free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Egy férfi által kigondolt melegszendvics

Borsa         Címkék: kaja, melegszendvics, recept, rukkola, szalonna 4 hozzászólás

Nem szokásunk szendvicsrecepteket közreadni, azt mindenki úgy készíti, ahogy a neki legjobb, de ennek nem bírtunk ellenállni, úgy éreztük meg kell osztanunk.

Próbáljuk annyira komolyan venni az Íz-i rovat készítését, hogy olyan receptekkel szolgáljunk, amelyek újdonságnak hatnak, esetleg rossz emlékeket írjunk felül velük, éppen ezért eddig még nem fordult elő velünk, hogy pusztán egy szendvics receptjét osszuk meg az olvasókkal. Most azonban beleszaladtunk egy olyan, egyszerűségében is nagyszerű melegszendvics receptbe, hogy nem tudjuk megállni a közzétételét. Ráadásul pasi kreálta az eredetit, ennek megfelelően annyira tartalmas, hogy egy pohár borral vagy teával komplett főételnek számíthatjuk.A férfiakat három nagy csoportra oszthatjuk, ha a főzéshez való viszonyukat vizsgáljuk (természetesen képezhetünk al- és átmeneti csoportokat is). Vannak, akik szenvedélyesen, nagy hozzáértéssel főznek, különleges fogásokat kreálnak, és bazsalikomot termesztenek az ablakukban. Ők azok, akik ha meghívnak vacsorára egy nőt, akkor nem adják alább egy komplett Jamie Oliver vagy Gordon Ramsay menüsornál. És mosogatnak is. Aztán vannak azok, akik az úgynevezett férfias ételeket készítik csúcsprofi szinten, nagy hozzáértéssel bográcsolnak és grilleznek. Náluk biztos, hogy első osztályú pörköltöt vagy sült oldalast, esetleg rakott krumplit kap a nővendég, de más ételek egyáltalán nem szerepelnek a repertoárjukon. A kuktáskodást és a mosogatás felajánlást szívesen veszik.

A harmadik nagy csoport képviselői alapvetően nem tudnak főzni, elvannak rántottán és a szomszéd kifőzde kosztján a végtelenségig. Időnként valami baráti rendezvényre megpróbálják elkészíteni a nagyi receptjét, de csúfos kudarcot vallanak vele. Nem ismerik a bolognai spagetti és a milánói közti különbséget, viszont számtalan variációban tudják sütni a melegszendvicset, és nagyon szívesen készítik is, ha vendéget fogadnak. Megítélésünk szerint ez utóbbi csoporthoz tartozó férfiak igyekezete simán veri az első csoport profizmusát, nincs nő, aki ne lágyulna el a kicsit suta, ám nagyon lelkes delikvens látványától. Mai receptünket speciel ilyen körülmények között gyűjtöttük.Le sem lehet tagadni, hogy férfi gondolta ki ezt a receptet, szerintünk nincs nő, aki ezeket a hozzávalókat, ebben a variációban pakolná magától egy szendvicsre. Borsamunkatárs is a szemét meresztette először és a "teszek füstölt sajtot is a tetejére, jó?" kérdésre csak elhaló igen volt a válasz. Sőt azt kérte, hogy csak az egyik fél zsemlén legyen szalonna, a másikra elég a sajt és paradicsom, mert nem bízott benne, hogy ízleni fog neki. Az első falat után már bánta ezt a döntést. Elmondhatjuk, hogy egy nagyon teljes, komplex ízű szendvics került ki a sütőből, a szalonna sóssága, a paradicsom édessége és a rukkola kesernyés íze tökéletes harmóniát adott. Szerencsére volt még alkalma máskor is melegszendvicset kérni, és akkor már nem követte el azt a hibát, hogy ne kérjen rá szalonnát.

Személyenként egy zsömle tökéletesen elegendő, az elkészítési idő pedig sütéssel együtt is maximum 15 perc, úgyhogy bátran neki lehet állni, akár már ma vacsorára.

Így készül

Két fél zsömlét haloványan megvajazunk, és egy szelet füstölt kolozsvári szalonnát vagy két szelet bacont fektetünk rá. Ezt alaposan megkenjük tejföllel, amire jónéhány rukkola levelet teszünk. A rukkolára paradicsom karikák következnek, majd az egészet befedjük meglehetősen sok reszelt sajttal, aminek a fele lehetőleg füstölt legyen. Tepsiben vagy alufólián a rácsra téve, nem túl forró sütőben sütjük, hogy a szalonnának legyen ideje egy kicsit megindulni, megolvadni.Akkor van kész, amikor a tetején a sajt szép pirosra sült. Sajnos most már csak import paradicsom van, de jövőre érdemes a lucullus paradicsomot választani a készítéséhez. A rukkola lehetőleg ne kandikáljon ki a paradicsomkarikák alól, mert megég!LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés