free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Mikor mire jó a kozmetikai kezelés?

Borsa         Címkék: arcbőr, bőrápolás, életkor, kozmetika, szépség 0 hozzászólás

Mivel leginkább a bőrünkön látszanak meg a múló évek, ezért nem mindegy, hogy melyik korosztály milyen kozmetikai kezelésre fizet be. Szakértőt kérdeztünk.

Valószínűleg mindenki járt életében legalább egyszer kozmetikusnál, és nem csak szőrtelenítés ügyben, hanem az arcát is kezelték már. Nem mindegy azonban, hogy melyik korosztály mire fizet be, hiszen bőrünkön látszanak meg leginkább a múló évek.

Húszas korosztály

Az elsődleges cél a fiatal lányok esetében, hogy a bőr jelenlegi állapotát megőrizzük. Már azzal sokat teszünk érte magunk is, ha figyelünk a rendszeres tisztításra, folyadékpótlásra, de nem árt már huszonévesen sem, ha pár havonta felkeresünk egy szakembert. Attól függően alakul egy kezelés, hogy a bőrünk problémás-e, vagy sem.Amennyiben teli van a képünk pattanásokkal, apró mitesszerekkel, túl zsíros, vagy túl száraz, akkor jöhet a nyomkodás, tisztítás, bőrnyugtató pakolások. Ha az előbbiek megkímélték arcunkat, akkor a kozmetikus csupán leradírozza a bőrünket, vitaminos készítményekkel turbózza fel, vagy esetleg megelőzés címén egy arc és dekoltázs masszázs amellett, hogy kellemes, hasznos is lehet, mivel fokozza bőrünk vérkeringését.

Harmincas korosztály

Szintén a megelőzésen van a hangsúly, itt azonban már fellelhetők apróbb ráncok, amelyeket ilyenkor még könnyedén el lehet tüntetni botox nélkül is. A finom ráncokat a hámlasztással lehet a legjobban kezelni. Emellett arra kell figyelni, hogy ilyenkor már vízhiányossá válhat a bőr, ezért mélyebb hidratálásra van szükség. A víz bevitelére az egyik módszer az ultrahangos kezelés, ami az által, hogy felmelegíti a bőrt kívül-belül, a sejtekre hatva fokozza az áteresztő képességüket, így több hatóanyag jut be. Vannak, akik még ennyi idősen is problémás bőrrel küzdenek, ezért sok esetben szükség van egy tisztító kezelésre, majd ezt követhetik a vitaminos, tápláló pakolások, esetleg masszázs.

Negyvenes korosztály

Mit szépítsük: ekkor már a bőr jelentősen veszít fiatalságából, ezért igenis arra kell törekednünk, hogy minél hamarabb visszanyerjék sejtjeink a fittségüket. Olyan hatóanyagokat használjunk, amelyeknek sejtregeneráló hatásuk van. Ezen kívül fontos, hogy minél gyorsabban pótoljuk az elveszett anyagokat, és ezt tartsuk is meg, erre szolgál például a kakukkfű.Negyven körül már nem csak felületi vízhiányról van szó, hanem mélyen a sejtek szintjén kell ezt pótolni. Erre jó megoldás a ma igen csak felkapott mikrodermabrázió, ami kristályos bőrcsiszolást jelent, és első sorban eltávolítja az elhalt rétegeket, így az azt követő kezelés során mélyebbre képes bejutni a hatóanyag.

Ötvenes, hatvanas korosztály

Tudjuk jól, hogy nem mindegy az a tíz év, de ezt a két korosztályt azért kell együtt tárgyalnunk, mert mindkét esetben idősödő bőrről beszélünk. Jellemző ilyenkor, hogy száraz, és nagyfokú a vízhiány is. Ezt mindenképpen pótolni kell, még pedig a lehető legmélyebb rétegekben. Erre alkalmas lehet a kollagén vliesmaszk, vagy az iontoforézis, amely során vízzel ionokat vihetünk be. Az is gyakori ebben a korban, hogy zsírhiányban szenved a bőr, ilyenkor értelemszerűen zsíros krémeket kell használni. Csak szükség esetén vetemedjünk tisztításra a kozmetikusnál, mert az ilyenkor már nem feltétlenül használ egy normál bőrnek. Annál inkább a tápláló pakolások, a masszázs, valamint speciális szemránc kezelések, amik általában hámlasztást, masszázst és speciális pakolást tartalmaznak.Tévedés ne essék: ezek sem csodaszerek. Ha valaki folyamatosan a napon sütteti magát, sokat dohányzik, egészségtelenül táplálkozik, nem fogyaszt kellő folyadékot és a sport számára egyet jelent a munkahelyre való besétálással, akkor csupán külső segítséggel igen nehéz lesz szép bőrt varázsolni. Persze lehet háborogni, hogy de én ilyen géneket örököltem, de ez sem mindenre magyarázat. Próbáljunk meg a fentiekre csak egy kicsit odafigyelni, valamint időnként áldozni a kozmetikus oltárán, és máris sokat tettünk az ellen, hogy saját nagymamánk jobban nézzen ki nálunk.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés