free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 hely, ahol különösen rossz szakítani

Brabham         Címkék: lista, púder, szakítás 2 hozzászólás

Nem mintha bárhol is jó lenne, de vannak helyek, ahol különösen pocsék élmény tud lenni a szakítás. Összeírtunk egy tiltólistát.

Szakítani mindig, minden körülmények között rossz, még akkor is, ha mi dobjuk ki a másikat, és már nagyon elegünk van belőle. Épp ezért nem érdemes az elkerülhetetlennél jobban megnehezíteni mindkettőnk, de főleg a magunk dolgát azzal, hogy rosszul szervezzük meg az utolsó jelenetet. Nem mindegy többek között az sem, hogy hol ejtjük szerét a végítéletnek: az alábbi helyszíneket például jobb messzire elkerülni.

Otthon

Egy szakítást követően mindenről a másik jut az ember eszébe, úgyhogy még hazamenni is rossz utána. A saját otthonunkban levezényelni a dolgot ennek megfelelően tökéletes mazochizmus. A legnagyobb baj azonban nem ez vele, hanem egyszerűen az, hogy fölöslegesen elnyújtja a történetet, mert nem tudjuk a végén egyszer s mindenkorra lezárni az egészet azzal, hogy elsétálunk, és becsukjuk magunk mögött az ajtót. Az meg még ilyenkor is elég hülyén veszi ki magát, ha a „jó hírek” után közöljük az áldozattal, hogy köszönjük a részvételt, záróra, szíveskedjen távozni, úgyhogy jobb inkább semleges terepre húzódni.

Az ágyban

Még a saját otthonunkban is tovább rontja a helyzetet, de a másiknál is a lehető legpocsékabb mikrokörnyezet a nagy hírek bejelentéséhez. Nyilván könnyebb persze erőt gyűjteni ott fekve, akkor, amikor már elcsendesült a világ, meg az is tény, hogy sokakra a pamlagon heverve jön rá az őszinteségi roham, teljesen kettesben, sötétben, de hát ez mind marhaság. A valóság az, hogy időben és térben is a leglehetetlenebb felállások egyike az este/éjszaka, ágyban elkövetett szakítás, mert nincs hova menni, maradni viszont lehetetlen. (A búcsúszex-hívők persze kivételt képeznek, de azt már mondtuk, hogy mi őket úgy nem értjük, ahogy vannak.)

Utazáson

A kiutak száma persze csökkenthető még tovább is – ha például külföldön dobja be az ember, hogy „akkor inkább sanyi”, az még az ágyas verziónál is rosszabb. Persze van az úgy, hogy pont egy idillinek szánt nyaraláson szakad el a cérna, vagy épp ott derül ki valami hallatlan disznóság, ami után nem lehet tovább folytatni, de azt a pár napot még akkor is megéri kivárni. Mert hát gondoljunk bele, mi jön azután, hogy elhangzott a vége főcím: sorsot húzunk, és az egyikünk lelép, esetleg hazautazunk együtt, vagy netán „mentsük, ami menthető” alapon azért még maradunk, és megnézzük a helyi turistalátványosságokat? Ugyan már, akkor inkább pár nap színlelés.

Az autóban

Mint azt tudjuk, az autóban a vezetésen és az utazáson kívül lényegében minden tevékenység balesetveszélyes. Persze beszélgetni és bejelentéseket tenni nem tilos, de lehet, hogy a „köztünk mindennek vége” megállapítást annyira azért nem kellene komolyan gondolni, hogy esetleg egy, a nagy döbbenetben (vagy ha mi vezetünk, a nem várt reakció miatt) elvétett kormánymozdulat következtében tényleg mindennek vége legyen. Másrészt meg itt is halmozottan érvényesül a bezártság problémája: oké, kimondtuk, megúsztuk, de hogyan tovább? „Kiraklak, gyalogolj”? „Kiszállok, gyalogolok”? „Elviszlek haza”? „Ugorj fel, igyunk meg valamit”?

Az éterben

Mindenki elítéli a híres-hírhedt szakító sms-t, ami annyiból állt, hogy „Game over, sorry”, mégis nagy a kísértés sokaknál, hogy ha nem is ilyen formában, de valahogy személytelenül, telefonon, csetelve, vagy pláne e-mailben, esetleg sms-ben hozakodjanak elő a mondandójukkal. Az érvek kézenfekvőek: rá lehet készülni, meg lehet fogalmazni szépen, közben nem kell a másik szemébe nézni – de ugyanilyen egyértelműek az ellenérvek is, hogy tudniillik ez gerinctelenség, gyávaság és még az egésznek a tetejébe tiszteletlenség is. Ha már elhatározásra jutott az ember, akkor álljon is ki azért, amit akar, és ne sunnyogjon.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés