free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 híres testrész

Borsa         Címkék: brabham 3 hozzászólás

Néhányan nemcsak teljes valójukban válnak híressé, hanem közben egy-egy testrészük önálló életre is kel. Erre hozunk most öt példát Cyrano orrától Madonna bicepszéig.

Mint az közismert, Mariah Carey lábai egymilliárd dollárra vannak biztosítva (állítólag). Ettől függetlenül annyira fontosnak szerintünk azért nem lehet nevezni a rutinosan jojózó énekesnő éppen aktuális állapotától függően formás vagy kevésbé formás csülköket – legalábbis mi tudunk mondani néhány sokkal jelentősebb testrészt is.

Cyrano de Bergerac orra

A francia drámaíró és párbajhős különleges figurája a történelemnek, ugyanis valós személyből félig-meddig fiktív karakterré változott a halála óta eltelt bő háromszáz évben (kicsit úgy, mint Casanova is). A pláne a dologban az, hogy vélhetően az orra is ez idő alatt nőtt akkorára, amekkorának ma ismerjük (tehát elmondhatatlanul hatalmasra), ugyanis bár a valóságban is elég nagy volt neki, attól azért elég messze állt, hogy turistalátványosság legyen, mint azt páran megírták róla. Mindenesetre orra volt, szóval nyugodtan nevezhetjük egy legendás testrész tulajdonosának, bárki bármit mond.

Van Gogh füle

Ez sem egyszerű történet, de hát „csak úgy” nem is lesz legendás az embernek semmije: mint ismert, a híres és híresen depressziós festő egy súlyos vita során borotvát rántott barátjára, Gauguinre, majd elszaladt kedvenc bordélyába, és feldúltságában levágta a pengével a bal fülét. Legalábbis így szól a hivatalos verzió, amiből az is kiderül, hogy ezután a művész újságpapírba csomagolta, és egy kurtizánnak adta megőrzésre a becses testrészét. Egyes források szerint azonban nem is az egész fülét nyeste le, csak egy részét, bizonyos Van Gogh-kutatók pedig azt vallják, hogy nem is ő maga volt az elkövető, hanem Gauguin. Egy mindenesetre így is, úgy is biztos: ő az egyetlen, aki egy testrésze hiánya miatt került be összeállításunkba.

Mick Jagger szája

Hogy milyen hangok jönnek ki rajta, az egy dolog – hogy hogyan fest, az meg egy másik. Fogalmazzunk finoman: egy félresikerült ajakfeltöltésen átesett száj is tud jobban kinézni, mint az övé au naturel. Amorf és látszólag kontrollálhatatlan, gúnyosan biggyed és flegmán csücsörít, hajóutakon pedig kis unszolás után valószínűleg tökéletesen lehet pótvitorlaként is használni, ha megfelelő a széljárás – egyszóval úgy legendás, ahogy van. Nem mellesleg pedig még passzol is a gazdája lényéhez, ugyanis minden csúfságával együtt Jagger tesztoszterontól felturbózott hangja pontosan ilyen médiumot kíván magának.

Szent István keze

Vannak felőle kétségek, hogy valóban államalapítónké-e a természetes úton mumifikálódott, ökölbe szorított kéz, de a helyzet ugyanaz vele kapcsolatban, mint Cyrano orrával: lényegtelen, hogy mi az igazság, a testrész híres, és kész. Sőt ereklye lévén még olyasmi is elmondható róla, ami a többiről egyáltalán nem – nagy tiszteletnek örvend, körmenetet rendeznek miatta, és féltve őrzik egy díszes tartóban. Története pedig egészen fordulatos és bonyolult: óvták és védték, menekítették és bujtatták, évszázadokig elveszettnek hitték, majd megkerült, egyszóval e téren is kiemelkedik a többi közül.

Madonna bicepsze

Az utóbbi évekből rengeteg híressé vált testrészt lehetne citálni, de a pop nagyasszonyának inasra gyúrt felkarjánál sem érdekesebbet, sem időtállóbbat nem lehet mondani, hiszen biztos lehet benne mindenki, hogy sokkal tovább fogunk rá emlékezni, mint bármelyik „legendás” villantásra. Most már állítólag visszafogottabban edz a jó öreg Madge, vagy inkább direkt hanyagolja a dolgot, miután az egész világ rajta szörnyülködött, de tehet bármit, az emlékeket semmi nem törli ki a fejünkből, és a fotókat is nehéz lenne eltüntetni a webről, úgyhogy a híres testrészek pantheonjában bérelt helye van a bicepszének.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés