free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Funkcionális ruhadarabok kiránduláshoz

Borsa         Címkék: bakancs, divat, kirándulás, rétegesöltözködés, ruha 2 hozzászólás

Mindenkinek természetes, ha kirándulni megy, akkor valami kényelmes, strapabíró ruhát vesz fel. Viszont fontos odafigyelni az apró részletekre is. Ezek következnek.

Egyértelmű, hogy egy a természetben eltöltött naphoz kényelmes cipőt, lezser nadrágot veszünk fel, ami bírja a hegyen-völgyön való menetelést. A következőkben egy olyan szettet láthattok, amit a praktikum jegyében állítottunk össze, külön odafigyelve az apró részletekre, amik igenis sokat számítanak – ebben az esetben is. Alulról kezdjük a bemutatót.

Harisnya és zokni

A kifejezetten túrázáshoz ajánlott nadrágok nem olyan vastagok, mint gondolnánk, ezért érdemes ilyen időben már egy vastagabb harisnyára benevezni. Ha zokni, akkor pedig valamilyen kevert szálas darabot válasszunk, ugyanis a tiszta pamutba könnyen beleizzadhatunk.

Harisnya: Calzedonia, zokni: Calzedonia, fekete légáteresztő felső: Helly Hansen, Dockyard


Nézd meg a kirándulós ruhadarabokat!

Érdemes olyat venni, aminek a szárát fel-le tűrhetjük, attól függően, hogy milyen idő van, arra azonban figyeljünk, hogy ne érjen egészen a térdünkig, ugyanis a térdhajlatba begyűrődve zavarna a túrázásban.

A felső

A jó felső az alapja az egész összeállításnak, hiszen ha rosszul választjuk meg, akár egész nap nyirkos háttal róhatjuk a dombokat, ezért érdemes profi üzletben beszerezni egy légáteresztő és nedvszívó anyagú pólót, amit a futókon is sokszor láthatunk. Nem csak sétához, bármilyen sporthoz hasznos, ezért érdemes befektetni egy márkásabb darabba, még ha elsőnek sokalljuk is az árát. Erre a hosszú ujjú felsőre ilyen időben vehetünk egy másikat, akár a saját ruhatárunkból is – már, ha megfelelő szabásút választunk. A réteges öltözködésnél érdemes egy szűkebb szabású felsőt felvenni, ami nem tekeredik meg rajtunk, de a túlságosan szoros sem jó, mert akkor meg amiatt feszegünk majd. Mindenképpen egy hosszabb fazont válasszunk, amit jól be tudjuk tűrni a nadrágunkba, hogy mozgás közben ne gyűrődjön fel.

A nadrág

Mint már említettük, a kirándulós nadrágok nem feltétlen a vastagságukról híresek, mégpedig azért, hogy megkönnyítsék a mozgást. A természetes anyagú darabokban jobb a testedzés, nem izzadunk bele, illetve jóval strapabíróbbak is. Amire azonban nagyon oda kell figyelni az a méretezés, fontos, hogy alá is tudjunk öltözni, de azért ne legyen túlságosan bő, a szára hossza pedig a túrabakancsunkhoz legyen igazítva, hogy ne zavarjon kirándulás közben a lelógó alj.

Nadrág: Columbia, Dockyard, barna, csíkos ujjú póló: Banana Moon, Otherside, cipő: Columbia, DockyardA zsebek tekintetében nem kell túlzásokba esnünk, elég, ha van két rendes zseb a deréknál, meg esetleg farzsebek, így könnyen megjegyezhetjük, hogy mit hova tettünk, és az oldalzsebek sem akadnak bele minden gallyba. A színekről nem is beszélünk, természetes, hogy nem hófehér, hanem valamilyen sötétebb "kosztűrőbb" árnyalatot választunk.

Bakancs

A jó túrabakancs ismérve, hogy könnyű, jól hajlik a talpa, légáteresztő rétegei vannak és jól fogja a bokát. Nem feltétlen kell egy-egy kiránduláshoz profi lábbelit venni, de ha rendszeresen indulunk útnak, akkor mindenképpen érdemes beruházni rá. Az egyik legfontosabb, hogy fogja a bokánkat, hiszen nagyon könnyen kibicsaklik, ha egy gyenge cipő van rajtunk. A recés talp, bár nehéz tisztítani egy esős túra után, elengedhetetlen, hogy ne csúszkáljunk a simább terepen.

Pulcsi-dzseki

A következő lépés a pulcsi lenne, a mi esetünkben azonban inkább egy vékony dzsekiről beszélhetünk. Amit a pulcsikról tudni kell, hogy nem a legvastagabbat kell kiválasztanunk, hiszen abba egy idő után úgyis bemelegszünk, érdemes kenguruzsebes, középen cipzáras darabokat választani, és az sem árt, ha van rajta kapucni – pláne, ha a kabáton nincs. Ez a sötétbarna dzseki a kabáthoz tartozó aláöltözet, ami a praktikum jegyében lett kialakítva, ugyanis a mellrésznél és az oldalánál található húzások szépen leszűkítik, mégsem érezzük úgy, hogy már száz réteg ruha van alattunk. Jól bélelt, de egyedül csak a nyakrészén található szőrmés betét, amit akár le is hajthatunk, ha túlságosan melegnek ítéljük, az ujján található gumírozás azonban csak akkor hasznos, ha a kabát ujja nem ilyen kiképzésű.

A kabát

A túrázós kabátoknak nagyon sok feltételt kell teljesíteniük, hiszen egyszerre kell nagynak lennie, hogy aláöltözhessünk és kicsinek, hogy szabadon mozoghassunk benne, vastagnak, hogy ne fázzunk, ugyanakkor könnyűnek, hogy eltehessük, ha nincs már rá szükség. Az általunk választott darab - mint ahogy már említettük - a barna vékony dzseki felső része, tökéletesen kiegészítik egymást. Mivel az alsó résznek gumis az alja, ezért a kabátnak nem, sőt érdekes félköríves kiképzése van, ami takarja a kézfejet, illetve nincs különösebben nagy gallérja sem, mivel a barna dzsekinek a bundás része pont elegendő.

Kétrétegű kabát: Columbia, Dockyard, sál: O'Neill, OthersideAzért, hogy ne érezzük, hogy túl sok réteg van rajtunk, a két kabátot össze lehet gombolni, így pedig teljesen együtt mozognak, mindkettőt egyszerre vehetjük le, nem jönnek le külön-külön. A színével kapcsolatban be kell vallanunk, hogy elgyöngültünk a gyönyörű minta láttán (ami a belsejében is ismétlődik sötétebb tónusban), ezért fordulhatott elő, hogy egy törtfehér alapon, barna mintás kabátot választottunk. Persze egy hétköznapi erdei sétára alkalmas, de ha rázósabb helyekre megyünk, akkor inkább sötétebb darabot vegyünk magunkra.

Sapka, sál, kesztyű

A sapka elsőre megtévesztőnek tűnik, olyan, mintha nagy lyukacsos lenne, miközben kétrétegű anyagról van szó. Az alsó sűrűbb szövésű, ezáltal tartja a meleget, és nehezebben fúj át rajta a szél. A sál egy vastag, kötött darab, de nem érdemes ide sem a leghosszabb és legnagyobb sálunkat kihozni, megteszi egy olyan is, amit kétszer körbetekerve a nyakunkon kényelmesen tudunk viselni.

Sapka: Billabong, Otherside, kesztyű: Burton, OthersideArra figyeljünk, ha új darabot veszünk, hogy ne szöszöljön, ugyanis nagyon meg tudná keseríteni a napunkat, ha egész végig köpködni kellene a szálakat. A kesztyű színe a barna felső fekete mintájához passzol, praktikusan egyujjassá, illetve ujjatlanná lehet alakítani, ami jól jön, ha például zsebkendőt keresünk a zsebünkben. Inkább strapabíró, kevésbé féltett darabokat vegyünk fel, hiszen könnyen koszolódnak, illetve megeshet, hogy egyszerűen elhagyjuk őket.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés