free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legjobb túrabakancs a hétköznapokra

Borsa         Címkék: cipő, csizma, lista, öt, túrabakancs 2 hozzászólás

Mert túrázni készülsz, még nem kell feltétlen profi túrabakancsot beszerezned, elég ha körbenézel az üzletekben a megfelelő funkciójú darabok után. Ötös lista.

Az igazi túrabakancsok nagyon hasznos darabok, hiszen hosszas tesztelések után pont a célnak megfelelően lettek kialakítva. Azonban ha nem vagy rendszeres természetbe járó, felesleges nagyobb összegeket kiadni egy-egy professzionálisabb darabért, hogy aztán a szekrény alján álljon a csodacipő. Inkább nézz körül a hagyományos cipőüzletekben, hiszen ott is találni megfelelően funkcionáló bakancsokat, amelyeket azonban a hétköznapokban is nyugodtan fel lehet venni és ha netán úgy hozza az élet, túrázni is elindulhatsz bennük.


Velúr és vízlepergető - Ara, Salamander

Ez a barna csizma két anyagot ötvöz, az alsó része igazi velúr, a teteje viszont szintetikus, vízlepergető anyag. Hogy mi teszi ellenállóvá? Először is: nagyon könnyű, ami pár kilométer után már nem mindegy, illetve recés, rugalmas talpában biztos nem csúszkálsz majd. Belseje bélelt, jó meleg, ami nagyon nagy előnye, hogy a cipzárnál belül egy vékony vízlepergető réteg található, ami - ha lehúzzuk a cipzárt - megakadályozza, hogy beázzon. Mindemellett az elején látható zsinór segítségével állítható, hogy milyen szorosan tartsa a bokánkat.


Bőr és gumi - Tamaris, Salamander

Kinézetre talán ez tűnik a leginkább túrabakancsnak, és tulajdonságai se hazudtolják meg ezt. A bőr és szintetikus felsőrész ötvözet és a peremeknél található széles gumi garantálják, hogy vízálló darabról van szó. A szárán található gumírozott anyagrész egyrészről melegít, másrészről pedig nem vágja a bokánkat a cipő szegélye. A gumírozás alatt látható állíthatónak tűnő résznek ne dőljünk be, oda van varrva a cipőhöz, tehát csak a fűzővel tudjuk szorosabbra fogni a lábunkon.


Simulékony- Tommy Hilfiger, Salamander

A hosszú szárú, bőrből és vízlepergető anyagból készült csizma talán az egyik legcélszerűbb, ugyanis sok helyen szabályozható a lábnak megfelelően, hiszen egyszer szoríthatjuk a fűzővel, de a bokacsont fölött található belső húzóval is. A szára jól rásimul a lábra, így nem zavar mozgás közben, illetve jól rá lehet húzni a nadrágot. A talpa bordázott, és belül is pont annyira meleg, hogy ne fázzon a lábad, de a menetelés közben sem izzad bele.Vagány lila - Vagabond

Megnyugtatunk, előzetes tapasztalatok alapján soroltuk a listába ezt az elsőnek inkább sportcipőnek tűnő lábbelit. A velúr felsőrész és a magasított talp miatt nem ázik be, és a magasított szár következtében tartja a bokát. A talp se aggasszon, nem kopik el gyorsan, az alja gumi, a közbelső rétegek pedig puha, szivacsszerű anyaggal van kitömve. A változatosság gyönyörködtet – már ami a színét illeti, de ha túl sok a sárga cipőfűző (ami nem mellesleg hamar koszolódik is), a dobozban találhatunk mellé plusz egy fekete színűt.


Konszolidált és meleg - Vagabond

Első ránézésre talán kicsit kilóg a sorból ez a hosszú szárú velúrcsizma, de ha alaposabban megnézzük, rájövünk a sokoldalúságára. A bőr és a vastag gumitalp megakadályozza, hogy beázzon, belül pedig nagyon meleg, "bundás" bélése van, ami viszont csak rövidebb sétákhoz teszi alkalmassá, ugyanis a nagy menetelésben megizzadhat a jó melegben a láb. A szára lehajtható, így ha kicsivel melegebbre fordul az idő, akkor is jól használható. Bár kinézete nem ezt sugallja, de egy könnyű lábbeliről van szó, a talpa is viszonylag hajlékony. Nézegess szép túrabakancsokat!LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés