free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kipróbáltuk a nyakmelegítőket

Borsa         Címkék: divat, kiegészítő, nyakmelegítő, teszt, trend 6 hozzászólás

Bár a kirakatokban kis ruhákhoz ajánlják a vastag nyakmelegítőket, sejthetjük, hogy elsősorban nem ez az igazi funkciójuk. Utánajártunk, mennyire hasznosak.

Már sok helyen látni a nagyméretű kötött sálakhoz hasonló kiegészítőket, melyekben úgy néznek ki a próbababák, mintha mumpszosak lennének. Bár a '80-as évekből emlékezhetünk hasonló darabokra, de a 21. században most szembesülhettünk velük először, ezért kipróbáltuk, hogy milyen felsőkhöz és kabátokhoz illenek. Kicsit szkeptikusan álltunk hozzá a teszteléshez, hiszen egyből elkönyveltük, hogy ez is eggyel több felesleges kiegészítő, ami csak az üzletek forgalmának használ, nekünk biztosan nem. Nos, be kell ismernünk, hogy tévedtünk, a nyakmelegítők (angolul: chunky tube scarf = vaskos cső sál) bizonyos fajtái igenis praktikus darabok, merthogy többféle típusa létezik, akármennyire is egysíkúnak tűnnek. A következőkben úgy válogattunk, hogy mindegyiknél megmutathassuk, milyen fazonú felsők és kabátok illenek hozzájuk, illetve, hogy mikre kell figyelni az egyes daraboknál.

Az egyszerű alapdarab

A legalapvetőbb fazon, a képen látható vastag kötött nyakmelegítő, ami a divatos lila-aranyszálas színben játszik. Az első, amire figyelnünk kell: a méretezés. Mindig nézzük meg a besorolást, ne menjünk el mellette, hiszen ettől függ, hogy mennyire használható a nyakmelegítő. Ha ugyanis kisebb méretet választunk, akkor nem tudjuk kétszer áttekerni a nyakunkon, és csak úgy lóg rajtunk, mintha egy hatalmas kámzsanyakú pulcsit vettünk volna fel. Mivel ez egy szorosabb típus, ezért nem mindegy, hogy milyen típusú kabátot és pulcsit választunk hozzá.

Lila nyakmelegítő: Tally Weijl, fekete bőrdzseki: Replay, fehér pulcsi: SpringfieldA képen látható bőrkabát kihajtható nyaka pont az ilyen kisebb darabokhoz passzol, ugyanis pont fedi azokat a részeket, ahol kicsit kilóg a nyakunk. A pulcsinál pedig egy álló nyakút választottunk, ami nem nagyon szoros, mert ha még arra rátennénk a nyakmelegítőt a fulladásos halál biztosítva lenne. A stílusukat tekintve nyugodtan választhatunk sportosabb jellegű ruhadarabokat, egyedül a pufikabátokat kell elfelejteni, a kötött és a műszálas anyag nem passzol össze.

A bő szabású

Az előzőhöz képest sokkal bővebb szabása van ennek a fekete, műszálas nyakmelegítőnek, ami az ezüst szálak miatt kicsit elegánsabb ruhákhoz is használható. Ennél a fazonnál akármilyen fejmérettel is rendelkezünk, biztos, hogy át tudjuk tekerni a fejünkön, és még akkor sincs az a fullasztó érzésünk benne. A stílusa és a fazonja miatt egy szürke álló nyakú szövetkabátot választottunk hozzá, mert a bősége miatt kilógna a nyakunk belőle, ha kihajtós darabot vettünk volna fel, és úgy semmi haszna nem lenne.

Fekete nyakmelegítő: Zara, szürke szövetkabát: Springfield, kék ing: SpringfieldA felsők terén ingekhez is jól illik, csak a stílust kell hozzá igazítani, ugyanis a hagyományos, galléros fazon esetében a gallér begyűrődik a nyakunkhoz, ami nagyon kényelmetlen lenne egész nap. Inkább a gallér nélküli, lazább ingekhez passzol, ugyanis hiába az ezüst szál és a fekete szín, akkor is egy kötött kiegészítőről van szó, ami soha nem lehet eléggé elegáns.

Az extra bő

A harmadik fokozat ez az extrém vastagságú és bőségű szürke nyakmelegítő, amiben biztos, hogy nem fázik a nyakunk. Bő fazonja miatt, ha nem tekerjük körbe kétszer a nyakunkon hasonló ruhadarabot kapunk, mint egy poncsó, ami félig lecsúszik az egyik vállunkról, azonban ez csak vastag kabátoknál lehetséges, felsőknél teljesen leesne rólunk. Ennél a darabnál kell felhívni a figyelmet az anyagok fontosságára, ugyanis bármennyire puha és meleg ez a kötött nyakmelegítő, olyannyira szöszöl, hogy a kabátunk úgy néz ki utána, mintha egy kuvaszt ölelgettünk volna vedlés idején. És az csak egy dolog, hogy a kabátunk milyen, de apró szálak lesznek a szánkban, a szempilláinkon és a szemünkben is, tehát mindenki maga döntse el, hogy mennyire hiányzik ez neki.

Szürke nyakmelegítő: Zara, barna kabát: Springfield, bordó felső: GasBár jól mutat a sok rojt, ahogy aláhullik a kabátunkon, arról azonban beszélnünk kell, hogy ezt hosszú munka előzte meg, ugyanis ahogy felkapjuk magunkra, ezek a rojtok össze-vissza meredeznek a szélrózsa minden irányában. Tehát reggel, ha késésben vagyunk, inkább egy szimplább verziót vegyünk fel, mert ez bizony perceket vesz igénybe. A hátrányok után a nyakmelegítő pozitív tulajdonságainak egyike, hogy remekül illik sportosabb, lezserebb kabátokhoz is, főleg ha erről az extra bő típusról beszélünk. Itt is egy kis álló nyakú kabátot választottunk, ugyanis ennél a bőségnél biztos, hogy nem kényelmetlen, ha be van tűrve alá a nyakrész. A felsők terén itt megengedhető a nagyobb kivágás, mert olyannyira nagy a nyakmelegítő, hogy takarja az egész mellkasunkat, és biztos, hogy nem fogunk megfázni.

Összességében kellemesen csalódtunk a nyakmelegítőkben, bár hangsúlyozzuk, hogy ez csak bizonyos fazonok esetében igaz. Figyelni kell nagyon a méretekre, arra, hogy milyen típusút tudunk a legjobban kihasználni és hogy milyen anyagú modellt választunk. Nem mondjuk, hogy teljesen elhagyjuk a jól bevált sálakat, de egyszer-egyszer biztosan megéri a nyakmelegítők mellett voksolni. Mindenkinek csak javasolni tudjuk, hogy tesztelje le saját maga, és aztán döntsön, hogy számára melyik a legpraktikusabb.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés