free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Újabb bevásárlóközpont, de minek?!

Borsa         Címkék: allee, bevásárlóközpont, divat, kínálat, pláza 5 hozzászólás

Megnéztük, miben tud többet nyújtani nekünk az új bevásárlóközpont. Kíváncsiak voltunk arra, érdemes-e odamenni, ha valaki a város másik felén lakik.

Az Allee lassan két hete várja 46 ezer négyzetméteres területtel és majdnem 150 üzlettel azokat, akik esetleg eddig még nem találták volna meg álmaik bevásárlóközpontját. Azt, hogy szükség volt-e egy újabb ilyen jellegű "intézményre" nem a mi dolgunk eldönteni, az viszont tény, hogy a város eddig viszonylag lefedetlen területén épült, már ami a plázákat illeti.Egy biztos, már kívülről is hatalmasnak tűnik az épület, talán ez az oka annak is, hogy kevés emberrel találkozunk odabent, pedig viszonylag könnyen áttekinthető szerkezete van, nincsenek kisebb mellékutcák (ezért aztán bonyolult utcanevekre sincs szükség). Látszik, érződik mindenen, hogy új, mindenhol munkások járkálnak, és sok üzlet még csak most fog kinyitni, ezért le vannak ragasztva a kirakatok (nem úgy, mint a Westendben, ahol a bezárások miatt van ugyanez), egy-egy üzlet dolgozói is inkább a pakolással vannak elfoglalva, mint a vevőkkel. Az éttermi rész meglepően kicsi, csak néhány unalomig ismert étkezde várja az éhes arra járókat, viszont meglepően szép környezetben.

A márkák kínálata a többi rokona tükrében semmi újat nem mutat, egy belvárosi bevásárlóközpont keveredik a Váci utcával és környékével. Egyedüli újdonság a Van Graaf márka, ami Magyarországon először nyitja meg üzletét, ahol elegáns női és férfi ruházatot lehet vásárolni. Ezen kívül semmi. Ami eltérő viszont az az üzlethelyiségek szerkezete, a nagyobb cégek inkább felfelé terjeszkednek, azaz két szinttel várják a vásárlókat, nem egy nagyobb területen elhelyezkedővel.Az egységesített kirakatoknak, méretezésnek és árképzéseknek köszönhetően semmi meglepetés nem vár ránk, ha csak ezeket vesszük tekintetbe, nem tudjuk megmondani, hogy pontosan melyik plázában is vagyunk. Ez azonban nem is csoda, mivel többnyire nemzetközi cégekről van szó, ahol nem szokás egy országon belül ilyen megkülönböztetéseket tenni. Ami viszont mindenképpen pozitív, hogy néhány márkánál megvan az átjárhatóság az üzletek között, azaz ha például vissza akarunk valamit cserélni, azt bármelyik helyen megtehetjük, nem kell ugyanoda elzarándokolnunk.  

Összességében, bár az Allee még az újdonság varázsával bír, semmi extra nincs benne, aki nem a környéken lakik, annak csak plusz egy bevásárlóközpontot jelent, ugyanazzal a külsővel és ugyanazzal a tartalommal.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés