free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Cucckereső: meleg télikabát

Borsa         Címkék: árak, cucckereső, divat, pufikabát, télikabát 20 hozzászólás

Sorozatunkban hétről-hétre egy konkrét cuccot célzunk be, és addig járjuk a boltokat, míg rá nem találunk a legjobbra. Ezúttal meleg télikabátot kerestünk.

"Nem érdekel, ha ronda, csak ne fázzak benne!" - vázolta jelen sorokat író Borsamunkatárs az idei télre beszerezni kívánt télikabátjával kapcsolatos igényeit a legutóbbi értekezleten. Az elmúlt néhány telet ugyanis vérbeli, elszánt divatmazochista módjára rém csinos, ámde funkcióját tekintve inkább jelzésértékű szövetkabátokban bekkelte végig, ebből azonban idénre elege lett… (Borsafőszerkesztő szerint ez az öregedés jele.)Lelőhelyek, árak:

Rövid, szürke: Vero Moda, 24 990 forint
Hosszú, fekete: Pull&Bear, 19 995 forint

Nos, ha igazán meleg kabátot szeretnénk, akkor a szövetkabát - ami nyilván a legcsinosabb, hétköznapra is alkalmas kabát-típus - kapásból felejtős, abból ugyanis nem lehet tisztességesen béleltet kapni, bár ennek az okát, becsszó, mi sem tudjuk. Marad tehát a kompromisszum egy olyan megfelelően bélelt, pufikabát jellegű modell formájában, amely a lehetőségekhez képest azért nőies vonásokat is hordoz, és nem érzi benne magát úgy az ember lánya, mintha egy félig leeresztett gumimatracot tekert volna a testére. Egy ilyen darab persze még így sem vethető be minden alkalomra, tehát ha ki kell öltözni, akkor bizony marad továbbra is a szövetkabát és a sikkes fagyoskodás. Amikor viszont nem feltétlenül szükséges, legalább akkor ne fázzunk!

Hagyományos, egyszerű szabású, steppelt pufikabátokkal idén is roskadásig vannak az üzletek, igazából nagyobb kunszt nem találni ilyet, mint igen. Amire válogatáskor nagyon oda kell figyelni, az az anyag minősége - strapabírása, vízhatlansága - és az, hogy a bélés tömören és arányosan helyezkedjen el a kabát belsejében, illetve  párnácskáiban.Lelőhelyek, árak:

Aranybarna: H&M, 14 990 forint
Ezüstszürke: Zara, 24 995 forint

Mivel a pufikabátok távolról sem mondhatók kecsesnek, ezért ha ízlésesen szeretnénk bennük kinézni, akkor sportosabb ruhadarabokkal és kiegészítőkkel kombináljuk. Magas sarkú lábbelit ezekhez a modellekhez nem ajánlunk, ugyanis azzal kombinálva minimum olcsó, vagy épp konkrétan ribancos hatást érhetünk el. Viszont ha lapos talpú cipővel/csizmával vesszük fel, akkor a sarokmagassággal trükközés kilőve, ezért a kabát hosszát kell a testmagasságunknak megfelelően megválasztani. Alacsonyabb csajoknak ezért olyan kabátban érdemes gondolkodniuk, amely valahol a csípő és a térd vonala között végződik. A hosszú, maxi-pufikabát bizony a 170 centi feletti nőtársak kiváltsága.

Az elsődleges funkció - vagyis a melegítés - rovására nem megy, az előzőeknél mégis valamivel nőiesebbek azok a pufikabátok, melyeken a varrások nem - vagy nem kizárólag - széltében futnak, hanem az elegánsabb kabátok vonalvezetését imitálják. Idén télen divatosak az aranyba hajló barna, illetve ezüstbe hajló szürke színű kabátok. Ezek az árnyalatok szintén sokat finomítanak a pufikabát bumfordiságán.Lelőhelyek, árak:

Törtfehér: Pull&Bear, 15 995 forint
Öves, fekete: Promod, 16 990 forint

Aki nagyon nem tud megbarátkozni sem a hagyományos, sem a finomabb kivitelű pufikabátokkal, azoknak olyan kabátot javaslunk, amely szabásával, gombolásával a szövetkabátokat idézi, az anyag illetve bélés szempontjából viszont olyan, mint egy pufikabát.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés