free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A legtökéletesebb női test margójára

Borsa         Címkék: hímtag, , test 74 hozzászólás

Létezik-e olyan, hogy „a világ legjobb női teste”? És ha igen, tényleg az a legjobb? Hímtag kettő biztos benne, hogy semmi sem biztos.

Na, hát örömmel látom, hogy megvan a világ legszebb női teste – ezek szerint ezt a ritka ótvar évet se hiába szenvedtük végig. Persze miközben beragyog minket Karlie Kloss fantasztikus aurája, azt azért érezni, hogy egyesek nem az áhítattól hunyorognak, hanem azért, mert méricskélik a 19 éves tüneményt/jövevényt. Minthogy pedig én úgy érzem, ha valamiben, hát ebben a témában igazán expert vagyok, többre nincs is szükségem hozzá, hogy beleugassak a dologba. Vau-vau!

Persze nem úgy vagyok szakértője a kérdéskörnek, mint Karlie első számú rajongója, az olasz Vogue főszerkesztője, Franca Sozzani, akiről most, hogy rágúgliztam, már egyértelműen látom, hogy rohadtul vágja a dolgot. Én csak mezei férfiként tudok hozzászólni a kérdéshez, aki napi rendszerességgel forog a nők után az utcán, és gyakran tart értékelő tanácskozásokat is a magához hasonló barátaival azzal kapcsolatban, amit látott. Mindazonáltal azt hiszem, hogy én meg a hozzám hasonlók is meglehetősen markáns véleményformáló erőt képezünk a női testek piacán, hiába, hogy messzebb vagyunk az olasz Vogue magazin szerkesztőségétől (fizikailag és szellemileg egyaránt), mint a kilencvenes évek legendás patacipői az aktuális lábbeli-divattól.Nos hát, a csaj nagyon pöpec, főleg ha deréktól lefelé nézem, mert deréktól lefelé egyszerűen csak felfelé lehet nézni, olyan hosszúak a lábai, azt meg én igencsak kamázom – és hát seggileg is rendben van. Amúgy pedig egészen fel tudok menni a nyakáig is, és akkor sem találok rajta semmit, ami ne lenne oké. Na de hogy ő-e a legszebb? Ugyan már. Körbemutathatnám a haverjaimnak, de meg sem teszem, mert fejből is meg tudom mondani, melyik mit reagálna rá: lenne, akinek fenntartások nélkül bejönne, de lenne olyan is, akinek a melle lenne túl kicsi, és olyan is, akinek en bloc sovány volna.

A lényeg azonban nem is ez, hanem az, hogy miután elmondanák a kritikájukat róla, kivétel nélkül mind elvigyorodnának, és hozzátennék, hogy „azért nagy duzzogva persze bevállalnám”. Hát ezeknek (beleértve persze magamat is) próbálja meg valaki a világ legszebb testét bemutatni – teljességgel reménytelen, úgyhogy az ilyesmi nyugodtan megmaradhat a Vogue-nak és köreinek, mi, mezei férfiak meg éljük tovább az életünket, amiben ez is csak egy test a sok jó közül. Azok közül pedig pont az érdektelenebbek egyike, mert gyanúm szerint holnap már a nevére sem fogunk emlékezni a csajnak. Ennek egyszerű oka van: míg mondjuk Rihanna nyakig érő lábai megmaradnak a fejünkben, mert minden nap elénk tolják őket, a kifutókat nem különösebben figyeljük, úgyhogy (pillanat, visszakeresem a nevet az írás elejéről) Karlie Klossnak csak akkor van esélye, ha hogyishívják, Franca Sozzani meg a többiek addig mondogatják, hogy ő a legjobb, míg nem a következő Elle Macpherson, hanem a következő Cindy Crawford lesz belőle. Én ugyanis fejből még azt sem tudom, hogyan néz ki Elle Macpherson.És továbbmegyek: az is csak ideig-óráig releváns, hogy Rihannának iszonyat tigris a teste, vagy akár a legszebb a világon, mert miközben gyönyörködik benne az ember, előbb vagy utóbb beférkőzik az agyába az a gondolat is, hogy köze nem lesz hozzá soha, ez pedig az élvezeti értékéből jelentősen elvesz. A gyakorlatban ugyanis szerintem egy férfi számára a legjobb testnek két ismérve van: meg akarja kapni, és meg is tudja kapni. Amíg ez a kettő érvényesül, addig az a legjobb test, amelyre igazak. És külön szeretném hangsúlyozni: ez nem az az álszent szöveg, hogy „mutatok én ennél a modellnél tíz jobb nőt egy perc alatt a hatos villamoson”, hanem éppen az ilyen mondatokból visszaköszönő „keserű a szőlő”-mentalitás pragmatikus megforgatása.

Ezen a vonalon továbbhaladva pedig azt is hozzá kell tenni, hogy a „mit akarsz megkapni” kérdésre mindenki egy kicsit mást fog válaszolni, a „mit tudsz megkapni” pedig, tetszik vagy sem, befolyásolja azt is, hogy mit akarsz, szóval ahhoz, hogy férfiszemmel jó legyen valakinek a teste, egyáltalán nem muszáj úgy kinézni, mint Elle Macpherson vagy Kelly... a francba, de unalmas visszakeresgetni, szóval Karlie Kloss. Lehetni persze lehet, mert épeszű férfi nyilván nem rúgna ki egy ilyen nőt az ágyából – csak nem muszáj. Más szóval talán tegnapelőttig tényleg Elle Macphersoné volt, azóta meg valóban Karlie Klossé a világ legjobb női teste szakmai, művészi, mérnöki és matematikai szempontok szerint, de ez olyan, hogy a világ legjobb filmje is lehet Antonionitól a Nagyítás, viszont attól még nem csak az érdekel mindenkit, és nem is azt nézik a legtöbben. Ez persze nem von le az értékéből, de azokéból sem feltétlenül, amiket helyette néznek. Albert Einstein és (kicsit máshogyan) Obi-Wan Kenobi is megmondta: minden relatív.

Viszont ha már így elmerültünk a témában, szeretném jelezni, hogy egy dolog objektíven kijelenthető, izémár, Karlie Kloss-szal kapcsolatban: az arckifejezését be kellene tiltani. Ez a fajta merev végzetasszonya-mimika (vagy inkább mimikátlanság) először és utoljára is a felülmúlhatatlan Robert Palmer klipjeiben nézett ki jól, úgyhogy amennyire azokban szeretem viszontlátni, annyira utálom mindenhol máshol. A viszontlátásra.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés