free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Aromaterápiával az influenza ellen is

Kis Adri         Címkék: aromaterápia, egészség, illóolaj, influenza, szakértő 0 hozzászólás

Aromaterápiával fertőtleníthetjük a közös helyiségeket, de megfelelő minőségű olajok szükségesek ehhez. Aromaterapeutát kérdeztünk, hogy mire figyeljünk oda.

Már valószínűleg mindenkinek a könyökén jön ki az újinfluenza körüli botrány, és azzal igen keveset foglalkozunk, hogy évről-évre van egy hagyományos fajtája is, amit nem ártana vagy megelőzni, vagy ha már itt a baj, akkor kezelni. Nem kell megijedni: nem megyünk át orvosi szaklapba, inkább utána néztünk egy alternatívának, az aromaterápiának, ami ilyen beteges időszakban segíthet kínjainkon vagy azok megelőzésében.

A különböző illóolajok használatát jelenti, amelyet már évezredek óta alkalmaznak a hozzáértők. Bizony a "hozzáértő" szón van itt a hangsúly, ugyanis manapság sajnos a piacon kapható olajok nagy százaléka hamis. Hígítva vannak sok esetben, ami nem csak azt eredményezheti, hogy semmit sem használ az oldat, hanem akár káros is lehet. Bár szaglás útján valamelyest különbséget lehet tenni az eredeti és a pancsolt olajak között, de egy laikus számára ez biztos, hogy nem egyértelmű. Ezért nagyon fontos, hogy ha az aromaterápiát szeretnénk segítségül hívni, akkor forduljunk szakemberhez.

www.cureforheadache.info

Mi is így tettünk: a legbiztosabb forrást, az egyetlen hazai oktatóközpont vezetőjét, Feller Adrienne aromaterapeutát kérdeztük arról, hogy mire lehet használni ezt az ősi módszert: "Inkább az lehetne a kérdés, hogy mire nem, ugyanis majdnem mindenre. Több szinten hatnak az illóolajok. Vannak azok, amik speciálisan a lélek szintjén, és vannak, amik az egészségmegőrzésében játszanak szerepet. De például lehetnek gyulladáscsökkentők, hámosítók és persze nyugtatóhatásúak is. Természetesen ez csak töredéke annak, amire fel tudjuk használni." Persze önmagunktól képtelenség lenne kitalálni, hogy nekünk milyen összetételű olaj lenne a megfelelő, arról nem is beszélve, hogy milyen formában használjuk, ezért ildomos problémánkkal konzultációt kérni az aromaterapeutától. Első lépésként el kell mondani, hogy miért is kerestük fel, hogy lelki vagy fizikai eredetű problémánk van, és a szakember tudni fogja, hogy milyen olajat keverjen ki nekünk. "Minden élethelyzetnek megvan a maga illata, amire akkor szüksége van az illetőnek. De az sem mindegy, hogy ezeket hogyan használjuk. Hol párologtatást javaslunk, máskor bedörzsölést, de akár fürdőolaj, szépészeti olaj vagy szaglóüvegcse is készülhet."

Amivel megelőzhető a baj…

Feller Adrienne szakértőt arra kértük, lásson el minket jó tanácsokkal, ha szeretnénk  megelőzni a betegségeket, köztük az influenzát is. "Ahol több ember dolgozik, vagy él együtt, nagyon jó a párologtatás módszere, hiszen ezzel lehet némileg a közös tereket fertőtleníteni. Azonban nagyon erős olajokról beszélünk, így továbbra is azt mondom, hogy előállításukhoz szaktudás igényeltetik. Ha mégis szeretnénk valamit a védelmünk érdekében tenni, akkor citromot, levendulát, madagaszkári kámfort, gerániumot, fahéjat ajánlok párologtatásra. A teafa még hatásosabb, csak ennek sajnos nem annyira kellemes az illata, mint az előbbieknek.

www.atlantatherapeuticmassage.com

Kevésbé fertőtlenítő, de mégis tettünk valamit a megelőzésért, ha narancsot párologtatunk, és ennek még hangulatkeltő hatása is van. Immunerősítő hatása van a masszázsnak is, de természetesen nem mindegy, hogy milyen korban mivel történik. Kisebb gyerekeket, mindennap lehet tíz-tizenöt percig, de természetesen nem az egyszerű boltban kapható olajokkal. Felnőtteknél is fontos, hogy minőségi alapanyaggal dolgozzunk, nem ám a kétszáz forintosat kell megvásárolni. Kiváló összeállítás lehet számunkra a 3 csepp citrom, 2 csepp narancs, 1 csepp szegfűszeg, és mindez fele olíva-, fele mandulaolajba keverve."

Gyógyuljunk az olajokkal

Ha pedig már megvan a kór, akkor az elsődleges cél, hogy a légutakat megtisztítsuk. Ilyenkor jöhet az inhalálás, de ez sem mindegy, hogy milyen formában: "Felnőtteknek 4 csepp, gyerekeknek 2 csepp teafa illóolajat tegyünk a vízbe. Ezt mindennap kétszer lehet alkalmazni, de semmiképpen se a forró fazék fölé hajoljunk, hanem a meleg gőz jótékony hatását használjuk ki. Nagyon figyeljünk oda ennél a módszernél, mert sajnos rengeteg égési sérülés fakad abból, hogy magukra rántják ezt a forró vizet a betegek, sok esetben a gyerekek. Egészen kicsi babák esetében pedig a lakásban párologtassunk."

http://myeternalbeauty.com, www.auracaciaspa.com

Persze nem feledkezhetünk meg a betegségek egyik igen gyakori jeléről sem, a lázról. Erről a szakember úgy vélekedik, hogy a szervezetünk természetes ellenreakciója, kiégeti testünkből a betegséget. Ezért egy bizonyos szintig, ami nálunk, felnőtteknél akár 39 fok is lehet, nem szabad elnyomni. Ha azonban tovább kúszik a hőmérő higanyszála, akkor alkalmazzuk a boka és csukló borogatást -vagy vegyünk be lázcsillapítót - tesszük hozzá mi.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés