free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Jimmy Choo a Szex és New Yorkon túl

Borsa         Címkék: cipő, divat, ismerdmeg, jimmychoo, tervező 7 hozzászólás

Jimmy Choo egy kollekció erejéig lábbeliket tervez a H&M számára, elérhető árakon. Neve a Szex és New York rajongói számára legenda, és most bemutatjuk, hogy ki is ő valójában.

Hónapok óta arról hallhatunk, hogy a híres cipőtervező egy teljes kollekciót tervez az angol üzletlánc számára, és a már-már mitizált darabokat az eddigi aranyár helyett igazán méltányos összegért lehet beszerezni. Nálunk november 14. volt az a nap, amire minden Szex és New York rajongó várva várt, hogy végre kézbe és lábra vehessék Carrie Bradshaw egyik kedvenc kreátorának munkáit. De hogy valójában ki is Mr. Choo, arról kevesen tudnak, mindenki az amerikai sorozat összefüggésében emlegeti, pedig az csak egy szelete életművének.

www.hm.com

Utánajártunk, hogy kis is ő valójában, és hogy miért istenítik őt a világ számos pontján. Jimmy Choo Malajziában született - minő meglepetés - egy cipőkészítő családban, így elkerülhetetlenül sodródott végzete felé. Első önálló lábbelijét mindössze 11 évesen készítette el, és olyannyira megtetszett neki ez a szakma, hogy meg sem állt Londonig, ahol 1983-ban diplomázott a Londoni Divat Főiskolán. Azonban ahhoz, hogy össze tudja gyűjteni a pénzt tanulmányaira, az iskola mellett másodállásban egy vendéglőben volt felszolgáló, illetve egy cipőgyárban dolgozott takarítóként. Első üzletét nyitotta meg '86-ban, és nem is kellett sokáig várnia arra, hogy befusson, két évvel később, egy nyolc (!) oldalas mellékletet közöltek munkáiról a Vogue hasábjain, ami egy csapásra világhírűvé tette. Innentől kezdve népszerűsége egyre növekedett, a '90-es évek elején Diana hercegnő vette pártfogásába, ami nagyot lendített stílusán, olyannyira, hogy 1996-ban létrehozta a máig működő Jimmy Choo Ltd.-t, melyben társa Tamara Mellon lett. Az azóta eltelt több mint egy évtized alatt a Jimmy Choo márkanév a világ élmezőnyébe került, nincs olyan sztár, aki ne jelenne meg valahol a "mester" kreációiban. A népszerűségnek és az egyedi tervezésnek azonban borsos ára van, a legolcsóbb lábbeli is jóval 600 fonton felül van.

www.madaboutshoes.org

És hogy mitől van ilyen nagy presztízse cipőinek? Minden egyes lábbeli a legkiválóbb anyagokból készül, nagyon nőiesek, amit egyrészről a vékony tűsarkak biztosítanak, másrészről a merész színhasználat és formatervezés garantál.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés