free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A csúcsos melltartók visszatérőben vannak

Borsa         Címkék: divat, fehérnemű, melltartó, trend, válság 1 hozzászólás

Az '50-es évek csúcsos melltartói minden bizonnyal visszatérnek a divatba. A brit fehérnemű üzletekben ugyanis megnőtt a kereslet az ilyen fazonú modellek iránt.

A csúcsos melltartók a reneszánszukat élik. Menő, londoni tervezők és olyan köztiszteletben álló divatguruk, mint Jean Paul Gaultier legújabb kollekcióiban egyaránt megjelent, a brit fehérnemű üzletekben pedig ugrásszerűen nőtt a kereslet az ilyen fazonú modellek iránt - írja a Daily Mail.

Marilyn és Madonna

A csúcsos melltartó eredeti - drótozott - változatát a legendás pilóta-mérnök-filmproducer-mágnás, Howard Hughes alkotta meg, méghozzá repülőgép-tervezői tapasztalatainak felhasználásával. Az 1950-es években ilyet hordtak a kor szexbálványai, többek között Marilyn Monroe, Elisabeth Taylor vagy Jane Russell. A csúcsos fazon divatját aztán a legemlékezetesebben Madonnának sikerült felélesztenie a '80-as évek végén. Eddig. A csúcsos melltartó divatja ugyanis ismét visszatérőben van. A londoni üzletekben például már érzékelhetően felfutottak az ilyen melltartók eladási rátái, a Triumph Doreen modelljeiből például 33 százalékkal többet értékesítenek, mint tavaly ilyenkor. Nem véletlenül. Megfigyelhető ugyanis, hogy a zűrzavaros gazdasági időszakokat követően a nőies formák, illetve az ezeket hangsúlyozó holmik jönnek divatba, kifejezve, hogy a recessziónak vége van, és sokkal bőségesebb, optimistább időknek kell következniük. Az csúcsos melltartók eladásainak növekedése azt mutatja, hogy a nők nem akarják elrejteni a melleiket, inkább kihangsúlyozzák azt, amijük van, és az előnyükre fordítják.

www.dailymail.co.uk
Marilyn Monroe és Madonna

"A múlt században a csúcsos melltartók reneszánsza mindig a gazdaság keményebb időszakait követően volt tapasztalható, jelezve, hogy a pimasz nőiesség visszatért és a nők egyfajta menekülésként, illetve örömforrásként tekintenek a divatra" - magyarázta a londoni John Lewis áruház szóvivője.

Nyilvánvaló nőiesség

"Ebben az évben több csúcsos melltartót adunk el, mint tavaly, mivel a vevőinkre hatással vannak az olyan tervezők, mint Louise Goldin, Jean Paul Gaultier vagy a Dolce & Gabbana, akik a 2010-es tavaszi-nyári kollekcióikban újra felfedezték ezt a fajta melltartót" - mondta Helen Spencer, az áruház beszerzési osztályának egyik vezetője.

"A csúcsos melltartók elsőként az 1950-es években kerültek reflektorfénybe a második világháború alatti nélkülözést követően" - mondta Eleri Lynn, a Victoria & Albert Múzeum divattal foglalkozó kurátora. "A nők a nyilvánvaló nőiességet és ragyogást keresték, amit az olyan hollywoodi csillagok testesítettek meg, mint Jane Russell vagy Marilyn Monroe. Évtizedekkel később a stílus-úttörő Madonna hozta divatba újra ezt a fajta megjelenést a Jean Paul Gaultier által tervezett, az 1950-es évek fehérneműi ihlette, csúcsos melltartóval. A Blonde Ambition turnén viselte, az 1987-es wall street-i összeomlás és azt követő, '80-as évek-végi recesszió után."

www.dailymail.co.uk
Egy Jean Paul Gautier (bal) és egy Triumph Doreen (jobb) csúcsos melltartó

"Az 1950-es és a késő 1980-as évek csúcsos melltartói minden bizonnyal visszatérnek a nyáron" - jelentette ki Crystal McClory, a londoni One Make Up stylistja. "A 2010-es tavaszi-nyári kollekciókban a világ vezető tervezői eltávolodnak a 'kevesebb több' elvétől, és sokkal játékosabb kollekciókkal állnak elő, ahogy a gazdaság kezd magához térni. Louise Goldin londoni dizájner és a veterán tervező, Jean Paul Gautier nyári kollekcióiban egyaránt jellemző darab a csúcsos melltartó."LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés