free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A lányok férfimunkára vágynak

Borsa         Címkék: felmérés, férfiasszakma, munka, nők, rendőr 0 hozzászólás

Egy friss felmérés szerint Nagy-Britanniában minden harmadik lány férfias szakmában szeretne dolgozni. A legtöbben rendőrnek mennének.

Háromból egy lány nem "női karrierre", hanem olyan munkára vágyik, melyet hagyományosan inkább férfiak végeznek - ez derült ki egy kutatásból, melyet kétezer, 14-16 év közötti brit tinilány bevonásával végeztek. Az álomszakmák között a tűzoltó, a katona és - ha a vadakat terelő juhász nem is, de - a futballista, a vízvezeték-, illetve a villanyszerelő, az űrhajós és az autóversenyző is szerepel. A legtöbb lány azonban a rendőri hivatást választaná a tradicionálisan férfiasnak tartott szakmák közül.

A megkérdezett lányok 81 százaléka véli úgy, hogy a nők bármilyen szakmában képesek megállni a helyüket, 86 százalék pedig úgy gondolja, hogy a nőket a férfias szakmákban is pontosan úgy kellene kezelni, mint a férfiakat. A válaszokból kiderült az is, hogy a szülők kétharmada nem próbálja lebeszélni lányát az általa választott szakmáról, még akkor sem, ha az férfias jellegű.

http://commons.wikimedia.org

"A lányoknak nem kellene aggódniuk amiatt, hogy képesek lesznek-e sikereket elérni egy olyan szakmában, amelyet hagyományosan a férfiak uralnak. Én is megtettem. Ők is képesek rá" - mondta Danielle Cotton, a Londoni Tűzoltóság tisztje.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés