free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szenteltvíztartóval a H1N1 ellen

Borsa         Címkék: h1n1, influenza, járvány, szenteltvíz, tárgy 0 hozzászólás

A H1N1-et akár a szenteltvíztartóból is össze lehet szedni. Egy olasz feltaláló azonban előállt a megoldással, mely orvosolja ezt a veszélyt.

Bár a szenteltvízre eddig viszonylag kevesen tekintettek úgy, mint veszélyforrásra, az újinfluenza megjelenésével ez is megváltozott, hiszen a fertőzést akár a szenteltvíztartóból is össze lehet szedni. Olaszországban rengeteg templomban figyelmeztetik a híveket erre a veszélyre, sőt, sok helyen, elővigyázatosságból egyszerűen nem is töltik már fel szenteltvízzel a tartókat, míg máshol hiába a szenteltvíz, a hívek már nem merik belemártani a kezüket. Luciano Marbese olasz tervező azonban előállt egy találmánnyal, melynek használatával a híveknek mégsem kell lemondaniuk a szenteltvizes keresztvetésről.

http://uk.reuters.com

A szenteltvíz-adagoló a nyilvános mosdókban használatos szappanadagolókhoz hasonlóan működik: az ember odatartja a kezét az adagoló alá, ezt a beépített szenzor érzékeli, és szenteltvizet cseppent. Hozzáérni semmihez sem kell, a keresztvetés pedig ismét veszélytelen tevékenység. Az első szenteltvíz-adagolót a lombardiai Briosco városának egyik templomában szerelték fel. "Az emberek először egy kissé sokkolónak találták ezt a technológiai újítást, de aztán lelkesedéssel és örömmel fogadták. Ennek az egyházközségnek a tagjai már hozzászoktak" - mondta  Pierangelo Motta, a templom plébánosa.

Mióta a világsajtó hírt adott az innovatív szenteltvíz-adagolóról, a feltaláló a Föld legkülönbözőbb pontjairól kapja a megrendeléseket.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés