free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A leghíresebb áruházak Nagy-Britanniában

Borsa         Címkék: fürdő, nagy-britannia, spa, wellness 0 hozzászólás

Nagy-Britannia Európa egyik kereskedelmi központja: klasszikus minőséget és multikulturális sokféleséget nyújt egyszerre. London legendás áruházaiban és piacain mindent megtalálhatunk, de a többi nagyvárosban, kis boltokban és vidéken is érdemes körülnézni. Épp a változatosság és az árubőség miatt érdemes utazás és vásárlás előtt tájékozódni. Ebben segítünk.

London 30 ezer üzletében mindenki megtalálja a maga ízlésének megfelelőt, a világ legexkluzívabb márkáitól egészen a legkisebb butikok kínálatáig.

Az az érdekes, hogy nemcsak a divattermékek között, de szinte mindenben hatalmas a változatosság, akkora, amekkorát kevés más városban találunk. Csak néhány példa erre: gasztronómia, szépségápolás, művészeti termékek és régiségek, dizájn és sporttermékek.

Első londoni látogatás esetén nem hagyhatók ki a vásárlás klasszikus központjai, az utcák, ahol mindig hömpölyög a dagadó táskákat cipelő tömeg: ez a Bond Street, az Oxford Street, a Regent Street és a Knightsbridge.

Az aktualitásokhoz érdemes beszerezni a legfrissebb Londoni Vásárlói Kalauzt (Shopping Guide-ot), ezzel könnyebb megtervezni az útvonalunkat.

Még ha csak körülnézni térünk be, akkor is feledhetetlenek a legendás áruházak. Ilyen a Selfridges, amelynek Superbrands-szekciójában találjuk a legnagyobb divatcégek termékeit. Az áruház többi részén szinte mindent, hasonlóan a Harrodshoz. Utóbbi hét emeletén több mint 300 üzlet található, de látványos belső dekorációi is egyedülállóak.

visitbritainimages.com
A Selfridges feldíszítve

A piacok is a kötelező célpontok között vannak, Camden és Portobello nyüzsgése, színei és illatai feledhetetlenek. Titkosabb, a gasztronómia szerelmeseinek mégis kötelező piac a sztárséfek kedvence, a Borough Market, ahol a tévészakácsok is rendszeresen megfordulnak.

Nemcsak Londonban találni híres üzleteket, Sheffield Meadowhalljában például évente 25 millió látogató fordul meg. Ráadásul egész évben izgalmas divatbemutatók is futnak. A Bullring Birmingham szívében áll, boltjai mellett építészeti remekműként is ismert. Ráadásul a már említett Selfridges itt nyitotta meg negyedik üzletét.


visitbritainimages.com
A Borough Marketen híres séfekkel találkozhatunk

Skócia határvidékén találjuk az ismerős nevű Tweed folyót. Ennek kristálytiszta vizét használják fel az ismert gyapjúszövet és kasmír elkészítéséhez, érdemes meglátogatni egy üzemet, majd vásárolni gyár boltjában. Előfordulhat, hogy hűvös van, ilyenkor az új gyapjúpulóver mellett jól jön egy palack malátawhisky is, a környéken egy szeszfőzdét is meglátogathatunk, ahol kóstolhatunk és vásárolhatunk is.

Wales is híres gyapjútermékeiről, az itteni üzemek nagy része is látogatható. Annak, aki igazán különlegesre vágyik, érdemes walesi aranyból készült ajándékot vásárolni. A Dolaucothi aranybányában még azt is megnézheti, honnan származik az alapanyag.

Aki igazán különleges vásárlói élményre vágyik, annak el kell mennie a legendás brit aukciók egyikére. A legismertebb aukciós házak a Bonhams, a Christie’s és a Sotheby’s, de kisebbeket is érdemes felkeresni, főleg ha speciális dolgot vásárolnánk.

A potenciális vevők valamennyi árverés előtt lehetőséget kapnak, hogy megvizsgálják a tárgyakat, így olyan alkotásokat is láthatunk, amelyek évszázadokon keresztül rejtve voltak. Általában magukon az árveréseken is részt vehetünk, ahol a licitálást is megtekinthetjük.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés