free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Bőrtanácsadás, de most divat vonalon

Kádas Andi         Címkék: 2011, bőr, divat, kirakat 4 hozzászólás

Sokan úgy gondolják, bőrbe öltözni vagy túl közönséges vagy túl férfias dolog, pedig van középút. Olyan darabokat mutatunk be, melyeket mindenki bátran viselhet.

Sok tévhit él a bőrcuccokkal kapcsolatban. Az egyik például az, hogy a bőrből készült ruhadarabok olcsóvá és közönségessé teszik a megjelenésünket - pedig csak tudnunk kell hol az ízlésesség határa. Aztán az is sokan gondolják, hogy egy-egy bőr ruhadarabtól túlságosan maszkulin lesz az összhatás. Mivel idén igen divatosak lesznek a bőrcuccok, megmutatjuk, melyek azok a darabok, amelyek viselésével fent említett anomáliák elkerülhetők. Összegyűjtöttünk egy-egy darabot a bőr/műbőr idei összes előfordulási formájából, és elmondjuk mit mivel érdemes kombinálni a tökéletes megjelenés érdekében.

Legyen szó bőrről vagy műbőrről, ebben a szezonban hordhatjuk kabát, szoknya, sort, legging, karkötő, sőt még fülbevaló formájában is: a tervezők az ínyencekre is gondoltak, akik egészen különleges darabokhoz is hozzájuthatnak.

Általánosságban elmondható, hogy színvilágot tekintve a természetes színek dominálnak: a földszínek, mint a sötétbarna, a mogyorószín, az olajzöld, a bézs, és a most oly divatos camel, ami a bőrcuccokat is meghódította. Emellett persze a fekete bőr az, ami soha nem megy ki a divatból. A természetesség ebben a szezonban nem csak a színek tekintetében fontos, hanem teljes megjelenésünkben, ezért a bőr darabokat ne kombináljuk csipkével, ne hordjunk túl testhezálló darabokat, ne fessük ki hozzá magunkat harsány színekkel, inkább törekedjünk egy visszafogottabb, harmonikus összképre.A bőr holmik az embert önkéntelenül is a 30-as, 40-es évekbe, az aviátor-korszakba repítik vissza, lelki szemeink előtt pedig megjelenik Katharine Hepburn, egy barna bőr ballonkabátban. Ez a stílus így 2011 elején ismét nagyon trendi, ezért ha igazán hűek akarunk maradni, viseljünk fehér inget, magasított derekú nadrágot és Tom Cruise-féle pilótaszemüveget bőrkabátunkhoz és bőrcsizmánkhoz. Ha azonban célunk nem Amelia Earhart öltözködésének másolása, egyszerűen csak tetszenek a bőr holmik, akkor ezeket könnyen beilleszthetjük a ruhatárunkba, néhány egyszerű szabály figyelembe vételével.

Fontos tehát szem előtt tartani, hogy nem kell minden egyes ruhadarabunknak bőrnek lennie: lehetőleg ne öltözzünk tetőtől talpig bőrbe, válasszuk ki inkább kedvenc darabunkat, ehhez öltözködjünk. A legegyszerűbb választás természetesen a bőrkabát, ami minden szettünknek keretet ad, azonnal megadja öltözékünk stílusát, legyen az sportos, rockos vagy elegáns: az általunk választott két darab farmerrel és akár elegánsabb ruhával is felvehető. Az utóbbi szezonok trendje még mindig érvényes, miszerint nem kötelező teljes megjelenésünkben egyetlen stílust képviselni, motoros bőrdzsekinket kombinálhatjuk muszlin felsővel, mely érdekes és izgalmas kontrasztot alkot. Ugyanez a helyzet egy bőrnadrággal vagy bőrlegginggel is, lazává tehetjük egy egyszerű pólóval (hagyjuk, hadd érvényesüljön a különleges nadrág), vagy elegánssá egy magassarkúval és egy blézerrel. Itt azonban határozott önkritikát kell gyakorolnunk, a feszes bőrnadrág sajnos csak hosszú, vékony lábakon mutat igazán jól.A nadrágra jó alternatíva a bőrszoknya, aminél inkább arra kell ügyelnünk, hogy ne úgy nézzünk ki, mint egy cowgirl, aki most lépett ki egy western-filmből, a bőr ceruzaszoknya például egy szép blúzzal párosítva munkába is tökéletes választás. Idén minden évszakban divatos lesz a bőrsort, melyet télen vastag harisnyával és bokacsizmával, tavasszal pedig vékony pulóverrel és rövid, átmeneti kabáttal hordhatunk. A bőrruhák idén nem simulnak úgy testre, inkább csak követik a test vonalát, és a bőrnek/műbőrnek megvan az a jó tulajdonsága, hogy keménysége révén jobban tartja a formáját, ezért egy nagyobb has, nagyobb fenék (vagy éppen kisebb fenék) fel sem tűnik benne. Főleg, ha a ruha mintás, hímzett vagy éppen patchwork, mint az általunk választott két darab, melyeken jól látszik, hogy egy bőrruha nem kizárólag szexis lehet, hanem elegáns és kifejezetten bájos is.

Felsőknél inkább olyan darabokat válogattunk, melyeken a bőr mint díszítő elem jelenik meg, mint a top pántja és szegélye vagy egy kardigán gallérja, illetve jelenleg nagyon divatos a "könyök-folt" blézereken és pulóvereken nőknél és férfiaknál egyaránt. Kiegészítőinket tekintve a bőr illetve műbőr mindig is első számú alapanyag volt, idén annyi újdonságot fedezhetünk fel bennük, hogy a velúr és hasított bőr cipők és táskák helyett a fényes lesz a trendi. Ékszerekben azonban jöhet mindenféle bőr, kombinálható nagy szemű lánccal, arannyal, ezüsttel, bronzzal, nincsenek szabályok, szerintünk a legkülönlegesebb darab a bőrrel bevont gyöngy fülbevaló.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés