free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nevetséges divatelemek 2010-ben

Borsa         Címkék: 2010, dekoltázs, divat, kollekció, ruha 23 hozzászólás

A kifutókon általában kétféle kollekciót láthatunk, a viselhetetlen alkotásokat és a mindennapokra szánt darabokat. Nos, 2010 divatja elmossa ezt a határt.

A kifutókon látható ruhamodellek két csoportját lehet elkülöníteni, a haute couture és a ready-to-wear kollekciót, melyeket elsősorban hordhatóságuk és példányszámuk különböztet meg egymástól. A haute couture darabok limitált példányszámúak, csak egy-két darab készül belőlük, művészi értékük jelentős, mindenképpen figyelemfelkeltőek és nagyon extrémek (gondoljunk csak Alexander McQueen "elefántcipőire"). Elmondható, hogy ezek a modellek egy tervezőnek vagy divatháznak a védjegyeiként funkcionálnak. A ready-to-wear darabjai sokkal hordhatóbbak, és tömegesen készülnek - természetesen itt sem kell a konfekcióipar tömegtermelésével számolnunk -, áruk is megfizethetőbb, hiszen ezek eladásából származik a divatházaknak a bevételük.

Nos, ha már a hordhatóságot hoztuk szóba, a 2010-es tavaszi/nyári kollekciókat nézve nem biztos, hogy ez a szó jutna először az eszünkbe. Megszokhattuk a meghökkentő darabokat, amik csak a kifutón "léteznek", de most úgy tűnik, a tervezők még több nevetséges dolgot akarnak lenyomni a torkunkon, amiket ők mindennapi viselésre szántak. Reményeink szerint azonban csak néhány vállalkozó kedvű lány merészkedik el odáig, hogy ezeket felvegye, és a józan többség elhatárolódik tőlük. Lássuk, hogy melyek ezek a darabok!

2010 divatja: szandál zoknival

Újra visszatértek a régi idők, ugyan ki ne emlékezne a szocializmus alatt oly természetességgel viselt szandál-zokni kombinációjára?! Mindenütt ott virított, még a nyári hőségben és az iskolai ünnepélyeken is. Úgy látszik a divattervezők kedvet kaptak a nosztalgiázáshoz, ugyanis szinte minden bemutatón láthatjuk a 2010-es kollekciókban ezt a remek párosítást. Mindegy, hogy lapos talpú, vagy magas, teli talpú szandálról van szó, a lényeg, hogy zoknit húzzunk hozzá, ami vagy ráncolva a bokánkon, vagy egészen felhúzva, a vádlin díszeleg.

www.coutorture.com

A legtöbb helyen fehér zoknik szerepelnek, de természetesen nem áll itt meg a tervezővilág, a csillogó, fémszálas daraboktól, a szivárványszínűekig mindenféle megtalálható. Hogy mennyire életképes ez a darab a mindennapokban? Ha már szandálos idők jönnek, nem biztos, hogy egy zoknival a legkényelmesebb viselet, arról nem is beszélve, hogy a városi közlekedésben hogyan színeződik el egy fehér zokni - biztos nem a legszebb látvány.

2010 divatja: Mély dekoltázsok

A mély dekoltázsok mindig is a kifutók állandó szereplő voltak, és valószínűleg kijelenthető, hogy lesznek is, de az, hogy szinte minden 2010-es kollekcióban megjelennek már több mint véletlen. A pólóknál, ruháknál és elegáns estélyiknél ugyanúgy visszatér a majdnem köldökig érő kivágás a mélység mellé, azonban még szélesek is, a mell egy része fedetlen marad. Azt mondanunk sem kell, hogy nagyon jól néznek ki ezek a ruhadarabok, igazán csábítóak, és jól is állnának, ha tökéletes melleket is "adnának" hozzá, mert bizony minden hiba a széles világ elé kerül.

www.coutorture.com

Ha a mell-kérdésen túl jutottunk, akkor itt van a másik probléma: bulikon még el is tudnánk képzelni, hogy valaki olyan dögösen akar kinézni, hogy bevállal egy ilyen látványos darabot, de hogy teljességgel alkalmatlan minden mozgásra egy-egy mély dekoltázsú darab, az biztos. Ugyanis olyannyira kihasználták a végső határokat a tervezők, hogy ha egy centit is elcsúszik a felső, már fedetlen keblekkel ugrálunk egy tömeg közepén. De ha valaki egy sztár stílusában szeretne villantani a plénum előtt, nyugodtan vállalja be.

2010 divatja: Réteges öltözködés

Előre kijelenthető: mi a réteges öltözködés hívei vagyunk. Egy ideig. Hiszen nagyon praktikus, nem kell vastag kabátot vennünk, elég, ha több pulcsit felveszünk, és ha melegünk van könnyebb egy réteggel lejjebb vetkőzni. Arról nem is beszélve, hogy milyen játékra ad lehetőséget a sok ruhadarab, lehet variálni a színekkel és az anyagokkal is. Talán ennek a variálásnak a lehetősége vonzotta a tervezőket, hogy megálmodják a réteges modelleket a kifutókra.

www.coutorture.com

Az azonban már egy kicsit túlzás, hogy szegény manökenek úgy néznek ki, mintha egy turkálóba mindent magukra aggattak volna, a rózsaszín pöttyös nadrágot a lila felsővel, hozzá meg egy teljesen oda nem illő muszlin anyagréteggel társítottak. A másik dolog, hogy ha kis ruhákhoz ajánlják ezeket a plusz rétegeket, olyannyira vastagok lesznek, hogy abból már egyből őszi ruha lesz. A hétköznapokban, aki mégis ilyen extrémitásra vágyik, annak azt tanácsoljuk, hogy korábban keljen fel reggelente, hogyha az összes réteget magára akarja aggatni.

2010 divatja: Több rétegű szakadt anyagcsíkok a test körül

Első ránézésre a múmiákra emlékeztetnek ezek az anyagcsíkok körbetekerésével készült modellek, amire ráerősít, hogy legtöbbször szakadt anyagokat használnak a tervezők a 2010-es kollekciókban az ilyen típusú ruhákhoz. Nem is lenne rossz az ötlet, hiszen a rocker és a punk stílushoz mindig is hozzá tartozott a szakadtság, és az emberekhez is közel áll, szívesen viselik, de ezeket a darabokat lehetetlen. Az anyagrétegek átfedése ugyanis nem tökéletes, ami a kifutókon nagyon jól néz ki, különleges, csak nem biztos, hogy a hétköznapokban is annyira életképes.

www.coutorture.com

Egy normális hétköznapi nő egyszerűen nem vehet fel egy ilyen darabot - most túllépve a szakadt anyagokon - hiszen a legváratlanabb helyeken lyukakkal találkozhatunk, amik pont egy kis zsírpárnát fednek fel, vagy éppen a bugyi vonalába engednek betekintést, néha pedig elég egy váratlan mozdulat és a mellünket tárjuk fel a külvilágnak. Azt már nem is említjük, hogy milyen tortúrával járhat míg egy ilyen darabot magára vesz az ember, a sok lyuknak és rétegnek köszönhetően.

2010 divatja: Melltartókat ki!

Madonna pályakezdése óta tudjuk, hogy melltartót a ruhából kilógóan viselni nagyon felhívó és szexi tud lenni. Nos, a divattervezőknek sem ment ki ez a fejéből és a 2010-es "budoir dressing" öltözékek egy része pontosan erről szól. A melltartó nem lényeg, van fekete bőr, a pólón kívül viselt lila szatén, a lényeg, hogy minél figyelemfelkeltőbb legyen. Félreértés ne essék, itt nem arról van szó, hogy kivillan a melltartó széle, nem, itt mély dekoltázsok vannak, amik teret adnak az egész fehérneműnek. Mindezek kis szoknyákkal és forrónadrágokkal a divatosak a legújabb trendek szerint.

www.coutorture.com

Gondoljunk csak bele: megyünk az utcán, és kilátszó melltartóba öltözött nők jönnek velünk szembe. A férfiak biztos örülnének neki, és párunk végre értékelné a ruhánkat - de nem biztos, hogy csak a miénket csodálná. És itt jön még az alkatprobléma, ha valaki túllépett szégyenlősségén, annak már csak formás mellek kellenek, hogy tényleg jól nézzen ki a nagyközönség előtt.

2010 divatja: Átlátszó ruhadarabok

Először is leszögeznénk, hogy a következőkben nem áttetsző, hanem átlátszó ruhadarabokról beszélünk, amelyek meghódították a 2010-es bemutatókat. Ha teljesen átlátszó egy ruhadarab evidens, hogy alá kell öltöznünk a felső színével megegyező kis topot vagy valami hasonló finom ruhadarabot kell keresnünk. A tervezők azonban megint csavartak egyet rajta, anyagaik teljesen átlátszóak, és ha véletlenül is adnak alá valami ruhadarabot, az biztosan nagyon kicsi és teljesen elüt a modell színétől. Hosszú, gyönyörű anyagú estélyiknél ugyanúgy találkozhatunk ilyen megoldásokkal, mint kis könnyű pólóknál.

www.coutorture.com

Ez még nem is lenne annyira hasznavehetetlen ötlet a mindennapokban, csakhogy a tervezők olyan szabásokat és anyagokat találtak ki hozzájuk, amikhez vétek lenne egy nagyobb felületet takaró, egyszerű kis topot felvenni. Ahhoz, hogy érvényesüljenek a fazonok és a gyönyörű textíliák, muszáj melltartókra és a mellet épphogy fedő icipici csőtopokra korlátozni az aláöltözést. Néhány esetben használhatóak ezek a modellek, de ha azt akarjuk, hogy az a ruha igazán mutasson, akkor engednünk kell a tervezők akaratának.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés