free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 hely, ahol különösen rossz szakítani

Brabham         Címkék: lista, púder, szakítás 2 hozzászólás

Nem mintha bárhol is jó lenne, de vannak helyek, ahol különösen pocsék élmény tud lenni a szakítás. Összeírtunk egy tiltólistát.

Szakítani mindig, minden körülmények között rossz, még akkor is, ha mi dobjuk ki a másikat, és már nagyon elegünk van belőle. Épp ezért nem érdemes az elkerülhetetlennél jobban megnehezíteni mindkettőnk, de főleg a magunk dolgát azzal, hogy rosszul szervezzük meg az utolsó jelenetet. Nem mindegy többek között az sem, hogy hol ejtjük szerét a végítéletnek: az alábbi helyszíneket például jobb messzire elkerülni.

Otthon

Egy szakítást követően mindenről a másik jut az ember eszébe, úgyhogy még hazamenni is rossz utána. A saját otthonunkban levezényelni a dolgot ennek megfelelően tökéletes mazochizmus. A legnagyobb baj azonban nem ez vele, hanem egyszerűen az, hogy fölöslegesen elnyújtja a történetet, mert nem tudjuk a végén egyszer s mindenkorra lezárni az egészet azzal, hogy elsétálunk, és becsukjuk magunk mögött az ajtót. Az meg még ilyenkor is elég hülyén veszi ki magát, ha a „jó hírek” után közöljük az áldozattal, hogy köszönjük a részvételt, záróra, szíveskedjen távozni, úgyhogy jobb inkább semleges terepre húzódni.

Az ágyban

Még a saját otthonunkban is tovább rontja a helyzetet, de a másiknál is a lehető legpocsékabb mikrokörnyezet a nagy hírek bejelentéséhez. Nyilván könnyebb persze erőt gyűjteni ott fekve, akkor, amikor már elcsendesült a világ, meg az is tény, hogy sokakra a pamlagon heverve jön rá az őszinteségi roham, teljesen kettesben, sötétben, de hát ez mind marhaság. A valóság az, hogy időben és térben is a leglehetetlenebb felállások egyike az este/éjszaka, ágyban elkövetett szakítás, mert nincs hova menni, maradni viszont lehetetlen. (A búcsúszex-hívők persze kivételt képeznek, de azt már mondtuk, hogy mi őket úgy nem értjük, ahogy vannak.)

Utazáson

A kiutak száma persze csökkenthető még tovább is – ha például külföldön dobja be az ember, hogy „akkor inkább sanyi”, az még az ágyas verziónál is rosszabb. Persze van az úgy, hogy pont egy idillinek szánt nyaraláson szakad el a cérna, vagy épp ott derül ki valami hallatlan disznóság, ami után nem lehet tovább folytatni, de azt a pár napot még akkor is megéri kivárni. Mert hát gondoljunk bele, mi jön azután, hogy elhangzott a vége főcím: sorsot húzunk, és az egyikünk lelép, esetleg hazautazunk együtt, vagy netán „mentsük, ami menthető” alapon azért még maradunk, és megnézzük a helyi turistalátványosságokat? Ugyan már, akkor inkább pár nap színlelés.

Az autóban

Mint azt tudjuk, az autóban a vezetésen és az utazáson kívül lényegében minden tevékenység balesetveszélyes. Persze beszélgetni és bejelentéseket tenni nem tilos, de lehet, hogy a „köztünk mindennek vége” megállapítást annyira azért nem kellene komolyan gondolni, hogy esetleg egy, a nagy döbbenetben (vagy ha mi vezetünk, a nem várt reakció miatt) elvétett kormánymozdulat következtében tényleg mindennek vége legyen. Másrészt meg itt is halmozottan érvényesül a bezártság problémája: oké, kimondtuk, megúsztuk, de hogyan tovább? „Kiraklak, gyalogolj”? „Kiszállok, gyalogolok”? „Elviszlek haza”? „Ugorj fel, igyunk meg valamit”?

Az éterben

Mindenki elítéli a híres-hírhedt szakító sms-t, ami annyiból állt, hogy „Game over, sorry”, mégis nagy a kísértés sokaknál, hogy ha nem is ilyen formában, de valahogy személytelenül, telefonon, csetelve, vagy pláne e-mailben, esetleg sms-ben hozakodjanak elő a mondandójukkal. Az érvek kézenfekvőek: rá lehet készülni, meg lehet fogalmazni szépen, közben nem kell a másik szemébe nézni – de ugyanilyen egyértelműek az ellenérvek is, hogy tudniillik ez gerinctelenség, gyávaság és még az egésznek a tetejébe tiszteletlenség is. Ha már elhatározásra jutott az ember, akkor álljon is ki azért, amit akar, és ne sunnyogjon.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés