free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 dizájnos karóra

Megyeri Nikolett         Címkék: dizájn, karóra, lista, tárgy, trend 7 hozzászólás

Olyan karórákból állítottunk össze egy listát, melyek sokkal jobban néznek ki, mint amennyire praktikusak. A pontos időt úgyis a mobilunkon figyeljük…

Akik még egyáltalán hordanak karórát, többségben inkább divatkiegészítőként viselik, nem pedig azért, hogy arról tudják meg a pontos időt. A tervezők is tisztában vannak ezzel, ezért előszeretettel alkotnak olyan karórákat, melyek annyira dizájnosak, hogy nem feltétlenül lehet első pillantásra leolvasni róluk azt, hogy mennyi az idő. Öt ilyen következik most.

Az idő labirintusa

Andy Kurovets ukrán származású dizájner műve ez az óra, mely a költői és egyben rendkívül kifejező, “Az idő labirintusa” nevet viseli. A kaotikusnak tűnő, színes, labirintusszerű vonalakból azonban sokkal könnyebb megállapítani a pontos időt, mint azt kapásból gondolnánk. A megfejtés: a vonalak számjegyeket írnak ki, melyeket kívülről befelé kell olvasni. A külső, sárga vonal az óra első (2), míg az eggyel beljebb látható kék a második számjegyét(1) jelenti. Az innen beljebb lévő, piros vonal a perc első (0), a legbelső, zöld pedig a második (9) számjegyét adja.  A képen látható óra tehát 21:09-et mutat.

Cipzár

Szintén Andy Kurovets munkája ez a karkötő-óra koncepció, melyen az előzőhöz hasonló logikával, ám valamivel kevésbé szemet próbáló módon rejtette el a pontos idő leolvasásának lehetőségét. Ezek ugyanis a cipzár fogantyúi a digitális kijelzők, melyeken a középső, ezüst színű gombok megnyomása után jelennek meg  számok: a felső két fogantyún az óra első és második számjegye, míg az alsó kettőn a perceké.Retró kazettás

Andrew Liszewski kanadai dizájner az EOS New York számára készült tervezésével a boldog emlékű magnókazettáknak állított emléket. A kazetta-óra tárcsái ugyanúgy forognak, mint a rendes magnókazettáké, a pontos időt pedig a jobb oldali tárcsán elhelyezett óramutatókról lehet megtudni.


Rejtőzködő idő

Ebben a José Hurtado által tervezett karórában a szó szoros értelmében rejtőzködik az idő. Alapállapotban ugyanis úgy tűnik, mintha a szerkezet állna. Azonban ha megnyomjuk a közepén látható, mutatónak látszó alkalmatosságot, akkor előjönnek belőle a valódi óramutatók és megmutatják a pontos időt. Újabb nyomásra aztán visszabújnak a tokba.
Időmérő-szalagok

Alexandros Stasinopoulos görög dizájner “Ora” koncepciója mind technikailag, mind küllemében meglehetősen komplex alkotás. A pontos időt itt a bonyolult szerkezetű, kerekes gépezetre rögzített, küllemükben mérőszalagokra emlékeztető szalagokról olvashatjuk le. A legfelső, legvastagabb szalag az órát, az alatta lévő, vékonyabb a percet, míg a legalsó, legvékonyabb a hét aktuális napját mutatja.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés