free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 dolog, ami elrontotta a 2010-es évet

Brabham         Címkék: 2010, kispál, tél, újév, vörösiszap 1 hozzászólás

A pozitív életszemlélet hívei vagyunk, de ettől még úgy gondoljuk, hogy a negatívumokkal is szembesülni kell. Essünk is túl rajta.

A kákán is csomót keresni általában nem nehéz feladat, de a 2010-es év negatív történéseit meglátni sajnos még csak minimális erőlködésbe sem kerül – sőt ami azt illeti, pillanatok alatt betelt a papírunk, amikor nekiültünk összeírni, hogy mi jöhet szóba, mint elkeserítő, vagy legalábbis elszomorító fejlemény. Rosszkedvet árasztani persze nem célunk, de úgy gondoljuk, hogy a miheztartás végett az év örömteli eseményei mellett meg kell emlékeznünk arról is, amire jobb lenne, ha nem kellene visszagondolni.

deviantartÁrvíz és vörösiszap

Külön-külön is hatalmas csapást jelentettek, úgyhogy arra inkább nem is keresünk jelzőt, milyen az az év, amelyben mindkettő egyszerre történt meg. Kívülállóként is rémisztő volt azzal szembesülni, hogy mind a természetnek, mind az emberi tényezőnek milyen könnyedén kiszolgáltatottá tudunk válni, abba pedig bele sem tudunk gondolni, hogy a kárvallottak és az áldozatok hozzátartozói mit éltek meg. Ide illő szavak nincsenek, az egyetlen halvány pozitívum az egész történésben az, hogy legalább sokan tanúbizonyságot tettek arról, hogy ilyen helyzetekben még számíthatnak egymásra az emberek, és csak remélni lehet, hogy ez valamennyi enyhet adott a szenvedőknek is.

deviantartRecesszió és depresszió

Valamikor a múlt évben be lett lengetve, hogy vége az egésznek, és most már „jövünk fel, mint a kib. higany”, de függetlenül attól, hogy egyáltalán elhittük-e vagy sem, nem ez történt. Sőt kifejezetten pocsékul alakultak a dolgok: a reggeli mellé menetrendszerűen érkeztek a gazdasági kockázatokról, benzináremelésekről és elbocsátásokról szóló hírek, a nagy büdös mindennapokban pedig szinte mindenki csak panaszkodott, és jobbára okkal is tette ezt. Mi a magunk részéről be is fejezzük a helyzet taglalását, még mielőtt túlságosan elkezdenénk idézni a Szomszédok epizódjait záró politikafilozófiai-világgazdasági mélyelemzéseket, és inkább a homokba dugjuk a fejünket.

deviantartA Kispál feloszlása

Nyilván semmiség az eddigiekhez képest, de ettől még jelentős és szomorú esemény volt. Persze, láthatóan vergődött az elmúlt években a zenekar, köpködtük is őket emiatt, és igen, a befejezés nemcsak ennek fényében, hanem úgy egyébként is nagyon elegáns volt, meg az is nyilvánvaló, hogy jön majd helyettük más, de ettől még az elmúlt húsz év legmeghatározóbb zenekara ment el, és ebbe rossz belegondolni. Sőt sajnos az a helyzet, hogy ment velük a zifjúságunk egy része is, mert ez így ugyan egy borzasztóan rossz frázis, de ha lefordítjuk magyarra, és azt mondjuk, hogy innentől mi, mármint a rajongóik is nosztalgiázó és bezzegező öreg(edő )emberek vagyunk, akkor bizony a szomorú igazságot halljuk. Amúgy meg a Húsrágó hídverő és a Földtörténet mindettől függetlenül is óriási számok voltak, és ahhoz már ennyi is elég, hogy lefelé görbüljön a szánk.

deviantartOlajkatasztrófa a Mexikói-öbölben

Nemcsak nálunk történt súlyos tragédia, hanem a Mexikói-öbölben is, és bár ezt elvileg el lehetne intézni egy legyintéssel, mondván, hogy „messze van az, és akad elég bajunk nekünk is”, valahogy nem megy. Elkeserítő volt nézni, hogy hónapokig szinte teljesen tehetetlenül szemlélte a világ a történelem egyik legnagyobb környezeti katasztrófáját, és az igazán szomorú az egészben az, hogy az esetről még nagyon hosszú ideig nem beszélhetünk majd múlt időben, mert a nyersolaj az öböl táplálékláncába kerülve most kezdi igazán kifejteni romboló hatását. Azért pedig csak szurkolhatunk, hogy legalább egy ideig ne történjen sehol semmi hasonló, mert sajnos egyértelmű, hogy elkerülhetetlenek az ilyen esetek.

deviantartValóságshow-k és tehetségkutatók a tévében

A hatszázhatvanhatodik énekverseny és az újabb bekamerázott ház adásba kerülését leginkább talán ahhoz tudnánk hasonlítani, amikor arról álmodunk, hogy újra érettségiznünk kell: azt hisszük, hogy ezen már végleg túlvagyunk, és ez a tudat kellemes biztonságérzettel tölt el bennünket, aztán kiderül, hogy mégsem. Minthogy ettől a Maslow-piramis az alapjához egészen közel inog meg, kevés ennél nyomasztóbb élmény létezik – és hát ugye az emlegetett műsorok kapcsán még a felébredés luxusa sem adatott meg, lévén hogy valóságos eseményekről volt és van szó. A meneküléshez az pedig sajnos távolról sem elég, hogy az ember még véletlenül sem kapcsolja be a tévéjét.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés