free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

90 napos diéta - indul a diétaszezon

Borsa         Címkék: kilencvennaposdiéta, púder 15 hozzászólás

Munkatársunk valós idejű beszámolója a 90 napos diéta gyötrelmeiről, amiből kiderül, hogy nem kell megfeszülni, csak néhány dolgot betartani. 90 napos diéta indul!

Az elkövetkező hetekben péntekenként itt a Púder rovatban valós idejű és életszerű beszámolót olvashattok kollégánk 90 napos diétájáról. Nyilvánvalóan őrjítő szenvedéseiről, hihetetlen bátorságáról fog tanúbizonyságot tenni ez a sorozat. Minden apró részletet kegyetlen őszinteséggel tár majd elétek, hogy eldönthessétek, csatlakoztok-e hozzá a tavaszi nagy megújulás jegyében .Természetesen lesznek receptek is, hiszen Borsamunkatárs kénytelen lesz ételeket kigondolni, hogy egy kicsit változatossá tegye saját maga számára a fogyókúra monotóniáját. Aki akar vele tart, aki nem, böngésszen a receptek között továbbra is itt a rovatban. Vagy nézzen körül a divatújdonságok között. Csak ne csodálkozzon, ha nem jön rá a kiválasztott nadrág.Soha életemben nem fogyókúráztam, legalábbis abban az értelemben nem, hogy heteken keresztül egy megadott diéta vagy megszorítássor mentén táplálkozzam. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem is lett volna rá szükségem sosem, de mindig megoldottam valahogy. Mondjuk, hogy lementek maguktól a kilók, vagy kitört a kánikula, és olyankor úgysem eszem, vagy erőt vettem magamon, és rendszeressé tettem a testmozgást.  Most azonban egy igazi hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntöttem, hogy nekifutok az úgynevezett 90 napos diétának. Sok jót olvastam róla, és családitáplálkozás-szakértőm is hitelesnek találta, függetlenül attól, hogy valóban amerikai sportorvosok vagy brit tudósok gondolták-e ki.A 90 napos diéta módszere az elválasztás elvén működik, kísértetiesen hasonlít a nyolcvanas évek végén dívott testkontrolldiétához, lényege szerint az ételeket négy fő csoportba – szénhidrát, fehérje, keményítő, gyümölcs – osztja, és azt állítja, hogy akkor fogysz, ha ezeket egymástól elválasztva eszed. Egy nap csak egy adott típusú ételt vehetsz magadhoz, valamint gyümölcsöt, nyers salátát, esetleg savanyúságot. Ha így jársz el, fogyni kezdesz anélkül, hogy a szervezetedtől elvonnál bármit is, amire szüksége van. Én csak egyetlen embert ismerek, aki végigcsinálta ezt a diétát, de az valóban 20 kilót dobott le három hónap alatt. Én nem szeretnék ennyit, mert nincs rá szükségem, igazából fogalmam sincs, hány kiló vagyok, mert sosem méredzkedem. Egyetlen cél van, hogy felvehessem a kedvenc fehér farmeromat, amibe utoljára 2005 nyarán fértem bele. Ezért péntekenként nem fogok tudni majd hangosan örvendezni az elvesztett kilók felett, de azért befűztem egy övet a nadrágomba, és azzal próbálom majd mérni a diéta hasznát. Tehát nem a kilókat, hanem a lukakat számolom majd. (Remélhetőleg.)

90 napos diéta indul

Természetesen egy kicsit magamhoz szabtam a 90 napos diéta előírásait – szerintem így jó, nem kell mindenbe vakon belefeküdni –, valamint elhatároztam, hogy könyörületes leszek magamhoz, és ha valami nem sikerül százasra, nem fogok szorongásoldók után kapkodni. A gyomrom kisgyerekkorom óta elég érzékeny, ezért a kávét nem fogom üresen inni, hanem tejjel, ahogyan szoktam. Nem mondok le az alkoholról teljesen, úgy gondolom, hogy néha egy pohár száraz vörösbor nem teszi tönkre a befektetett munkát. Mindig lesz a táskámban egy szelet kenyér vagy kifli, mert a rengeteg gyümölcs – délelőtt csak azt lehet enni – lehet, hogy kikezdi majd a gyomromat, és akkor muszáj valamit ennem, ami felszívja a gyomorsavat. Ezekkel az elhatározásokkal indultam el, és megkezdtem az első fehérjenapot.

Kedd - fehérjenap

Ritkán vagyok délelőtt éhes, most azonban – nyilván, mert ez az első diétanapom – már reggel nyolckor kopog a szemem. Csak alma van itthon, azt nem kívánom, így amikor elindulok otthonról, egyenesen a zöldségeshez megyek, és ott helyben megeszek egy banánt. A délelőtt folyamán még egyet és egy almát is. Dolgom végeztével elmegyek edzeni, és egy kissé tartok tőle, hogyan fogom utána érezni magam, de érdekes módon minden rendben van, nem érzek éhséget.Ebédre megeszek egy fél csomag túrót (12,5 dkg.) egy doboz joghurttal, és legnagyobb csodálkozásomra simán elvagyok vele vacsoráig, amikor megeszem a másik felét és egy újabb joghurtot. Ha a 90 napos diéta minden egyes napja ilyen könnyen megy, gondolom, akkor minden rendben.

Szerda - keményítőnap

Remek, jöhet a rizs, a krumpli, a zöldségek, ez lesz a kedvenc napom. Délelőtt két banán egy alma, ebédre cukkinit grillezek sok fűszerrel, és currys rizst készítek hozzá. Remek, jóllakom, csak valahogy olyan kielégítetlennek érzem magam, úgy ennék VALAMIT, de aztán elmúlik ez az érzés. Vacsorára a déli kaja maradékát eszem, és arra kérem a családomat, hogy ne hagyjanak semmit a tányérjukon, ugyanis én kényszeresen megeszem a maradékokat. Bírom én a 90 napos diétát!!A gyomrom teljesen jól van, nem érzem magam túlevettnek, minden könnyű, szép a világ. Csak Borsaférj figyelmeztet estefelé, hogy különös szaga van a leheletemnek. Valami történik bent, ez biztos.

Csütörtök - szénhidrátnap

Ahogy kezdem megszokni ezt az életformát, nem gyötör reggel éhség, tíz óra tájban eszem először, egy banánt és egy körtét. Ebédidőben interjúzok, úgyhogy a péknél veszek két pizzakrémmel megkent csavart miaszöszt, azt viszem magammal. Másfelet alig tudok megenni belőle, annyira jóllakom.Félek, hogy a könnyű szénhidrát miatt nagyon hirtelen fog leesni a vércukrom, és éhségrohamom lesz délután, de láss csodát, nem így történik. A másfél péksüteménnyel pont elvagyok vacsoráig. Sokfűszeres paradicsommártást készítek, abba keverem az orsótésztát. Hát jobban esne, ha lenne rajta sajt, de így is ehető. Ez a nap is gond nélkül telt el.

Péntek - gyümölcsnap

A mumus, a 90 napos diéta legkeményebb napja. Nagyon félek tőle, leginkább azért, mert a gyomromat féltem. Délelőtt lecsúszik a szokásos alma és banán, amikor azonban leülök megírni a szerdán felvett interjút, iszonyú ideges leszek, és enni akarok. Most, azonnal. Nyomaszt, hogy nem ehetek mást, csak gyümölcsöt, úgy érzem, soha nem fog eltelni a nap és én semmi másra nem fogok tudni gondolni, csak az evésre. Este színházba megyünk, addigra túl vagyok négy banánon, két almán és egy körtén. Az első felvonás alatt elképesztő hangerővel kezd korogni a gyomrom. Borsaférj próbál nem röhögni, én próbálok elsüllyedni.A szünetben hisztérikusan pogácsát követelek, megkapom. Elbuktam, a franc egye meg. Borsaférj azt mondja, legyintsek rá, és igaza van. Még elmegyünk egy házibuliba, ahol megeszem egy szelet sütit és két szelet sajtot, valamint megiszom két kis pohár bort. Ez utóbbitól sikerül alaposan berúgnom, lehet, hogy ez az igazi oka, ami miatt a diéta alatt nem javasolt az alkoholfogyasztás?!

Szombat - fehérjenap

Egy elegáns fejrándítással úgy teszek, mintha a tegnap este meg sem történt volna, folytatom a diétát. Majd a következő gyümölcsnap jobban sikerül. A másnaposság miatt délelőtt nem megy le egy falat sem a torkomon. Ebédre sajtos húst eszem egy nagyadag joghurtos salátával, gyakorlatilag vacsoraidőben még nem is vagyok igazán éhes. De azért eszem sajtot, savanyú uborkát és egy doboz joghurtot. Rituális övmérésbe kezdek. A keddi állapothoz képest, ha nem is egy egész lyukkal kell szorosabbra vennem, de kifejezetten jobban meg kell húznom. Elkezdtem fogyni. Bírom én a 90 napos diétát!


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés