik azt az innovatív szépészeti eljárást, amely során a páciens bőre alá a saját - vitaminokkal és aminosavakkal felturbózott - vérét fecskendezik. A cél a bőrfiatalítás. A Daily Mail újságírója kipróbálta a kezelést.

Elméletben

A hivatalos nevén S3, azaz Stimulated Self Serum bőrterápiát egy Londonban élő, francia doktor, Daniel Sister találta fel. Az eljárás lényege, hogy az orvos vért vesz tőled, majd elválasztja a vörösvérsejteket, a tiszta vérsavót és a vérlemezkéket. Ezt követően vitaminokat és aminosavat ad a vérsavóhoz, és az ily módon gazdagított szérumot befecskendezi az arcodba. Dr. Sister elmondása szerint a terápia serkenti a DNS-javítás folyamatát, gyógyítja a sebhelyeket és a száraz, ráncos és fakó bőrt érezhetően és láthatóan fiatalosabbá teszi. Mindezt pedig sokkal természetesebb, mint például a lézeres hámlasztás.

www.dailymail.co.uk
Képünk illusztráció

Mi a titok? Nos, a szérum növekedési faktorokban és természetes proteinekben gazdag, ami ellensúlyozza a károsodásokat és felerősíti a gyógyító hatást. "Arra gondoltam, ha a vérsavó-terápia elég jónak bizonyult csontok vagy épp olyan puha szövetek kezelésénél, mint az íny, akkor még jobban működhet a bőrben" - utalt a doktor arra, hogy korábban a fogorvosok is alkalmaztak hasonló kezeléseket, manapság pedig sportsérülések gyógyításánál használják.

Dr. Sister a plazmaterápiát egy hagyományos, francia kozmetikai kezeléssel, a mezoterápiával ötvözte, amely során vitaminokat és ásványi anyagokat injekcióznak a bőr alá. A plasztikai sebészek hajlamosak ugyan lenézni a mezoterápiát, de tanulmányok bizonyítják, hogy ezek az injekciók számottevően növelik a bőrben a természetes kollagénszintet.

Gyakorlatban

Leah Hardy, a Daily Mail újságírója, dr. Sister és kollégája  dr. Cyrille Blum londoni rendelőjében próbálta ki a kezelést. Az újságírónő ragyogóbb bőrt, kevésbé fáradt kinézetet remélt a terápiától, illetve azt, hogy a bőrén található foltok is halványodnak majd.

A kezelés azzal kezdődött, hogy dr. Blum négy ampullányi vért vett le Hardy karjából, majd a fiolákat vércentrifugába helyezte. Néhány perccel később tiszta, sárgás folyadékréteg jelent meg a fiolák felső részében, amit a doktor kiszivattyúzott, és hozzáadta a fehérjéket, illetve a vitaminokat. Aztán elkezdődött a procedúra.

A doktor először a hajvonaltól az alsó állkapocs felé haladva fecskendezte be a szérumot, sok-sok tűszúrással, melyeket az újságírónő fájdalmasnak talált. Ezek után következtek a mélyebb injekciók, melyeket a szemkörnyékre, homlokba, a szemöldökök közé, valamint az orr-száj vonalába adtak be, ezek azonban alig jártak fájdalommal. Az eljárás végén az arcát vörös és kék színű terápiás fénnyel világították, amely gyógyítja a bőrt és megöli a baktériumokat, többek között azokat is, melyek a pattanások kialakulásához vezetnek. Az egész kezelés körülbelül tíz percig tartott, és vérzéssel nem, csupán oly mértékű bőrvörösséggel járt, amelyet sminkkel simán el lehet takarni.

www.spaceflight.esa.int, www.qdmag.com
Képünk illusztráció

A terápia után az arca lágynak, de kimerültnek tűnt, éjszaka jól aludt. Másnapra az orra és a szája közti részről, illetve a homlokáról eltűntek a ráncok, az állán található folt pedig halványodott. "A férjemnek úgy tűnt, pontosan ugyanúgy nézek ki, de a négyéves lányom azt mondta, még szebb lettem" - írta Hardy. A kezelés 500 fontba - azaz kb. 153 000 forintnak megfelelő összegbe - kerül.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés