free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Cucckereső: komplett, alap sminkkészlet

Borsa         Címkék: árak, cucckereső, púder, sminkkészlet, szépség 12 hozzászólás

Sorozatunkban egy konkrét cuccot célzunk be, és addig járjuk a boltokat, míg rá nem találunk a legjobbra. Ezúttal komplett, alap sminkkészletet állítottunk össze.

Meglehetősen életszerűtlennek tűnik az a szituáció, hogy egy nő, aki idáig egyáltalán nem sminkelte magát és semmilyen sminkcucca nincs, egy reggel úgy ébred, hogy megy és összevásárol egy komplett készletet… Az eheti Cucckeresőben azonban mégis nagyjából ezt vettük alapul: összeválogattunk egy teljes sminkkészletet, melyben minden alapvetően szükséges cucc megtalálható. Kizárólag középkategóriás árfekvésű termékekből válogattunk, ezen belül azonban a kifejezetten jó minőségűeket kerestük. Arra voltunk kíváncsiak, hogy mekkora összegből hozható ki ma egy alap sminkkészlet.

Alapozó, púder, korrektor, pirosító

Az összes sminkszer közül talán a megfelelő alapozót a legnehezebb kiválasztani, ugyanis annak alkalmazkodnia kell az ember egyéni bőrszínéhez és bőrtípusához, valamint ahhoz is, hogy milyen alkalmakra szeretné leginkább használni. Épp ezért nem lehet olyan alapozót mondani, ami mindenkinek be fog jönni, ám ha valami mellett mégiscsak le kell tenni a voksunkat, akkor a magunk részéről folyékony állagú, profi sminkek készítéshez is alkalmas terméket javasolnánk. Ilyen például a Paris Berlin Le Fluid Teint alapozója. Finom, természetes hatású, ám annál strapabíróbb anyag, amely száraz és zsíros bőrre is használható.

A Kyroan folyékony, ecsetes korrektora viszonylag szokatlan kiszerelés, ez azonban előnyére válik. Az anyag textúráját tekintve egy könnyű, folyékony alapozóra hasonlít, azonban nagyon tisztességesen fed. Az ecsettel egyszerű vékonyan felvinni és szépen eldolgozni. Lényeges persze, hogy a bőrünk, illetve az alapozónk színéhez passzoló árnyalatot válasszunk belőle!

www.parisberlin.com, www.bourjois.co.uk, www.kryolan.com

Púderből a magunk részéről a transparent, vagyis a könnyű, átlátszó porpúdereket favorizáljuk. Ezek ugyanis fixálják és mattítják az alapozót, viszont nem nehezítik és nem is színezik el. Transparent púderből szintén érdemes professzionális terméket vásárolni, így például a Kryolan vonatkozó termékét.

A pirosítók közül a Bourjois kis, kerek tégelyes pirosítóit választottuk. A cucc 12 különféle árnyalatban kapható, melyek közül mi a természetesebb, rózsás árnyalatokra szavazunk. A pirosítóhoz egy ügyes kis ecsetet is mellékelnek, mellyel klasszul fel lehet vinni az anyagot. A tégely ugyan kicsinek látszik, mégis meglepően sokáig elég.
Árak, lelőhelyek:
Paris Berlin Le Fluid Teint alapozó: 4700 forint, Sminkbolt
Kryolan Concealer korrektor: 1900 forint, Sminkbolt
Kryolan Transparent púder: 1800 forint, Sminkbolt
Bourjois Blush pirosító: 2750 forint, Douglas

Szemhéjpúder, szemceruza, szempillaspirál

Aki használ szemhéjpúdert - különösképpen pedig, ha már többfélét végigpróbált - tapasztalhatta, hogy még a jó minőségű termékek is beülnek egy idő után a szemhéj redőibe. Nos, ezt igazából egyféleképpen lehet kiiktatni: ha a szemhéjfesték alá szemhéj-alapozót használunk. Bármennyire is azt hihetnénk, hogy egy ilyen alapozóréteg csak fokozza a csíkozódást, tapasztalatból mondhatjuk, hogy nem! A szemhéjpúder-alapozók közül az Art Deco cég termékét ajánlanánk leginkább. A kicsiny tégelyben kapható, sűrű krémet vékonyan kell felkenni a szemhéjra - legkönnyebb ujjheggyel -, ahol rövidesen megszárad, és kissé sprőd, de érzetre egyáltalán nem zavaró réteget képez. Erre aztán jöhet a szemhéjpúder. A cucc a kevésbé színvonalas szemhéjpúderekkel is abszolút együttműködik, azonban ha már, akkor szintén az Art Deco szemhéjpúdereit ajánlanánk hozzá. Egy alap sminkkészletbe legalább háromféle - lehetőleg karakterében egymáshoz illő - árnyalatú szemhéjpúder kell: egy világos, egy közepes és egy sötét. Így például szürkés-feketés színvilágnál egy világos jégszürke, egy középszürke és egy fekete.

Szemceruzából leginkább közepes keménységű, strapabíró anyagú terméket érdemes venni. Itt ismét egy profi sminkeseknek készült cuccot javasolnánk: a Paris Berlin Le Crayon ceruzáját. Külső és belső vonalak húzásához, valamint szemöldök színezéséhez is megfelelő. Megéri az árát, ugyanis új korában 17 centiméter hosszú, ami normál használat mellett igen sokáig elegendő.

www.artdeco.de, http://megribinsky.files.wordpress.com, www.paris-berlin.ch

Kategorikusan sarkalatos pont a szempillaspirál megválasztása. Mert ugye hosszítson is, dúsítson is, göndörítsen is, legyen csomómentes, ne ragadjon rovarlábakká és ne peregjen le… Vagy legalábbis ezek közül a lehető legtöbb kritériumnak feleljen meg. Nos, a középkategóriás piacon szerintünk jelenleg a sárga tubusos Maybelline Colossal Volum'Express a legjobb szempillaspirál, ár/érték arányban is. Valóban dögös pillákat csinál, optikailag hosszít-dúsít rendesen, és csak minimálisan pereg. Gyengéje viszont, hogy eléggé ragacsos és emiatt könnyen összetapaszthatjuk vele a pilláinkat. Ez azonban megelőzhető, egyrészt azzal, ha diszkréten felvizezzük a festéket, másrészt pedig azzal, ha felkenés előtt alaposan lehúzogatjuk az ecsetről a felesleget és vékonyan kenjük fel.
Árak, lelőhelyek:
Art Deco szemhéjpúder-alapozó: 2290 forint, Douglas
Art Deco szemhéjpúder: 1690 forint/db (5070 forint/3db), Douglas
Paris Berlin le Crayon szemceruza: 1000 forint, Sminkbolt
Maybelline Colossal Volum'Express szempillaspirál: 1999 forint, Drogerie Markt

Szájfény, rúzs

Szájfényből egy alap sminkkészletbe a legpraktikusabb választás a színtelen, hiszen ha természetesebb hatású, nappali sminket készítünk, ahhoz elegendő az is, ha diszkrét, átlátszó fény van az ajkunkon, ha pedig színezni is szeretnénk, akkor azt egy pici rúzzsal - amit ugye szintén veszünk - megtehetjük. A Paris Berlin Le Cristal Gloss szájfénye érzetre olyan, mintha ajakírral kentük volna be a szánkat. "Állásában" hosszú órákig bírja és folyadék hatására sem adja meg magát. Natúr, enyhén vizes hatású fényt ad az ajkaknak.

www.paris-berlin.ch, www.kryolan.com

Minden bizonnyal a rúzs az a sminkcucc, mely a leggyakrabban végzi a polcon kiszáradva, lejárt szavatossággal úgy, hogy alig használtuk. Ezért - aki nem feltétlenül mindennap rúzsoz, annak - megéri inkább rúzspalettát venni. A Kryolan Lip rúzspalettán egy - maximum két - középkategóriás rúzs áráért 16 különféle színű, minőségi rúzsból kapunk egy-egy kisebb adagot. A rúzst - jó esetben egyébként is, de az ilyen kiszerelésűt pláne - rúzsecsettel (lásd utolsó bekezdés) lehet felkenni.
Árak, lelőhelyek:
Paris Berlin Le Cristal Gloss színtelen szájfény: 2500 forint, Sminkbolt
Kryolan Lip Rouge rúzspaletta: 4600 forint, Sminkbolt

Ecsetek, szivacsok

Az alap sminkkészlethez hozzátartoznak azok az eszközök is, melyekkel megfelelően fel tudjuk vinni a sminket. A minimális eszközkészlet: legalább két, különféle vastagságú szemhéjecset, egy nagy púderecset, egy rúzsecset és néhány sminkszivacs.

www.kryolan.com

Az ecsetek esetében abban kell gondolkodni, hogy azokat hosszú évekre vásároljuk, tehát érdemes beruházni profi termékre, például Kryolanra. A sminkszivacs fogyóeszköz, ezért abból érdemes nagyobb csomaggal venni.
Árak, lelőhelyek:
Kryolan szemhéjecsetek: 1707-es modell: 900 forint,  3511-es modell: 1700 forint, Sminkbolt
Kryolan rúzsecset: 9708-as modell: 2800 forint, Sminkbolt
Kryolan púderecset: 1717-es modell: 3100 forint, Sminkbolt
Háromszög formájú sminkszivacs: 750 forint/8 db, Sminkbolt

A végösszeg: 37 859 forint.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés