free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 szokatlan női higiéniai termék

Borsa         Címkék: dizájn, higiénia, lista, menstruáció, tampon 29 hozzászólás

A női higiéniai termékek piaca sem mentes a hagyományostól - az ésszerűség vagy épp a tabudöntögetés irányába - eltérő termékektől. Ötös lista.

Ameddig nem halnak ki a nők vagy nem találnak fel valami jobbat a menstruáció helyett, addig egészen biztosan szükség lesz női higiéniai termékekre is. Persze ezen a piacon is léteznek a hagyományostól eltérő, sőt egészen szokatlan termékek. Ilyenekből mutatunk ötöt.


www.organictampons.com.auOrganikus

Egy nő - becsült értékek szerint - 11 400 darab tampont dob el életében, ami felér egy ökológiai katasztrófával. Azonban tamponból és betétből is gyártanak már organikus változatot. Ezek a termékek természetes anyagok felhasználásával készülnek, műanyagot nem tartalmaznak, gyártásukkor klórt, illetve káros anyagokat nem használnak. Nem csupán környezetkímélők, de egészségesebbek is a hagyományos termékeknél, viszont egyelőre sajnos drágábbak is és - hazánkban legalábbis - a beszerzésük is macerásabb.


http://www2089.ssldomain.comTöbbször használatos

Szintén környezetbarát megoldás, s emellett még költségkímélő is a többször használatos betét. Magas nedvszívó-képességű anyagból készül és ragasztócsíkok helyett kapcsok tartják a helyén. Használni lényegében ugyanúgy kell, mint egy eldobható betétet, azzal a különbséggel, hogy nem a szemétbe dobjuk, hanem a mosógépbe, hiszen mosás és száradás után újból használható. Hátránya, hogy ha nem otthon cseréljük ki, akkor a használt darabot meglehetősen körülményes dolog tárolni addig, míg eljutunk a mosógépig.


http://safeliving.wordpress.comIntimkehely

Az intimkehely - vagy menstruációs tölcsér - a betétek és tamponok alternatívája. A rugalmas, orvosi szilikonból készülő kelyhet a tamponhoz hasonló módon a vaginába kell felhelyezni, ahol aztán a hüvelyizmok tartják a helyén. A menstruációs vér a kehelyben gyűlik, amit - a vérzés erősségétől függően - néhány óránként üríteni kell. Az eszköz lemosás, illetve fertőtlenítés után újból felhelyezhető.www.designspotter.comDizájner változat

Andrea Mettler svájci dizájner a menstruációval kapcsolatos tabuk megdöntésének jegyében alkotta meg a "Menstrual hacking" tárgykollekciót. Ebből való ez a tampon is, melynek kihúzószálán decens, fehér gyöngyöcskék sorakoznak. Bár művészeti alkotásról van szó, abszolút elképzelhetőnek tartjuk, hogy ha gyártásra kerülne, akkor megtalálná a maga - szűk, de annál elszántabb - vásárlóközönségét.
http://jezebel.comCeleb

A magukra valamit is adó celebek általában saját név alatt futó parfümökkel vagy ruha-, cipő-, esetleg ékszerkollekciókkal rukkolnak elő. Naomi Matsushima japán színésznő náluk mindenképp egyedibb megoldást választott, ő ugyanis saját intimbetét-kollekciót tervezett, és dobott piacra a Procter&Gamble céggel együttműködve. A célja saját bevallása szerint az volt, hogy ezzel boldogabbá tegye a menstruáló nőket.

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés